fbpixel

Search icon
Search
Netflix trending: Γιατί όλοι παρακολουθούν το Manifest;
ARTS & CULTURE

Netflix trending: Γιατί όλοι παρακολουθούν το Manifest;

Έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας το τελευταίο διάστημα


Δεν είναι τυχαίο που η σειρά Manifest κατατάσσεται σε μια από τις πιο επιτυχημένες το τελευταίο διάστημα στην πλατφόρμα του Netflix. Έλληνες και ξένοι φαίνεται να την έχουν στις κορυφαίες επιλογές τους, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον τους όσο λίγες άλλες παραγωγές στην πολυσύχναστη πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Τι είναι, όμως, αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει και να φιγουράρει στις must-watch εδώ και καιρό; Μια πλοκή διαφορετική από όλες τις υπόλοιπες, που έχει καταφέρει να κρατήσει προσηλωμένους εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο.

Ας δούμε μερικά ενδιαφέροντα facts που κάνουν τη σειρά την πιο hot right now!

Η πλοκή

manifest-netflix4.jpg

Η σειρά επικεντρώνεται στους επιβάτες και το πλήρωμα ενός αεροπλάνου το οποίο εξαφανίστηκε από προσώπου γης, αλλά τελικά προσγειώθηκε μετά από πεντέμισι χρόνια. Η πτήση 828 της Montego Air απογειώθηκε από την Τζαμάικα με προορισμό τη Νέα Υόρκη, όμως κατά τη διάρκεια της πτήσης το αεροσκάφος βρέθηκε σε έντονες αναταράξεις. Καθώς οι 191 επιβάτες και το πλήρωμα του αεροπλάνου προσγειώνονται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Στιούαρτ στο Νιούμπουργκ της Νέας Υόρκης, μαθαίνουν ότι θεωρούνταν νεκροί καθώς έχουν ήδη περάσει πάνω από πεντέμισι χρόνια, ενώ για εκείνους ήταν μερικές ώρες. Καθώς προσπαθούν να επιστρέψουν στις ζωές τους, τόσο οι επιβάτες όσο και το πλήρωμα του αεροπλάνου, αρχίζουν να ακούν κάποιες φωνές που τους καθοδηγούν και να βλέπουν οράματα που αντιπροσωπεύουν γεγονότα που δεν έχουν συμβεί ακόμη.

Πολλοί κάνουν λόγο για ένα νέο Lost

featured-img-of-post-217601.jpg
Lost

Μια πτήση γεμάτη μυστήριο που τη διαδέχονται ακόμη περισσότερα μυστήρια γεγονότα, τα οποία -ασφαλώς- αγγίζουν τη σφαίρα του μεταφυσικού και τις από μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Αυτό ήταν το Lost, το οποίο έχει γράψει τη δική του ιστορία και θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το Manifest. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που πολλοί μπαίνουν στη διαδιακασία της σύγκρισης, με το μυστήριο να παραμένει άλυτο και στις δύο περιπτώσεις.

Η σειρά είχε ακυρωθεί πριν την αγοράσει το Netflix

https-2f2fnetflixlifecom2ffiles2fimage-exchange2f20212f082fie-9085.jpeg

H σειρά Manifest, η οποία είχε αρχικά δημιουργηθεί το 2018 από τον Jeff Rake για το NBC, μετά από τρεις σεζόν ακυρώθηκε. Στη συνέχεια, ωστόσο, το Netflix αγόρασε τα δικαιώματα προβολής, με το κοινό του να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τη σειρά. Πολλοί ίσως θυμούνται ότι το ίδιο είχε συμβεί και με τη σειρά Lucifer, η οποία από τη στιγμή που προστέθηκε στη διαδικτυακή πλατφόρμα και μετά, έκανε μεγάλη επιτυχία.

Πρωταγωνιστές είναι τα αδέλφια Stone

manifest-seira-sto-netflix-696x464.jpg

H Michaela και ο Ben, οι οποίοι μαζί με άλλους 189 επιβάτες, βρίσκονταν στην πτήση. Η πραγματικότητα στην οποία επέστρεψαν κάθε άλλο παρά όπως την άφησαν είναι: με τους πρωταγωνιστές να θεωρούνται νεκροί για πέντε και πλέον χρόνια, η ζωή έχει προχωρήσει πολύ χωρίς αυτούς. Ο Ben, ο οποίος ήταν μαζί με τον 11χρονο γιο του που πάσχει από λευχαιμία στην πτήση, δεν αναγνωρίζει πλέον τη δίδυμη αδερφή του γιου του (και κόρη του), η οποία τώρα πλέον είναι έφηβη. Η γυναίκα του, όπως και ο αρραβωνιαστικός της Michaela, έχουν προχωρήσει τη ζωή τους και απολαμβάνουν τον έρωτα σε νέους συντρόφους ενώ αγαπημένοι άνθρωποι δεν βρίσκονται πλέον εν ζωή. Οι δυο τους έχουν ταιριάξει απίστευτα μαζί στο γυαλί, κάνοντας τους πάντες να μιλούν γι' αυτούς.

Έχει ήδη ανανεωθεί για 4η σεζόν

netflix-revives-manifest-for-one-last-season-after-nbc-cance-mk5c.jpg

Η τεράστια επιτυχία της σειράς έκανε το Netflix να προχωρήσει και με την 4η σεζόν της. 20 νέα επεισόδια πρόκειται να έρθουν στην πλατφόρμα, ενώ όλο το cast, συμπεριλαμβανομένων των πρωταγωνιστών Josh Dallas και Melissa Roxburgh, θα επιστρέψουν για τη νέα σεζόν. Mάλιστα, ενώ αρχικά το Netflix, όπως και ο δημιουργός της σειράς, δεν ήθελαν να ανανεώσουν τη σειρά, και οι δύο το σκέφτηκαν ξανά, καταλήγοντας σε αυτήν την απόφαση. Αξίζει να αναφέρουμε πως τα γυρίσματα της νέας σεζόν έχουν ξεκινήσει από τα μέσα Νοεμβρίου, με πολλούς να υποστηρίζουν πως θα έρθει στις οθόνες μας μέσα στην άνοιξη.

Can't wait!