fbpixel

Search icon
Search
New Season: Οι 7 τάσεις-«κλειδιά» της φετινής Άνοιξης
TRENDS & CATWALKS

New Season: Οι 7 τάσεις-«κλειδιά» της φετινής Άνοιξης

Τις οποίες μπορείτε να φορέσετε από τώρα


Αν και ο χειμώνας δεν έχει έρθει στο τέλος του, έχουμε ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία έρευνας για τις πιο hot τάσεις της Άνοιξης. Μπορεί να έχουν γίνει γνωστές από τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια του Μήνα της Μόδας, αλλά τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να οργανώσουμε δειλά-δειλά τη spring collection, και γιατί όχι να φορέσουμε και μερικά από τα hot trend της new season, που θα υποδεχτούμε επίσημα σε λίγες ημέρες. 

Κάποιες από αυτές τις έχουμε ήδη στη γκαρνταρόμπα μας, άλλες έχουν επιστρέψει δυναμικά, ενώ δεν είναι λίγες αυτές που έχουν έρθει για να «ταράξουν» τα νερά και να φέρουν μία νέα εποχή στον κόσμο της μόδας. Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιο κι αν είναι το στιλ, η ηλικία και ο χαρακτήρας σας, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανυπομονείτε να τις δοκιμάσετε. 

Ανακαλύψτε τα 7 key-trends της Άνοιξης, τα οποία μπορείτε να φορέσετε από τώρα!

1. Mini is Back 

Chanel SS22

Κι ενώ πιστεύαμε πως τα μήκη στις φούστες δεν μπορούν να γίνουν πιο κοντά, εμφανίζεται η Miuccia Prada και μας αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο. Μία ιδέα, που όπως όλα έδειξαν την είχα κι άλλοι creative directors αλλά και fashion houses. Βέβαια, το show της Miu Miu για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 μας έκανε να θέλουμε να πάρουμε ένα ψαλίδι και να κόψουμε τις φούστες μας όσο πιο κοντές γίνεται. Dolce & Gabbana, Versace, Bottega Veneta, Chanel αλλά και Emporio Armani ήρθαν να επιβεβαιώσουν αυτήν την άποψη με τις δημιουργίες τους. Αν δεν είστε συνηθισμένες στα mini μην ανησυχείτε. Ετοιμαστείτε να τα δείτε παντού και η ανάγκη σας για να τα εντάξετε στην εμφάνισή σας θα είναι δεδομένη. 

2. Biker Jackets 

Dolce&Gabbana SS22

Πόσο καιρό έχετε να συναντήσετε ένα αυθεντικό biker jacket; Κι όμως επέστρεψαν. Στα Acne Studios, Supriya Lele και Miu Miu, τα πανωφόρια είχαν ξεκάθαρα μια '90s διάθεση, παίρνοντας τη μορφή ενός biker style με slim fit, χωρίς πέτο, με ένα λουράκι στο λαιμό και φθαρμένο τελείωμα. Στους οίκους Balenciaga και Prada εμφανίστηκαν σε πιο oversized γραμμές ή με πολλά φερμουάρ για μια new age punk αισθητική. Από την άλλη πλευρά στους Alexander McQueen, Simone Rocha και Richard Quinn τα πράγματα ήταν λίγο πιο «παιχνιδιάρικα» αφού το δερμάτινο ύφασμα συνδυάστηκε με τζιν πινελιές, ενώ οι ογκώδεις ώμοι έκαναν τη διαφορά. Αναδείξτε την agressive πλευρά του χαρακτήρα σας, επενδύοντας σ' ένα αυθεντικό biker jacket. 

3. Colours All the Way 

Versace SS22

Υποδεχόμενοι το 2022 όλοι γνωρίζαμε ότι δεν υπάρχει «χώρος» για ουδέτερες επιλογές. Ειδικότερα, όταν οι χρωματικοί συνδυασμοί στις πασαρέλες ήταν τόσο δελεαστικοί. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την «έκρηξη» χρωμάτων που δημιουργήθηκε στο show Versace; Τα είδαμε όλα, από τα πιο αναμενόμενα μέχρι τα πιο εκκεντρικά. Το chocolate brown,συνδυάστηκε υπέροχα με το μπλε στον Valentino και το πορτοκαλί με το φούξια στην collection του οίκου Halpern. Αν ανήκετε στους τολμηρούς, σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσετε μία bold εμφάνιση, head to toe!

4. Stripes 

Balmain SS22

Κεφάλαιο μοτίβα: Για ακόμα μία σεζόν, οι ρίγες βρίσκονται στο προσκήνιο, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον. Τι διαφορετικό πρέπει να κάνετε φέτος; Να τις φορέσετε όλες μαζί. Συνδυάστε κάθετες με οριζόντιες, πολύχρωμες με μονόχρωμες και μην ενδιαφέρεστε για τίποτα άλλο. Σπάστε τα στερεότυπα και βάλτε στην άκρη τους κανόνες που ίσχυαν μέχρι σήμερα. Τη νέα σεζόν, τα striped items ανήκουν σε όλους. Τα mini φορέματα με κρόσσια του JW Anderson, το εκκεντρικό παλτό του Gucci, οι κλασική μαρινιέρα του Balmain αλλλά και το '70s style του Fendi. It's your choice now!

5. Colgate White 

Hermès SS22

Ίσως η μόνη μινιμαλιστική τάση της νέας σεζόν. Νιώστε fresh & clean με τα total white looks που θα δημιουργήσετε. Η αλήθεια είναι πως αυτή τη φορά θα πρέπει να το κάνετε head to toe για να θεωρηθεί απόλυτα επιτυχημένο. Αντλήστε έμπνευση από την cool και loose πρόταση του Hermès, που μπορεί να σας συνοδεύσει από το πρωί μέχρι το βράδυ, αλλά και το bohemian style της Chloé για πειραματισμούς και νέα πράγματα. 

6. The New Sexy 

Khaite SS22

Super διάφανο, πολύ στενό και ιδιαίτερα κοντό. Αυτά είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένα κομμάτι για να μπορέσει να μπει στην κατηγορία του "New Sexy". Αν ενδιαφέρεστε να φορέσετε το απόλυτο φόρεμα τις άνοιξης, τότε πρέπει να είστε προετοιμασμένες ότι το δέρμα σας θα είναι εκτεθειμένο σε μεγάλο βαθμό. Η αλήθεια είναι πως ένα πλήθος νέων σχεδιαστών έθεσε  επί τάπητος αυτήν την τάση, αλλά κανείς δε μπόρεσε να αντισταθεί. Επικεφαλής, ήταν η βραβευμένη σχεδιάστρια από την LVMH, Nensi Dojaka, καθώς και η Supriya Lele από το Λονδίνο. Ναι, η πρώτη φορά μπορεί να είναι αμήχανη, αλλά στη μόδα όλα επιτρέπονται. 

7. Glamness

Burberry SS22

Dress-code: Fabulous! Η ανάγκη της μόδας για λάμψη είναι ξεκάθαρη. Ήρθε η στιγμή να ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε και να εντάξουμε τα glam items ακόμα και στις πιο πρωινές εμφανίσεις. Παγιέτες, αλυσίδες, μεταλλικά στοιχεία αλλά και κρύσταλλα, κατέκλυσαν τις πασαρέλες. Είναι γνωστό ότι πολλά lockdowns οδήγησαν στην επικράτηση αυτής της τάσης. Η ιδέα ότι είμαστε υπερβολικά ντυμένες... ανήκει στο παρελθόν.