fbpixel

Search icon
Search
New week in Thessaloniki: Η καλύτερη ατζέντα της εβδομάδας είναι εδώ
AGENDA

New week in Thessaloniki: Η καλύτερη ατζέντα της εβδομάδας είναι εδώ

Τι μπορείτε να κάνετε αυτές τις ημέρες στην πόλη


Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το φθινόπωρο με τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις ψυχαγωγίας, τις οποίες -εάν ακολουθήσετε- είμαστε σίγουροι θα περάσετε υπέροχα! Οι επιλογές είναι πολλές, γι' αυτό κι εσείς δεν έχετε παρά να κρατήσετε σημειώσεις απ' όλα όσα συγκεντρώσαμε παρακάτω, τα οποία είμαστε σίγουροι πως θα σας κρατήσουν με αμείωτο το ενδιαφέρον.

Κρατήστε σημειώσεις!

Δευτέρα

Σωκράτης Μάλαμας στο Θέατρο Γης

malamas.jpg

Ο Σωκράτης Μάλαμας μαζί με την κιθάρα και τα τραγούδια του που σηματοδοτούν την πορεία του μέχρι σήμερα πραγματοποιεί τους τελευταίους μήνες περιοδεία στα πιο εμβληματικά θέατρα της Ελλάδας, καθώς και σε άλλους ανοιχτούς χώρους. Ετοιμαστείτε για μια βραδιά γεμάτη συναίσθημα, τραγούδι και νοσταλγία, που θα σας μείνει αξέχαστη. 

Info: Θέατρο Γης, απόψε στις 21:00.

Πάνος Βλάχος στην Πλαζ Αρετσούς

panos-blaxos-ndxxx0.jpeg

Ο αγαπημένος, πολυτάλαντος ηθοποιός και τραγουδοποιός Πάνος Βλάχος μετά την απόλυτη επιτυχία της θεατρικής παράστασης «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού», με συνεχόμενα sold out σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αυτό το καλοκαίρι μας παρουσιάζει μια μουσική παράσταση. Με τρεις προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό του και συνεργασίες με σημαντικούς τραγουδιστές όπως ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Χρήστος Θηβαίος, η Ελένη Δήμου κ.α.

Info: Πλαζ Αρετσούς, απόψε στις 21:00.

Ταινία "The Daughter"

image-w1280-fv3mo.jpg

Μια δεκαπεντάχρονη κοπέλα που διαμένει σε ένα κέντρο για έφηβους παραβάτες, μένει έγκυος. Ο εκπαιδευτής της στο κέντρο, της προτείνει να έρθει στα κρυφά να ζήσει μαζί με τη γυναίκα του στο απομονωμένο σπίτι τους στο βουνό, ώστε να έχει φροντίδα μέχρι να γεννήσει, αλλά με ένα αντάλλαγμα: να κρατήσουν το μωρό όταν αυτό γεννηθεί. Πρωταγωνιστούν: Javier Gutierrez, Patricia López Arnaiz, Irene Virgüez κ.ά.

Τρίτη

Γιάννης Χαρούλης στην Καλαμαριά

xaroylis.jpg

Ο Γιάννης Χαρούλης υπόσχεται να μας παρασύρει με όσα τραγούδια έχουμε αγαπήσει και να μας συστήσει και καινούργια, από το νέο του δίσκο «Κολίμπρι». Ένα άλμπουμ γεμάτο με σκέψεις και συναισθήματα που μας θυμίζουν ότι όσες δυσκολίες και αν βιώνουμε όταν μοιραζόμαστε, εκφραζόμαστε κι επικοινωνούμε η δύναμή μας πολλαπλασιάζεται.

Info: Κυβερνείο (Παλατάκι) Θεμιστοκλή Σοφούλη 131, Καλαμαριά, Τρίτη και Τετάρτη στις 21:00.

Triangle of Sadness

725241-1.jpg

Τα διάσημα μοντέλα Carl και Yaya είναι καλεσμένα σε μια πολυτελή κρουαζιέρα με μία παρέα από ασύλληπτα πλούσιους επιβάτες, έναν ολιγάρχη από τη Ρωσία, βρετανούς εμπόρους όπλων και έναν αλκοολικό καπετάνιο, που επικαλείται τον Μαρξ. Στην αρχή, τα πάντα είναι υλικό για αξιοζήλευτες αναρτήσεις στο Instagram. Αλλά, όταν ξεσπά μία θύελλα και όλοι παθαίνουν ναυτία κατά τη διάρκεια ενός δείπνου με τον καπετάνιο, η ειδυλλιακή κρουαζιέρα καταλήγει σε φιάσκο. Ο Carl και η Yaya βρίσκονται αποκλεισμένοι σε ένα έρημο νησί με ένα τσούρμο δισεκατομμυριούχων και μία από τις καθαρίστριες του γιοτ. Η ιεραρχία ανατρέπεται στο νησί, καθώς η καθαρίστρια είναι η μόνη που ξέρει να ψαρεύει. Πρωταγωνιστούν: Harris Dickinson, Charlbi Dean, Woody Harrelson, Vicki Berlin κ.ά.

Τάνια Τσανακλίδου στη Μονή Λαζαριστών

tsanaklidu-to-magiko-kuti-periodia.jpg

Η Τάνια Τσανακλίδου παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της παράστασης «Το Μαγικό κουτί», 26 χρόνια μετά την πρώτη της πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη. Το «Μαγικό κουτί – μέρος δεύτερο» είναι ο τόπος που κατοικούν ατελέσφοροι έρωτες, ματαιώσεις και απώλειες, φόβοι κι ελπίδες, η αποδοχή και η συμφιλίωση. Μαζί με τους υπέροχους μουσικούς που την συνοδεύουν, τον Σπύρο Μάνεση στο πιάνο, τον Κώστα Νικολόπουλο στις κιθάρες και τον Νίκο Παπαϊωάννου στο μπάσο και το τσέλο, με όχημα την αγάπη τους για την μουσική μεταναστεύουν σε ένα σύμπαν ποίησης, ομορφιάς κι ελευθερίας.

Info: Μονή Λαζαριστών, Τρίτη στις 21:00.

Τετάρτη

"The Thread" του Βαγγέλη Παπαθανασίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

megaro-mousikis-thessalonikis-e1547735498775.jpg

Μια παράσταση αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, Βαγγέλη Παπαθανασίου. Η τελευταία δουλειά του, το The Thread, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου. Μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό της Βόρειας Ελλάδας να αποδώσει ένα φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη και στην τελευταία του δημιουργία, το "The Thread - Το Νήμα". Η μοναδική αυτή χορευτική παράσταση βασίζεται στον διάλογο του παρελθόντος με το παρόν. Από τη μία οι παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί και από την άλλη ο σύγχρονος χορός.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00.

Από το σμυρναίικο τραγούδι στο μουσικό πέλαγος του Μίκη Θεοδωράκη και το Άξιον Εστί

image327796111.jpg

Για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής αλλά και της πρόσφατης απώλειας της μεγάλης προσωπικότητας του Μίκη Θεοδωράκη, το Ωδείο Άνω Πόλης διοργανώνει επετειακή συναυλία, στο Ανάκτορο Γαλέριου (πλατεία Ναυαρίνου) την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, στις 18.30 σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, η οποία θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες: Στο πρώτο μέρος θα εμφανιστεί παραδοσιακό σύνολο το οποίο θα πλαισιώνουν καταξιωμένοι παραδοσιακοί μουσικοί, καθηγητές και μαθητές του Ωδείου Άνω Πόλης, σε επιλεγμένο δημοφιλές Σμυρναίικο ρεπερτόριο. Στο δεύτερο μέρος η συμφωνική ορχήστρα, η λαϊκή ορχήστρα, η μικτή χορωδία και σολίστ του Ωδείου, θα εκτελέσουν αποσπάσματα από το «Άξιον εστί» του διάσημου Έλληνα συνθέτη καθώς και γνωστά λαϊκά τραγούδια του, πολύ δημοφιλή στο ελληνικό κοινό.

Info: Αψίδα του Γαλερίου, Καμάρα, Τετάρτη στις 18:00.

Ταινία "Orphan: First Kill"

orphan.jpg

Το τρομακτικό έπος της Έστερ συνεχίζεται σε αυτό το συναρπαστικό prequel της αρχικής και συγκλονιστικής επιτυχίας τρόμου, «Το Ορφανό». Αφού ενορχηστρώνει μια λαμπρή απόδραση από μια ψυχιατρική εγκατάσταση της Εσθονίας, η Έστερ ταξιδεύει στην Αμερική υποδυόμενη την εξαφανισμένη κόρη μιας πλούσιας οικογένειας. Ωστόσο, μια απροσδόκητη ανατροπή προκύπτει που την φέρνει απέναντι σε μια μητέρα που θα προστατεύσει με κάθε κόστος την οικογένειά της από το δολοφονικό παιδί. Πρωταγωνιστούν: Julia Stiles, Isabelle Fuhrman, Rossif Sutherland κ.ά.

Πέμπτη

«Μικρασία» του Λεωνίδα Παπαδόπουλου στο Θέατρο Αμαλία

screenshot-20220910-121009.jpg

Η «Μικρασία» αποτελεί μια μουσική – θεατρική παράσταση βασισμένη σε αφηγήσεις, τραγούδια και μνήμες μιας εποχής κι ενός τόπου που σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Με στραμμένο το νου στα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό εκατομμυρίων Ελλήνων από τις χαμένες πατρίδες, και με ενδελεχή έρευνα σε μαρτυρίες στα αρχεία προσφυγικού ελληνισμού ανά την Ελλάδα, αλλά και ιστορίες προφορικής μνήμης που γέννησαν εκείνες οι φωτιές, καημούς τραγουδισμένους και όχημα τη μουσική που άνθισε από εκείνη την καταστροφή, η παράσταση αποτελεί ένα φόρο τιμής στις αλησμόνητες πατρίδες που δεν κατάφεραν να τις αφανίσουν ούτε σφαγές, ούτε διαπλοκές. Παίζουν: Θεοδώρα Σιάρκου, Κωνσταντίνος Κάππας, Νίκη Παλληκαράκη, Αλέξανδρος Καλπακίδης κ.ά.

Info: Θέατρο Αμαλία, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00.

Jethro Tull στη Μονή Λαζαριστών

jethro-tull-photo-by-travis-latam-press-1-copy-2.jpg

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου οι θρυλικοί Jethro Tull θα εμφανιστούν στη Μονή Λαζαριστών, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά γιατί θεωρούνται από τα σημαντικότερα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στον σκληρό ήχο. Ορμώμενοι από το Blackpool της Αγγλίας, οι Jethro Tull ξεκινούν το μουσικό τους ταξίδι στα τέλη της δεκαετίας του '60. Σήμερα, με 60 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως, περισσότερα από 21 άλμπουμ μεταξύ των οποίων 11 χρυσά και 5 πλατινένια και με περισσότερες από 3,000 live εμφανίσεις σε 40 χώρες, οι Jethro Tull έχουν χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο σημαντικά και εκκεντρικά progressive rock συγκροτήματα του 20ου αιώνα.

Info: Μονή Λαζαριστών, Πέμπτη στις 21:00.

Ταινία "Don't Worry Darling"

728252.jpg

Αμερική, δεκαετία 1950: Η Άλις και ο Τζακ έχουν την τύχη να ζουν σε μία ονειρική κλειστή κοινότητα, που φιλοξενεί τις οικογένειες όσων εργάζονται για ένα πειραματικό και άκρως απόρρητο εγχείρημα. Όσο οι σύζυγοι απασχολούνται με το μυστικό σχέδιο «ανάπτυξης προοδευτικών υλικών», οι γυναίκες περνάνε τον χρόνο τους απολαμβάνοντας μία πολυτελή ζωή χωρίς έγνοιες. Μόνη απαίτηση είναι η διακριτικότητα και η αφοσίωση όλων στο σχέδιο. Όταν η Άλις αντιλαμβάνεται τη νοσηρή φύση της κοινότητας, αρχίζει να απαιτεί εξηγήσεις. Πόσο μακριά είναι διατεθειμένη να φτάσει για να ανακαλύψει τι συμβαίνει σε αυτόν τον παράδεισο; Πρωταγωνιστούν: Florence Pugh, Harry Styles, Olivia Wilde κ.ά.

The Tiger Loop talk of the town party

17a3424-1-BNxLO.jpg

Σ' έναν χώρο βγαλμένο από μία κινηματογραφική φαντασίωση, όπως τον επιμελήθηκε ο master του creative styling Νίκος Ράκκας, το πιο κομψό και ενημερωμένο bar της Θεσσαλονίκης φιλοξενεί ένα πάρτι αφιερωμένο στα χρώματα και το ύφος της μεγάλης κυρίας της Ασίας, της Κίνας. Μέσα κι έξω από το Tiger Loop bar, ένα εξωτικό περιβάλλον με αυτοκρατορικές πινελιές χρυσού και κόκκινου, γίνεται το ιδανικό σκηνικό για χαλάρωση και χορό, με cocktails, πιάτα και μουσική που παραπέμπουν στη μαγεία της ασιατικής κουλτούρας. Οπλιστείτε με διάθεση και κέφι και ελάτε να γιορτάσετε το spirit of the tiger!

Info: Tiger Loop Bar, Λεωφόρος Νίκης 5, Πέμπτη στις 20:00.

Παρασκευή

«Κάψε το Σενάριο On Tour | 10 χρόνια αποτυχίες» στο Θέατρο Γης

697701.jpg

Εδώ και 10 χρόνια η ομάδα του «Κάψε το Σενάριο» φτιάχνει tailor made παραστάσεις που δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Σκηνές στο φεγγάρι, σαπουνόπερα στο Μεσαίωνα, το τέλος του κόσμου μέσα από τον Παπακαλιάτη, ένας Γερμανός, ένας Κύπριος κι ένας Ρώσος σε μιούζικαλ. Όλα είναι πιθανά! Αρκεί να μην είναι σοβαρά! To «Κάψε το Σενάριο» είναι η μακροβιότερη ομάδα αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας στην Ελλάδα που ξεκίνησε το 2012 μέσα από το ομώνυμο πρόγραμμα του MEGA παρουσιάζοντας ένα εναλλακτικό comedy show που εισήγαγε στην Ελλάδα μορφές κωμωδίας όπως το Stand up Comedy και το Improv.Με τους Λάμπρο Φισφή, Δημήτρη Μακαλιά και Ζήση Ρούμπο.

Info: Θέατρο Γης, Παρασκευή στις 21:15.

12ο Street Mode Festival

street-mode-festival.jpg

Με αυτήν την φράση και το χαρακτηριστικό φετινό artwork, το Street Mode Festival επιστρέφει για 12η χρονιά, στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου, και υπόσχεται συναυλίες μαζί με εκδηλώσεις αφιερωμένες στην κουλτούρα του δρόμου. Το μουσικό line-up παραμένει πιστό στις ρίζες του φεστιβάλ, με κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς σκηνής να δημιουργούν ένα fusion από hip-hop, punk, heavy rock και indie ήχους. To Street Mode είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ μουσικής, τέχνης και σπορ που πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη από το 2009. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στην Ελλάδα, το οποίο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει πολλά μουσικά stages και street culture events. 3 ημέρες ζωντανή μουσική, street art, street dance, action sports και πολλά ακόμη.

Info: Sonik Arena, 14ο χμλ, Θεσσαλονίκης - Περαίας, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 17:00.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

arhaiologiko-moyseio-thessalonikis.jpg

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 1985 και με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1999, αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά συμμετοχικά πολιτιστικά γεγονότα της Ευρώπης, που λαμβάνουν χώρα τον Σεπτέμβριο κάθε έτους με τη συμμετοχή των 50 χωρών που έχουν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Σύμβαση. Σκοπός του θεσμού είναι να ευαισθητοποιήσει τους Ευρωπαίους πολίτες ως προς τον πλούτο και την πολιτιστική ποικιλομορφία της Ευρώπης, να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία και να ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη ανεκτικότητα τόσο στην Ευρώπη όσο και πέρα από τα σύνορα αυτής, να ενημερώσει το κοινό και τις αρχές για την ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς έναντι νέων απειλών καθώς και να καλέσει την Ευρώπη να ανταποκριθεί στις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 με κεντρικό θέμα «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά – Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές» προγραμματίζει δράσεις που δεν πρέπει να χάσετε.

Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 19:00.

Σάββατο & Κυριακή

Έκθεση «Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες»

2-6pjit.jpg

Μια διαφορετική πτυχή της Μικρασιατικής Καταστροφής, την προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων σε θρησκευτικά μνημεία, όπου βρήκαν στέγη, όταν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, παρουσιάζει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Ροτόντα θα φιλοξενήσει την έκθεση, που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, «Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες». Η έκθεση εστιάζει αφενός στη χρήση των θρησκευτικών μνημείων ως προσωρινή στέγη των προσφύγων, αφετέρου στη μεταφορά και διάσωση, από τις προσφυγικές οικογένειες, πολλών κειμηλίων, κυρίως φορητών εικόνων, από τις περιοχές προέλευσής τους, όπως την Ανατολική Θράκη, την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία, με την παρουσίαση, για πρώτη φορά σε έκθεση, 36 εικόνων και θρησκευτικών κειμήλιων.

Info: Ροτόντα, Σαββατοκύριακο 08:00-20:00.

«ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

726842.jpg

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση-έκθεση κρασιού «ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την ετήσια εκδήλωση γευστικής δοκιμής οίνων και αποσταγμάτων των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» στη Θεσσαλονίκη και μια από τις πιο δημοφιλείς εκδηλώσεις γευσιγνωσίας κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στην Ελλάδα, ανοιχτή στο ευρύ κοινό που αγαπά το κρασί και επιθυμεί να γνωρίσει τα επώνυμα ελληνικά κρασιά υψηλής ποιότητας.

Info: Λιμάνι Θεσσαλονίκης, προβλήτα Α', Σάββατο 18:00-22:00.

Connected We Stand Festival 2022

agalma-megalou-alexandrou.jpg

Το Connected We Stand Festival επιστρέφει για 3η χρονιά στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022. Ζωντανές συναυλίες, αθλητικά δρώμενα, dj sets, χορός, θεατρικές παραστάσεις, βιωματικά εργαστήρια και πολλές ακόμα δράσεις πρόκειται να λάβουν χώρα στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία. Στόχος του Φεστιβάλ είναι να φέρει κοντά πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις με τη συμμετοχή περισσότερων από 80 οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Info: Νέα Παραλία, άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου, Σάββατο 11:00-23:00.

Thessaloniki Wine Selfie 2022

shutterstock-2106047660.jpg

Το Thessaloniki Wine Selfie επιστρέφει με ένα πρωτότυπο ταξίδι στον κόσμο του ελληνικού κρασιού! Για δύο απογεύματα μας περιμένει, στην Αποθήκη Γ’ της Θεσσαλονίκης, για να δοκιμάσουμε κρασιά που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά. Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, θα είναι στη διάθεσή μας σημαντικές ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, καθώς και όλες οι καινούργιες τάσεις και εκφράσεις του σύγχρονου κρασιού παγκοσμίως. Το Thessaloniki Wine Selfie είναι μια παραγωγή του Wine Style, προσαρμοσμένη στις ανάγκες προώθησης της οινικής κουλτούρας στην Βόρεια Ελλάδα.

Info: Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Γ', Κυριακή και Δευτέρα 17:00-22:00.

Have fun!