fbpixel

Search icon
Search
New Era: Τα σύνολα που ξεχώρισαν στην ορκωμοσία του Προέδρου της Αμερικής
STYLE PEOPLE

New Era: Τα σύνολα που ξεχώρισαν στην ορκωμοσία του Προέδρου της Αμερικής

Οι Πρώτες Κυρίες εντυπωσίασαν με τις επιλογές τους


Μετά από μεγάλη προσπάθεια και ιδιαίτερη προσοχή, λόγω των επεισοδίων που έγινα στο Καπιτώλιο, χθες ο Πρόεδρος Joe Biden ορκίστηκε και επίσημα ως ο 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η τελετή έγινε κάτω από έντονα μέτρα ασφαλείας και τηρώντας παράλληλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τη πανδημία του COVID-19. Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή όχι μόνο για την αποχώρηση του Donald Trump αλλά και γιατί μαζί με τον Πρόεδρο ορκίστηκε Αντιπρόεδρος και η πρώτη γυναίκα κι ακόμα πιο συγκεκριμένα η πρώτη μαύρη γυναίκα, Kamala Harris, η οποία ήδη έχει κλέψει τις εντυπώσεις τόσο με την προσωπικότητα όσο και το στιλ της.

Παρόλο που η τελετή ήταν διαφορετική από αυτές που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα, το στιλιστικό ενδιαφέρον ήταν για ακόμα μία φορά πολύ μεγάλο. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει όλα τα σύνολα που εντυπωσίασαν, τόσο των Πρώτων Κυριών όσο και των celebrities που παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στην ορκωμοσία. 

Jill Biden

jill-biden-outfit-compared-to-britney-spears-denim-look-ap-embed-1.jpg
Η σύζυγος του νέου προέδρου και επίσημα πλέον η Πρώτη Κυρία τη Αμερικής Jill Biden, επέλεξε για ακόμα μία φορά φωτεινά και έντονα χρώματα. Για την τελετή της ορκωμοσίας προτίμησε ένα εντυπωσιακό γαλάζιο σύνολο, τα οποίο αποτελείτο από ένα tweed midi coat, διακοσμημένο με κεντημένα κρύσταλλα Swarovski κι ένα midi φόρεμα της σχεδιάστριας Alexandra O’Nell. H αρμονία και η ομοιομορφία του συνόλου της συμπληρώθηκε και ολοκληρώθηκε με τα accessories στις ίδιες αποχρώσεις. Τα γαλάζια δερμάτινα γάντια, η clutch bag και η ασορτί μάσκα προστασίας ήταν οι λεπτομέρειες που απογείωσαν την εικόνα της. Όπως δήλωσε και η creative director του brand Markarian, η επιλογή αυτού του χρώματος δεν ήταν τυχαία, διότι δηλώνει εμπιστοσύνη,αυτοπεποίθηση και σταθερότητα.

Kamala Harris

89f2bc03-de5d-40d8-b2c1-f97fd2a5d673.jpeg

Πάρα πολλές ήταν οι φήμες όλον αυτόν τον καιρό γύρω από το όνομα του σχεδιαστή που θα επέλεγε η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος για την ημέρα της ορκωμοσίας. Κι ενώ όλοι περιμέναμε με αγωνία για την εμφάνιση της, η Kamala Harris εντυπωσίασε για ακόμη μία φορά. Ένα μοβ παλτό και ένα midi φόρεμα ήταν τα δύο κομμάτια, τα οποία ολοκλήρωσαν το look της. Το σύνολο ήταν του διάσημου νέου Αμερικάνου σχεδιαστή Christopher John Rogers. Τα αξεσουάρ της, υποδήματα, δερμάτινα γάντια και μάσκα προστασίας ήταν όλα σε μαύρο χρώμα.

Michelle Obama

4ceea292-5c62-4635-b6d9-01345ec0ba6d.jpeg

H πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Michelle Obama, δεν έχει συνηθίσει να μας απογοητεύει ποτέ με τις στιλιστικές της προτιμήσεις. Ακριβώς το ίδιο συνέβη και στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας. Δημιούργησε ένα total plum look, του σχεδιαστή Sergio Hundson. Ένα roll neck top μαζί με loose pants, ζώνη με χρυσή αγκράφα και παλτό στην ίδια απόχρωση ήταν τα κομμάτια που συνέβαλαν στην παρουσίαση αυτό το φανταστικό αποτέλεσμα.

Laura Bush

cc2a01eb1c4f66d8a6125fa8d1369300.jpg

H πρώην Πρώτη Κυρία επέλεξε να φορέσει ένα σκούρο γκρι φόρεμα μέσα από ένα απαλό μπλε παλτό. Όσον αφορά τα κοσμήματα, κινήθηκε σε απλές γραμμές, διαλέγοντας ένα μαργαριταρένια κολιέ και μία γκρι μάσκα προστασίας. Ολοκλήρωσε με μαύρο καλσόν και black flat shoes.

Lady Gaga

lady-gaga-wears-dove-brooch-as-symbol-of-peace-on-inauguration-day.jpg

Ήταν γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες ότι στην τελετή θα τραγουδήσουν μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου κι ένα από αυτά θα ήταν και η Lady Gaga. Η εκκεντρική περσόνα, η οποία στήριξε εξ αρχής τον νέο Πρόεδρο της Αμερικής τραγούδησε των Εθνικό Ύμνο και εντυπωσίασε για ακόμα μία φορά τόσο με τη φωνή της όσο και με την εμφάνιση της. Το navy jacket και το κόκκινο μεταξωτό φόρεμα της ήταν του διάσημου οίκου Schiaparelli και του art director Daniel Roseberry.

Jeniffer Lopez

jennifer-lopez-white-chanel-outfit-biden-inauguration-2021.jpg

Ακόμα μία celebrity που συμμετείχε στην τελετή και μάγεψε τους παρευρισκόμενους αλλά και το κοινό που παρακολουθούσε την τελετή από τους τηλεοπτικούς του δέκτες. Το total white Chanel look της Jennifer Lopez είναι αυτό που κάθε γυναίκα που αγαπάει τη μόδα θα ήθελε να εντάξει στη γκαρνταρόμπα της. Τα λαμπερά της κοσμήματα απογείωναν ακόμα περισσότερο την εικόνα της.

Amanda Gorman

image.jpeg

Η 22χρονη νικήτρια του Εθνικού Βραβείου Νέων Ποιητών είναι μια ήσυχη δύναμη που πρέπει να της δώσουμε μία ιδιαίτερη προσοχή και να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας πάνω της. Ακριβώς το ίδιο συνέβη και με το σύνολο της. Ένα κίτρινο παλτό Prada και κοσμήματα που της έδωσε η Oprah Winfrey ήταν τα στοιχεία μας που μαγνήτισαν τα βλέμματα. Σ´αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι οι χρυσοί κρίκοι που επιλέχθηκα να συμπληρώσουν το σύνολο της νεαρής ποιήτριας ήταν του Έλληνα σχεδιαστή, Νίκου Κούλη.