fbpixel

Search icon
Search
New openings στη Θεσσαλονίκη: Τι νέο φέρνει το φθινόπωρο
CITY VIBES

New openings στη Θεσσαλονίκη: Τι νέο φέρνει το φθινόπωρο

Ολοκαίνουρια στέκια έρχονται να προτείνουν συναρπαστικές εμπειρίες


Αεικίνητη και πάντα γεμάτη εκπλήξεις, η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που κερδίζει κάθε καρδιά, από όπου κι αν έρχεται. Σοκάκια με γραφικές γωνιές, άνθρωποι χαμογελαστοί και μοναδικές προτάσεις διαμορφώνουν την ξεχωριστή φυσιογνωμία της, την οποία ερωτεύεται κανείς με την πρώτη ματιά. Σε όλα αυτά λοιπόν, έρχονται να προστεθούν τα ολοκαίνουρια σημεία που πρόκειται να ανοίξουν τις πύλες τους ή γνωστά στέκια που άλλαξαν ριζικά και επιστρέφουν απόλυτα ανανεωμένα, έτοιμα να καλωσορίσουν πιστούς και νέους θαμώνες τους. Ας δούμε λοιπόν τα places-to-be, που σίγουρα θα αποτελέσουν talk-of-the-town τη νέα σεζόν!

NOELL

Ιδιαίτερη διακόσμηση, προσεκτικά επιλεγμένη μουσική, έργα τέχνης και πολλά ακόμα ατμοσφαιρικά στοιχεία συνθέτουν  ένα απολαυστικότατο meeting-point, που σας ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Ο λόγος για το Noell, το οποίο αποτελεί μεν τη συνέχεια του περίφημου, αθηναϊκού στεκιού, αλλά υπόσχεται ότι αποτελεί ξεχωριστή μονάδα, απόλυτα συνυφασμένη με τη σκηνή της πόλης μας. Άλλωστε, απόδειξη αποτελεί και το διπλό L, που το κάνει να ξεχωρίζει από εκείνο της πρωτεύουσας και δηλώνει τη συνέχειά του. Ο χώρος χαρακτηρίζεται από έντονη γαλλική αισθητική, με αναφορές στο αναγεννησιακό στοιχείο, ενώ θα χωρίζεται σε τρία μέρη. Ξεκινάμε με το Noell Garden στην είσοδο, που θυμίζει θερμοκήπιο εγκαταλελειμμένης έπαυλης και θα καλωσορίζει ιδανικά τον επισκέπτη. Συνεχίζουμε στο σαλόνι όπου κυριαρχεί το εντυπωσιακό μπαρ, τα τραπέζια, ενώ η συνιδιοκτήτρια Φανή Σπυριδάκη, που επιμελήθηκε και το interior design, μας τόνισε ότι «θυμίζει τη National Portrait Gallery του Λονδίνου» και τέλος, περνάμε στην private αίθουσα, ιδανική για να φιλοξενήσει εκλεκτές εκδηλώσεις. Το μενού, εμπνευσμένο από την ελληνική κουζίνα και την κουλτούρα της πόλης- υπογράφουν οι Κωνσταντίνος Συμεωνίδης και Αργύρης Αγλαμίσης, δύο νέοι και πολλά υποσχόμενοι σεφ –τους οποίους γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή τους στο Master Chef. Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε και στην πλήρως ενημερωμένη λίστα κρασιών, όπου τα βορειοελλαδίτικα έχουν την τιμητική τους, αλλά και στα cocktails που είναι ίδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη! Ανυπομονούμε για το opening στα μέσα Σεπτέμβρη στην Π.Π. Γερμανού 13.

SALTO

Ύστερα από πέντε χρόνια δυνατής παρουσίας στον χώρο της εστίασης της Θεσσαλονίκης, το Salto, Καρόλου Ντηλ 6, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να ακούσει τις νέες τάσεις και να αλλάξει ριζικά, προτείνοντας έναν νέο, υπέροχο και ανανεωμένο χώρο, που δίνει περισσότερο έμφαση στο μοντέρνα κομψότητα. Η ομάδα εμπιστεύτηκε το πρότζεκτ στο αρχιτεκτονικό γραφείο Makridis Associates, το οποίο δημιούργησε ένα contemporary chic σημείο, που αποτελεί το πιο όμορφο σκηνικό για τους πρωινούς καφέδες, για το απογευματινό τσάι με φίλους ή το βραδινό ποτό του Σαββάτου. Τα χρώματα του γκρι και του μπρούτζου αποπνέουν ανεπιτήδευτη φινέτσα που απογειώνει τη νέα φιλοσοφία, ενώ δόθηκε μεγάλη προσοχή και στον φωτισμό, που δημιουργεί positive διάθεση στη στιγμή. Το μενού παραμένει λαχταριστό και πεντανόστιμο, φτιαγμένο με τα πιο εκλεκτά υλικά, και ξεχωρίζουν οι tasty σαλάτες και οι fingerfood επιλογές. Στις καινούριες προσθήκες σημειώστε και τις επιλογές σε brunch, που μέχρι στιγμής δε σερβίρονταν εδώ. Σίγουρα πάντως θα είναι εξαιρετικές –αφού φέρουν την υπογραφή του Salto! Φυσικά, δε γίνεται να μην αναφερθούμε και στις περισσότερες από 100 ετικέτες κρασιού της wine list, αλλά και την τεράστια κάβα του –μια από τις μεγαλύτερες στην πόλη- με την οποία δημιουργούνται τα πιο δροσερά signature cocktails. Μπορείτε να το επισκεφτείτε άμεσα, καθώς έχει ήδη ανοίξει και σας περιμένει!

CHARLIE D. BRASSERIE

Ένα κομμάτι του Παρισιού στην καρδιά της Θεσσαλονίκης! Έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς το Charlie D. Brasserie που αναμένεται να ανοίξει επίσημα τις πύλες του μέσα στο φθινόπωρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης –συγκεκριμένα στο ισόγειο του εμβληματικού ξενοδοχείου Excelsior στην Κομνηνών 10, αντικαθιστώντας το πολύ αγαπημένο be*. Ένας σπουδαίος κύκλος κλείνει, για να ανοίξει όμως ένας νέος και πολλά υποσχόμενος. Πρόκειται για ένα meeting-point με γαλλικό άρωμα, μια brasserie στην καρδιά της πόλης, την οποία επιμελείται ο διάσημος restaurateur Απόστολος Τραστέλης. Ο ίδιος φέρνει τέλειο, μοσχομυριστό καφέ, γαλλικά και αφράτα κρουασάν, λαχταριστό πρωινό, αλλά και εκλεκτές προτάσεις φαγητού που υπογράφει ο πολυτάλαντος Arnaud Bignon, ο διάσημος Γάλλος chef με δυο αστέρια Michelin στο ενεργητικό του. Προσιτές, καθημερινές γεύσεις υψηλών προδιαγραφών σ’ ένα χαλαρό και κομψότατο περιβάλλον, που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Plus, υπέροχες jazz μουσικές και προσεγμένα cocktails από την έμπειρη μπάρα του έρχονται να προσθέσουν extra νότες σ’ ένα απίθανο παζλ γεύσης, φιλοξενίας και παριζιάνικης ατμόσφαιρας. Σίγουρα ακούγεται πολύ ενδιαφέρον! Magnifique!

CASABLANCA

Τέλος Σεπτεμβρίου θα ανοίξει και το μοναδικό Casablanca, το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται Social Club. Αυτό σημαίνει ότι δεν τοποθετείται σε μια συγκεκριμένη κατηγορία, όπως εστιατόριο ή μπαρ, αλλά αποτελεί ένα σημείο που ο καθένας θα μπορεί να το επισκεφτεί όποια ώρα της ημέρας θέλει, για να απολαύσει έναν νόστιμο καφέ, μια ιδιαίτερη γεύση από το μενού του ή ό,τι άλλο επιθυμεί. Φιλοξενείται στην πρώην οικία Μιχαηλίδη στη Βασιλίσσης Όλγας, μια συγκλονιστική έπαυλη, που μαρτυρά τη νεοκλασική αρχιτεκτονική της Θεσσαλονίκης, που όλοι λατρεύουν. Δείχνοντας τον απαραίτητο σεβασμό στην ιστορία και την κληρονομιά του κτιρίου, διαμορφώθηκε με τέτοιον τρόπο που να συνδυάζει με εξαιρετικό τρόπο το παρελθόν με το παρόν. Διατηρήθηκαν πολλά στοιχεία, όπως οι γύψινες οροφές, κάτι που απογείωσε στη συνέχεια την elegant φύση των σύγχρονων στοιχείων που προστέθηκαν. Το μενού είναι έντονα ελληνικό και μεσογειακό, με διακριτικές latin νότες να αφυπνίζουν τον ουρανίσκο. Τα πιάτα καλύπτουν κάθε γαστρονομική ανάγκη, από πρωινό και brunch μέχρι και aperitivo ή dining, ενώ σε κάθε επιλογή –είτε του bar είτε της κουζίνας- κυριαρχεί η εκλεκτή ποιότητα και η εκλεπτυσμένες γεύσεις.

HACHIKO SUSHI TALES & COCKTAILS

Ακόμα μια πρόταση που έρχεται κατευθείαν από την πρωτεύουσα είναι το Hachiko Sushi Tales & Cocktails, στην Κούσκουρα 2, το οποίο φέρνει νέες προτάσεις για όσους δηλώνουν πιστοί οπαδοί της ιαπωνικής κουζίνας. Το στιλ της διακόσμησης είναι όμοιο με της Αθήνας, το ίδιο απολαυστικά μίνιμαλ και chic, με το μάρμαρο να παίζει κυρίαρχο ρόλο. Μπαίνοντας θα νιώσετε σίγουρα τη φιλόξενη και υπέροχη ατμόσφαιρα του χώρου να σας καλωσορίζει ευχάριστα. Ρίχνοντας μια ματιά στο μενού θα ανακαλύψετε ιδιαίτερες και εξαιρετικές γεύσεις, ωστόσο, ανάμεσα σε όσα πρέπει να δοκιμάσετε, αξίζει να κάνουμε ξεχωριστή μνεία στα signature rolls, που θα βρείτε μόνο εδώ -όπως τα Salmon tartar rolls, με γαρίδα tempura, ρόκα, tobiko και καψαλισμένο ταρτάρ σολομού με sauce περουβιανής κόκκινης πιπεριάς και τα Beef rolls με λιαστή ντομάτα, σπαράγγι, αγγούρι, τυρί κρέμα & καψαλισμένες φέτες μοσχαριού με πικάντικη sauce τρούφας. Delicious! Εννοείται όμως ότι δε γίνεται να μην αναφερθούμε και στα super signature cocktails που προσφέρει το bar, με ιδιαίτερη προτίμηση σε εκείνα με βάση το αγγούρι και το τζίντερ. Έντονα δροσιστική ή πιπεράτη γεύση συνοδεύουν με τον καλύτερο τρόπο τις asian γαστρονομικές επιλογές. Αν ανυπομονείτε να δοκιμάσετε όσα διαβάσατε παραπάνω, κάντε λίγη υπομονή μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου!