fbpixel

Search icon
Search
New York Fashion Week: Η Gigi Hadid έκλεψε τις εντυπώσεις στα shows των Moschino & Proenza Schouler
TRENDS & CATWALKS

New York Fashion Week: Η Gigi Hadid έκλεψε τις εντυπώσεις στα shows των Moschino & Proenza Schouler

Ενώ και άλλοι designers «ξεδίπλωσαν» το σχεδιαστικό τους ταλέντο κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη


Η φθινοπωρινή σεζόν έχει ξεκινήσει και μαζί της έφερε την έναρξη της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη, όπου διάσημοι designers παρουσιάζουν τις ανερχόμενες τάσεις μέσα από τις Spring '22 συλλογές τους. Ήδη, τα shows που έχουμε θαυμάσει μέχρι στιγμής μάς σύστησαν ό,τι πιο hot υπάρχει στον fashion world, ενώ με απόλυτη σιγουριά μπορούμε να πούμε πως για ακόμα μια φορά η πρωτοπορία είναι αυτή στην οποία βασίστηκαν οι σχεδιαστές, με σκοπό να ξεχωρίσουν.

Ιδιαίτερα shows με έμφαση στα φωτεινά χρώματα και τις τολμηρές γραμμές κέντρισαν το ενδιαφέρον μας, ενώ παρακάτω συγκεντρώσαμε τις συλλογές που λατρέψαμε έως τώρα, λίγο πριν η NYFW ρίξει αυλαία!

Moschino

befunky-collage-mjsht.jpg

Χωρίς αμφιβολία, αυτό ήταν ένα από τα πιο εντυπωσιακά shows στην ιστορία της Moschino, γι' αυτό και δε θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτήν εδώ τη λίστα. Πιο συγκεκριμένα, το διάσημο label με τη σχεδιαστική υπογραφή του Jeremy Scott «ξεσήκωσε» μνήμες από το παρελθόν κι έφερε την αισιοδοξία που χρειαζόμασταν μέσα από μια ανατρεπτική συλλογή-ωδή στα pastel χρώματα και την playful αισθητική. Ο τέλειος συνδυασμός της θηλυκότητας, με girly αναφορές και στοιχεία που έκαναν τη διαφορά. Colorful κοστούμια, mini skirts με έντονα μοτίβα, αυστηρά trench coats και statement αξεσουάρ συνέθεσαν την απόλυτη spring collection. Μάλιστα, στο show περπάτησε μεταξύ άλλων η Gigi Hadid, η οποία για άλλη μια φορά έλαμψε!

Gabriela Hearst

befunky-collage-1-tZEoj.jpg

Η Gabriela Hearst σε κάθε της συλλογή αποδεικνύει πως είναι ξεχωριστή στο είδος της, ενώ το σχεδιαστικό της ταλέντο εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς fashion lovers. Στην προκειμένη περίπτωση, θέλησε να δημιουργήσει μια συλλογή, η οποία θα ήταν ένας φόρος τιμής στις κοινότητες που στερούνται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και συγκεκριμένα στους δημιουργούς που ανήκουν σε τέτοιες μειονότητες και δεν έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν όσα αξίζουν. Με έντονη τη συνείδηση για τους ανθρώπους κάθε κοινωνικής τάξης, λοιπόν, η σχεδιάστρια παρουσίασε ένα show όπου πρωταγωνίστησαν οι ίσιες, αέρινες γραμμές, τα maxi φορέματα, οι handmade πλεκτές δημιουργίες, αλλά και οι έντονες χρωματικές προτάσεις. Μέσα στο κοινό που παρακολούθησε την επίδειξη ήταν και οι Naiomi Glasses και TahNibaa Naataanii -δύο γυναίκες που μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ξεχωρίζουν για τον ακτιβισμό που τους διακρίνει. 

Proenza Schouler

befunky-collage-z2qLm.jpg

Όταν η πανδημία ξεκίνησε, οι Lazaro Hernandez και Jack McCollough του οίκου Proenza Schouler έφυγαν για το Kauai της Χαβάης -το ησυχαστήριό τους, όπως το αποκαλούν. Οι επιρροές τους ήταν πολλές και αυτό φάνηκε στη συλλογή που παρουσίασαν στη NYFW. Tropical μοτίβα που χάριζαν jungle αισθητική, άνετα υφάσματα που ανέμιζαν μπροστά από το μπλε της θάλασσας, χρώματα εμπνευσμένα από τη φύση, handmade κολιέ από το Maui -όλα παρέπεμπαν στο island life της μακρινής Χαβάης. Αυτό που ήθελαν να τονίσουν οι σχεδιαστές μέσα από αυτήν την εντυπωσιακή συλλογή είναι η ανάγκη για ταξίδια και το contact με τη φύση, θέτοντας στο επίκεντρο την ελπίδα για ένα μέλλον πιο αισιόδοξο και γεμάτο φως.

Ulla Johnson

befunky-collage-1-4Ivqv.jpg

Τα χρώματα της άνοιξης αποτυπώθηκαν εκπληκτικά στο show της Ulla Johnson, το οποίο ανάδειξε την boho αισθητική και παρουσιάστηκε σε ένα εκπληκτικό σκηνικό στον Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης. Τόσο η όλη γαλήνια ατμόσφαιρα όσο και τα κομμάτια της collection, εξασφάλισαν μια επίδειξη που έχει γίνει από τις αγαπημένες των fashionistas. Όπως είδαμε, τα κυρίαρχες προτάσεις που θαυμάσαμε ήταν τα ρομαντικά florals, οι ρίγες, τα βολάν και μια up to date εκδοχή στα λαχούρια, η οποία μας μετέφερε απευθείας στη μαγεία που προσφέρει η άνοιξη. Η θηλυκότητα στην καλύτερη εκδοχή της μέσα από κομμάτια σημερινά, με έντονο διαχρονικό χαρακτήρα, αλλά και vintage αέρα.

Carolina Herrera

befunky-collage-naet4.jpg

Η Carolina Herrera, μέσα από τη νέα συλλογή της για την άνοιξη του '22, απογείωσε το απόλυτο χρωματικό combo, το λατρεμένο ασπρόμαυρο. Πολυτελή, άκρως κολακευτικά υφάσματα έγιναν η «βάση» για υπέροχες δημιουργίες, όπως μακριά και mini φορέματα, σακάκια και φούστες. Παράλληλα, χάρισε πιο fun χαρακτήρα χάρη στα all time classic μοτίβα που επέλεξε, μεταξύ των οποίων το ριγέ και το πουά, ενώ οι όγκοι αποτέλεσαν βασικό highlight όλης της ready to wear συλλογής ακόμα και σε πιο καθημερινά κομμάτια, όπως πουκάμισα σακάκια.