fbpixel

Search icon
Search
New habits, new skin: Πώς να φροντίσετε σωστά το δέρμα σας στις χαμηλές θερμοκρασίες
MAGAZINE

New habits, new skin: Πώς να φροντίσετε σωστά το δέρμα σας στις χαμηλές θερμοκρασίες

Οι πιο χρήσιμες συμβουλές για να παραμείνετε λαμπερή


Το κρύο, η υγρασία και η θερμότητα στους εσωτερικούς χώρους αφαιρούν από την ενυδάτωση και τη λάμψη της επιδερμίδας. Χρειάζεται επιπλέον φροντίδα, λοιπόν, για να παραμείνει ενυδατωμένη και απαλή. Μειώστε την ερυθρότητα, τον κνησμό και το ξεφλούδισμα, για να διατηρήσετε μια υγιή όψη, υιοθετώντας τις παρακάτω συμβουλές.

viki3.jpg

Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό!

Τα ζεστά ντους είναι υπέροχα τον χειμώνα, αλλά -όταν μπορείτε- για χέρια και πρόσωπο προτιμήστε χλιαρό νερό, ώστε να μη χάσει το δέρμα σας τ’ απαραίτητα έλαιά του.

Ενυδατώστε την επιδερμίδα αμέσως!

Το δέρμα σας δε χρειάζεται απλά περισσότερη ενυδάτωση, αλλά τη θέλει και στο κατάλληλο timing, δηλαδή, ακριβώς μετά το πλύσιμο του προσώπου. Εφαρμόζοντας ενυδατική κρέμα σε υγρή επιδερμίδα, η υγρασία «σφραγίζεται».

Προστατευτείτε!

Φορέστε γάντια και κασκόλ για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τον κρύο αέρα, τη βροχή και το χιόνι. Επίσης, μην ξεχνάτε το αντηλιακό -ο ήλιος τον χειμώνα μπορεί να είναι το ίδιο καταστροφικός με αυτόν του καλοκαιριού.

Κάντε απολέπιση!

Μην ξεχνάτε πως και τον χειμώνα η επιδερμίδα σας χρειάζεται απολέπιση για ν’ απαλλαγεί από τα νεκρά κύτταρα και να ενυδατωθεί ικανοποιητικά.

Μην παραμελήσετε την ενυδάτωση εκ των έσω

Επιλέγοντας τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό θα βοηθήσετε το δέρμα σας εκ των έσω. Ενδεικτικές προτάσεις: μήλο, πορτοκάλι, ακτινίδιο, ντομάτα, αγγούρι, καρότο, σέλερι και κολοκύθι. Παράλληλα, θα λάβετε αρκετή βιταμίνη C και ψευδάργυρο για να υποστηρίξετε τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης. Τα Ω-3 λιπαρά οξέα -στα λιπαρά ψάρια και τον λιναρόσπορο- θα κάνουν την επιδερμίδα σας ελαστική και απαλή.

Αλλάξτε καθαριστικό προσώπου

Η ρουτίνα περιποίησης του προσώπου πρέπει να διαφοροποιείται κάθε εποχή, αλλά ειδικότερα δώστε έμφαση στο καθαριστικό σας. Αν μέχρι τώρα χρησιμοποιούσατε κάποιο με γλυκολικό ή σαλικυλικό οξύ, ήρθε η ώρα να το ανταλλάξετε με ένα που έχει περισσότερο ενυδατική σύνθεση. Έπειτα συνεχίστε μ’ ένα ενυδατικό toner και κρέμα, για να «σφραγίσετε» την υγρασία.

Tips!

viki2.jpg

Πλύντε τα πινέλα μακιγιάζ

Τα πινέλα μακιγιάζ κανονικά πρέπει να πλένονται μία φορά την εβδομάδα, γιατί συγκεντρώνουν σκόνη, βρομιά, λιπαρότητα, στοιχεία που βλάπτουν το δέρμα και προκαλούν την εμφάνιση ακμής ή ερεθισμών. Κάτι που δε συμβαίνει συνήθως. Τώρα, όμως, έχετε χρόνο να τα πλένετε όποτε χρειάζεται. Αν, μάλιστα, καταφέρετε αυτήν τη συνήθεια να την υιοθετήσετε συστηματικά, θα δείτε πως η επιδερμίδα σας θα πάψει να εμφανίζει σπυράκια ή άλλους ερεθισμούς.

Κάντε ξεκαθάρισμα καλλυντικών

Αν ακόμη δεν το έχετε επιχειρήσει, κάντε τώρα ένα ξεκαθάρισμα στα beauty προϊόντα που έχετε στο νεσεσέρ ή στο ντουλαπάκι του μπάνιου σας. Καλό είναι αυτό να γίνεται κάθε δύο μήνες.

Τηρήστε τη ρουτίνα ομορφιάς

Τώρα που έχετε χρόνο, φροντίστε σχολαστικά την επιδερμίδα σας. Καθαρίστε σωστά το πρόσωπό σας, κάντε μάσκες ομορφιάς και απλώστε κρέμες και serum.

Λουστείτε κάθε 2-3 ημέρες. Το καθημερινό λούσιμο καταστρέφει την τρίχα.

Δοκιμάστε νέα skincare gadgets

Σίγουρα θα έχετε στο μπουντουάρ σας ένα ή δύο skincare gadgets, που, αν και τα αγοράσατε με πολύ μεγάλη χαρά κι ενθουσιασμό, σπάνια τα χρησιμοποιείτε. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να τα δοκιμάσετε και να χαρίσετε στον εαυτό σας την περιποίηση που του αξίζει.



Η Βίκυ Χατζηβασιλείου είναι συγγραφέας των best sellers «Νιάτα Διαρκείας», «Όμορφα Μυστικά» και «Άλλαξε ζωή και σώμα σε 42 ημέρες», «Κάντο να συμβεί τώρα», καθώς και δημιουργός του site www.omorfamystika.gr και του application omorfamystika.

Instagram: @vikyhatzivasiliou

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021