fbpixel

Search icon
Search
New neutrals: 6+1 αποχρώσεις που θα ζεστάνουν το σπίτι σας
INTERIORS

New neutrals: 6+1 αποχρώσεις που θα ζεστάνουν το σπίτι σας

Εισάγετε τα αγαπημένα ουδέτερα χρώματα στην κατοικία σας


Όταν σκεφτόμαστε ουδέτερα χρώματα στη διακόσμηση, αυτό που μας έρχεται συχνά στο μυαλό είναι οι λευκές, κρεμ και μπεζ αποχρώσεις. Αυτές που συνήθως δεν τραβούν την προσοχή σε έναν χώρο, αντίθετα, τον ολοκληρώνουν, λειτουργώντας συμπληρωματικά στο παρασκήνιο. Την προηγούμενη χρονιά η αλήθεια είναι ότι παρατηρήσαμε μια αλλαγή στον τρόπο που βλέπουμε τα συγκεκριμένα χρώματα, και αυτό φαίνεται πως θα συνεχιστεί και το 2024. Τη θέση των new neutrals λοιπόν, έχουν πάρει εκείνα που κάποτε θεωρούνταν μοντέρνα, τολμηρά ή δεν χρησιμοποιούνταν συχνά εξαιτίας του statement χαρακτήρα τους. 

Από τολμηρές και φωτεινές αποχρώσεις έως πιο «ήσυχες» και απροσδόκητες, αυτά τα κάποτε trendy χρώματα είναι πλέον τα νέα ουδέτερα!

Πράσινο

shutterstock-1093897730.jpg

Αν υπάρχει ένα χρώμα που υπήρχε παντού το 2023, αυτό είναι το πράσινο - από την απόχρωση της έντονης μέντας και του φασκόμηλου έως το πλούσιο και γήινο πράσινο του δάσους. Η φετινή χρονιά απέδειξε ότι ένα τόσο εντυπωσιακό χρώμα όπως αυτό, θα μπορούσε επίσης να γίνει το ουδέτερο σκηνικό για κάθε χώρο. Και η χρήση του πράσινου ως χρώματος τοίχου είναι μόνο η αρχή. Πράσινα ντουλάπια κουζίνας; Check! Βαθύ πράσινο σε καναπέδες; Check! «Για μερικούς ανθρώπους το πράσινο φαίνεται too much, αλλά αν βγείτε έξω - hello, το πράσινο είναι παντού!», λέει η Davis.

Σχεδόν Μαύρο

screenshot2021-11-05at113212am-fbdec34b10bc448da2ce4c1daa86fca6.webp

Ενώ το μαύρο ήταν πάντα ένα «αξιόπιστο» ουδέτερο χρώμα, η χρήση του στη διακόσμηση έχει πάρει μια στροφή τα τελευταία χρόνια. Αντί για απλό μαύρο, οι interior designers χρησιμοποιούν «βαθιά», σχεδόν μαύρα χρώματα. Σκεφτείτε το αν είχε μια νότα κόκκινου, μελιτζανί, μπλε ή πράσινου - θα ήταν αρκετό για να δημιουργήσετε μια statement αλλά κομψή εικόνα - ακόμα και στους τοίχους σας, που πλέον αποτελεί το next-best-thing της διακόσμησης.

Τερακότα

1-3tcgE.jpg

Τα ζεστά ουδέτερα χρώματα δεν είναι σίγουρα τίποτα καινούριο, ωστόσο η τερακότα έχει μετατραπεί από έντονο neutral σε ένα ουδέτερο χρώμα με πραγματική ισχύ. Έγινε ένα απαραίτητη απόχρωση στη bohemian διακόσμηση τα τελευταία χρόνια, αλλά έκτοτε έχει αποτελέσει κι ένα ευέλικτο χρώμα που ταιριάζει σχεδόν με κάθε στιλ. Από τους τοίχους μέχρι τα έπιπλα, τα αξεσουάρ και πολλά άλλα, η τερακότα μπορεί να «ζεστάνει» οποιονδήποτε χώρο σε δευτερόλεπτα.

Blush Pink

3-yyVF0.webp

Το κρεμ, το λευκό και το μπεζ θα έχουν πάντα μια θέση στις κατοικίες μας, αλλά το blush pink (το ροζ του ρουζ μας) είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για όποιον αναζητά ένα ντελικάτο χρώμα χωρίς να το παρακάνει... Μερικά blush pinks φαίνονται πιο λευκά σε διαφορετικά φώτα, ενώ άλλα είναι εμφανώς πιο ροζ - έτσι μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Παρά το γεγονός ότι το ροζ συνήθως θεωρείται ως ένα φωτεινό, τολμηρό, εντυπωσιακό χρώμα, η απόχρωση του ρουζ είναι σχεδόν το ίδιο ευέλικτη με αυτήν του μπεζ.

Γαλάζιο

3-I8U4l.jpg

Τα new neutrals θέλουν να φαίνονται διασκεδαστικά, όποτε αυτό είναι κάτι που σίγουρα πετυχαίνει κάθε απόχρωση του μπλε. Μάλιστα, το φωτεινό μπλε μπορεί να είναι το πιο εκπληκτικό καθώς μπορεί να συνδυαστεί με διάφορα χρώματα και αξεσουάρ μοναδικά. Για την Davis, αν ένα χρώμα υπάρχει παντού στη φύση, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ουδέτερο. «Μπορεί να είσαι ιδιότροπος αλλά να διασκεδάζεις με το μπλε», υποστηρίζει. «Θα σας κάνει να νιώθετε ότι βρίσκεστε σε διακοπές»...

Πορτοκάλι

5.jpg

Σύμφωνα με την Davis, το «κλειδί» για να μετατρέψεις οποιοδήποτε χρώμα σε ουδέτερο είναι τα άλλα χρώματα και οι τρόποι που το συνδυάζεις. Ενώ το πορτοκαλί μπορεί να φαίνεται αδύνατο να χρησιμοποιηθεί ως ουδέτερο χρώμα, η interior designer επιμένει ακριβώς στο αντίθετο. Συνδυάζοντας μια φωτεινή απόχρωση όπως το πορτοκαλί με το μπορντό, μερικές χρυσές πινελιές και το μπεζ, δημιουργείτε ένα sophisticated σκηνικό που ταιριάζει υπέροχα σε μια τραπεζαρία, «Μόλις όλα ενωθούν, το πορτοκαλί γίνεται πιο ήσυχο».

Chocolate Brown

3-bpSv4.jpg

Αν και δεν είναι τόσο έντονο όσο το μαύρο ή το πορτοκαλί, το καφέ της σοκολάτας μπορεί να προσθέσει βάθος, «ζεστασιά» και να φέρει μια νότα ανανέωσης στον χώρο σας. Επειδή το Chocolate Brown είναι ένας γήινος τόνος, μπορεί να είναι ευκολότερο να επιλέξετε άλλα χρώματα για να το συμπληρώσετε και μπορείτε να επιλέξετε να μείνετε στη γήινη αίσθησή του. Από την άλλη, εάν επιθυμείτε να οδηγηθείτε προς την αντίθετη κατεύθυνση, τότε με την προσθήκη φωτεινών, απροσδόκητων χρωμάτων θα δώσετε μια statement αισθητική στο δωμάτιό σας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το καφέ της σοκολάτας μπορεί να αποτελέσει τον τέλειο καμβά για την υπόλοιπη διακόσμησή σας.