fbpixel

Search icon
Search
New Era: 7 πολυαναμενόμενα wellness trends που θα κυριαρχήσουν στο 2021
WELLNESS

New Era: 7 πολυαναμενόμενα wellness trends που θα κυριαρχήσουν στο 2021

Σημειώστε όλα όσα σας εμπνέουν και δώστε τους μια ευκαιρία


Χωρίς αμφιβολία το τέλος του 2020 φέρνει μαζί του μια δημιουργική κάθαρση. Φέτος "επιβλήθηκε" μια άνευ προηγουμένου πίεση στις ζωές όλων που επηρέασε τον καθένα ξεχωριστά με τρόπους προφανείς και με τρόπους που πιθανότατα δεν έχουμε αρχίσει ακόμη να καταλαβαίνουμε. Αν θέλουμε να παραδεχτούμε κάτι τότε αυτό είναι πως σίγουρα το 2020 μας έχει μεταμορφώσει και με την «αυγή» του νέου έτους να είναι πλέον απόλυτα κοντά, σίγουρα καταλαβαίνουμε ότι το ταξίδι μας σε αυτό που λέγεται πανδημία δεν έχει ολοκληρωθεί. Έχουμε ακόμη προκλήσεις μπροστά, έχουμε να μάθουμε να εξελισσόμαστε μέσα από τις αντιξοότητες και έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κοινωνική κρίση που δεν έχει προηγούμενο. 

Έτσι, τα wellness trends του 2021 μοιάζουν να είναι πιο επίκαιρα από ποτέ καθώς υπενθυμίζουν πως όταν ο άνθρωπος αφήνει τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων να ξεδιπλωθεί τότε όλες οι λύσεις μοιάζουν πιο καινοτόμες και σίγουρα πιο εύκολες. Κανείς δεν αμφιβάλει πως όλα έγιναν πιο δύσκολα αλλά μαζί μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα βάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να βεβαιωθούμε πως θα βγούμε νικητές. 

Παρακάτω θα ανακαλύψετε τα 7 κυριότερα wellness trends του 2021!
wellness-trends-2021-1.jpg


1. Η σημασία της μεταβολικής υγείας 

Η επιστήμη μας έχει δείξει σε πραγματικό χρόνο ότι η μεταβολική υγεία και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού δεν συνδέονται απλώς, αλλά είναι ένας αλληλένδετος κρίκος. Ωστόσο, παρά τις επισημάνσεις των ειδικών το 88% των Αμερικανών είναι μεταβολικά μη υγιείς. Περιορίστε τη ζάχαρη και τα επεξεργασμένα, επενδύστε στα λαχανικά, ελέγξτε την επάρκεια του οργανισμού σας σε βιταμίνες και ελέγξτε τη χοληστερίνη και το σάκχαρό σας. 

2. Η φροντίδα της ψυχικής υγείας γίνεται προτεραιότητα

Μετά από ένα έτος γεμάτο προκλήσεις για την ψυχική υγεία, γνωρίζουμε όλοι ότι η προτεραιότητα της συναισθηματικής ευεξίας είναι κρίσιμη. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να επενδύσετε σε πρακτικές φροντίδας του νου και να τις εντάξετε στην καθημερινότητά σας. Γράψτε καθημερινά ένα gratutide journal, κάντε διαλογισμό, επισκεφθείτε έναν ειδικό ή πείτε «ναι» σε μια συστηματική ενδοσκόπηση. 

wellness-trends-2021-2.jpg

3. Το μικροβίωμα του δέρματος

Εδώ και καιρό γνωρίζουμε ότι το δέρμα μας φιλοξενεί μια μοναδική συλλογή μικροχλωρίδας. Αυτό που πολλοί αγνοούν είναι η άμεση σύνδεσή του με τη γενικότερη υγεία του οργανισμού. Είναι σημαντικό να ξέρετε πως ο φραγμός του δέρματος αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας του σώματός. Επενδύστε σε προϊόντα που το ενισχύουν και μη διστάσετε να τα εφαρμόζετε καθημερινά. 

4. Η αποκατάσταση του πλανήτη

Για να θεραπεύσουμε τον πλανήτη, πρέπει να δώσουμε τη δύναμη πίσω στα χέρια της φύσης. Στην αρχή του πρώτου κύματος καραντίνας, παρακολουθήσαμε το περιβάλλον να απολαμβάνει ένα πολύ απαραίτητο «διάλειμμα» το οποίο είχε να βιώσει χρόνια. Σαν συνέπεια αυτού, η ποιότητα του αέρα βελτιώθηκε, η βιοποικιλότητα άνθισε και τα φυσικά τοπία επέστρεψαν στο προσκήνιο. Μπορεί, λοιπόν, η ανακούφιση να ήταν προσωρινή αλλά το μάθημά της ήταν αιώνιο και μας απέδειξε πως η φύση έχει την έμφυτη ικανότητα να αναδημιουργείται. Κοιτώντας μπροστά, και λίγο πριν την αυγή του 2021 είναι σημαντικό όλοι να δώσουμε στη φύση τα την αγάπη και τη φροντίδα που της αρμόζει. Για αυτό πρέπει να μειώνετε τις περιττές μετακινήσεις, να αγοράζετε μόνο όσα είναι απαραίτητα και να γίνετε η πιο οικολογική εκδοχή του εαυτού σας. 

wellness-trends-2021-3.jpg

5. Η αλλαγή στη φροντίδα των παιδιών

Μέχρι τώρα, οι γονείς ήταν προσκολλημένοι σε μια παλαιότερη αντίληψη στα πρότυπα γονικής μέριμνας. Η καραντίνα έφερε στο προσκήνιο και άλλες ιδιότητες τους και τους μετέτρεψε σε δασκάλους, σε φίλους, σε παρέα αλλά και σε οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Από εδώ και πέρα, λοιπόν, η ανατροφή των παιδιών παίρνει άλλη διάσταση και δημιουργείται ένα νέο είδος ενηλίκων που μαθαίνουν πως μπορούν να σταθούν στα παιδιά τους, σε κάθε στάδιο. 

6. Εναλλακτική κονσερβοποίηση

Όταν σκέφτεστε το να τρέφεστε βιώσιμα, ίσως τα κονσερβοποιημένα ψάρια να μην είναι η πρώτη εναλλακτική που σας έρχεται στο μυαλό. Παρόλα αυτά, οι παγκόσμιες εξελίξεις σε αυτό τον τομέα είναι πολύ ελπιδοφόρες καθώς ήδη έχει ξεκινήσει πιο ενεργητικά η συσκευασία μικρότερων ψαριών και θαλασσινών όπως το σκουμπρί, οι σαρδέλες και τα μύδια. Αυτό, αποτελεί μια καλή είδηση για τον ωκεανό αλλά και για την πίεση που ασκείται στα μεγαλύτερα και απειλούμενα ήδη. Προσπαθήστε να μειώσετε την κατανάλωση του τόνου καθώς και του σολομού και θα βάλετε και εσείς το ενεργό αποτύπωμα σας για αυτή τη χρονιά. 

wellness-trends-2021-6.jpg

7. Ένα είδος ελευθερίας

Ο covid-19 -και οι μεταλλάξεις του- ήρθαν για να μείνουν αλλά τα πολλά υποσχόμενα εμβόλια διδάσκουν πως η ιατρική προχωράει με ταχείς ρυθμούς και δίνει λύσεις στα καίρια ζητήματα της εποχής. Αν αυτό δεν είναι το απόλυτο wellness trend για τη νέα χρονιά τότε σίγουρα κανένα από τα υπόλοιπα δε μπορεί να θεωρηθεί ως επαρκής selfcare πρακτική. Με πίστη στους ειδικούς -και μόνο- και με καθαρά επιστημονικά κριτήρια η ζωή προχωράει μπροστά και όσοι σεβόμαστε τον εαυτό μας και τους γύρω μας ακολουθούμε αυτή τη ροή.