fbpixel

Search icon
Search
Natural nails trend: Πώς να πετύχετε το "No-Manicure" manicure με 5 απλά βήματα
HAIR & NAILS

Natural nails trend: Πώς να πετύχετε το "No-Manicure" manicure με 5 απλά βήματα

Δεν έχετε κλείσει το επόμενό σας ραντεβού για μανικιούρ; Κανένα πρόβλημα


Τα μακριά, κομψά, φυσικά νύχια έχουν την τιμητική τους και μας αρέσει να δίνουμε την ευκαιρία στα νύχια μας να αναπνεύσουν και να ηρεμήσουν. Ενώ λατρεύουμε την τάση των glossy νυχιών, που είναι ουσιαστικά μια γαλακτώδης, gel εμφάνιση σε τέλειο nude τόνο, εμείς μιλάμε για true naturale! Παρόλο που τα φυσικά νύχια ακούγονται ως μια επιλογή χαμηλής συντήρησης, στην πραγματικότητα είναι λίγο δύσκολο, ειδικά αν είστε κάποια που έχει συνηθίσει να έχει ένα στρώμα βερνικιού στα δάχτυλά της ανά πάσα στιγμή. Τα φυσικά μας νύχια μπορούν να ξεφλουδίσουν, να αποχρωματιστούν, να γίνουν εύθραυστα και επιρρεπή σε σπασίματα.

Ανακαλύψτε πως θα επαναφέρετε τα νύχια σας στην καλύτερή τους φυσική μορφή!

Κάντε τα να λάμπουν

Πρώτα απ' όλα, η υγιεινή. Μουλιάστε τα νύχια σας σε ζεστό νερό με διάλυμα σαπουνιού και ελαιόλαδου. Αυτό θα διαλύσει οτιδήποτε έχει ενσωματωθεί κάτω και γύρω από το νύχι και την επιδερμίδα χωρίς να τα στεγνώσει. Θα χρειαστείτε 5 έως 10 λεπτά μουλιάσματος, οπότε βάλτε κάτι στην τηλεόραση ή κλείστε τα μάτια σας για ένα σύντομο meditation. Μετά τρίψτε τα με μια βούρτσα νυχιών.

snapinstaapp-413929470-351770781089885-1822627032214422502-n-1080.jpg
@shhtephs

Λιμάρετε, μην κόβετε

Οι νυχοκόπτες είναι καλοί για τα πιο κοντά νύχια, αλλά τείνουν να θρυμματίζουν τα μακριά νύχια και να δημιουργούν αιχμηρές άκρες. Για να προστατέψετε την ακεραιότητα των νυχιών σας για υγιή ανάπτυξη, λιμάρετε τα στο επιθυμητό μήκος και σχήμα. Διαφορετικά στρώματα νυχιών και χέρια απαιτούν διαφορετικό σχήμα. Ωστόσο, το καλύτερο σχήμα για να αποφύγετε την αιχμηρότητα και το σπάσιμο τείνει να είναι ένα στρογγυλεμένο σχήμα αμυγδάλου. Σκεφτείτε: κομψά vibes της δεκαετίας του '80.

Χρησιμοποιείστε ένα buffer

Ένα κλασικό buffer είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γυαλίσετε φυσικά το νύχι εξομαλύνοντας τις κορυφογραμμές και τις αυλακώσεις. Για ακόμη πιο γυαλιστερό αποτέλεσμα ολοκληρώστε με ένα glossy top coat. 

ccc3d95308c94f667c964720039df815.jpg

Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες

Για να διατηρήσετε αυτές τις κορυφογραμμές καθώς και τον αποχρωματισμό, βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά σας. Η επιστήμη λέει ότι ορισμένες ελλείψεις μπορούν να εμφανιστούν στα δάχτυλά σας. Οι λευκές κηλίδες και οι γραμμές του Beau (οι οριζόντιες γραμμές) είναι σημάδι έλλειψης ψευδαργύρου, ενώ οι κάθετες κορυφογραμμές (που μπορεί να οδηγήσουν σε επώδυνα σπασίματα και θραύσματα) είναι σημάδι έλλειψης σιδήρου ή βιταμίνης C. Η καθημερινή λήψη πολυβιταμινών και συμπληρωμάτων θα αποδώσει σημαντικά.

7943765fe72158d3e97962a5a6064da2.jpg

Θρέψτε και ενυδατώστε τα νύχια σας

Η διατήρηση των νυχιών σε ενυδατωμένη κατάσταση θα τα διατηρήσει εύκαμπτα, πράγμα που σημαίνει ότι θα λυγίζουν κατά την πρόσκρουση αντί να σπάνε. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας αν χρησιμοποιείτε τα χέρια σας για πράγματα της καθημερινότητάς σας. Αν πλένετε συχνά τα χέρια σας, κρατήστε ένα μπουκάλι ή ένα δοχείο με πλούσια ενυδατική κρέμα δίπλα στο νεροχύτη σας. Χρησιμοποιήστε έναν ορό με θρεπτικά συστατικά, αν θέλετε να πετύχετε μεγαλοπρεπή ανάπτυξη. Κρατήστε πάντα κρέμα χεριών στην τσάντα σας και μην την τρίβετε απλώς στα χέρια. Τρίψτε πραγματικά το προϊόν σε κάθε επιμέρους νύχι. Χρησιμοποιήστε λάδι για τα πετσάκια κάθε βράδυ, και αν θέλετε να κάνετε το κάτι παραπάνω, κάντε απολέπιση στα νύχια και τα πετσάκια με διάλυμα γλυκολικού μια φορά την εβδομάδα. Τέλος, αποφύγετε να κόβετε τα πετσάκια σας όταν είναι δυνατόν. Υπάρχουν εκεί για κάποιο λόγο - για να χρησιμεύουν ως σφραγιστικό που προστατεύει τα νύχια από τα βακτήρια και τους μύκητες. Σπρώξτε τα προς τα πίσω, διατηρήστε τα θρεμμένα και ενυδατωμένα και δεν θα αποτελούν πρόβλημα.

Κεντρική φωτογραφία: @shhtephs