fbpixel

Search icon
Search
Musical για τη ζωή της Dolly Parton έρχεται με τίτλο "Hello, I'm Dolly"
ARTS & CULTURE

Musical για τη ζωή της Dolly Parton έρχεται με τίτλο "Hello, I'm Dolly"

Θα περιλαμβάνει all time classic επιτυχίες καθώς και νέα τραγούδια που δημιουργήθηκαν για την παράσταση


H Dolly Parton θα αφηγηθεί τη ζωή και την πρωτοποριακή καριέρα της σε ένα νέο μιούζικαλ, που θα ανέβει στη σκηνή του Broadway το 2026. Με τίτλο "Hello, I'm Dolly", μετά το πρώτο studio album της Αμερικανίδας τραγουδίστριας που κυκλοφόρησε το 1967, το musical θα περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μαζί με νέα τραγούδια που έγραψε ειδικά για αυτή την παράσταση, καθώς και ένα βιβλίο των Parton και Maria S. Schlatter. «Γράφω την ιστορία της ζωής μου ως μιούζικαλ του Broadway εδώ και αρκετά χρόνια και είμαι περήφανη που ανακοινώνω ότι επιτέλους θα παρουσιάσουμε το "Hello, I'm Dolly - An Original Musical" για τη σκηνή του Broadway», έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram την περασμένη εβδομάδα.

kentriki-fotoghrafia.jpg


O παραγωγός του musical, Adam Speers δήλωσε: «Είχα για πρώτη φορά τη χαρά να συνεργαστώ με την Dolly Parton το 2019, όταν μας εμπιστεύτηκε να αναπτύξουμε μια νέα έκδοση του musical της "9 to 5" για το West End του Λονδίνου. Πάντα άκουγα ότι ήθελε να κάνει ένα μιούζικαλ βασισμένο στη ζωή της, οπότε όταν με ρώτησε αν θα με ενδιέφερε να κάνω την παραγωγή, έμεινα έκπληκτος. Όπως γνωρίζει ο κόσμος, η Dolly είναι ένα μαγικό μείγμα ταλέντου, σκληρής δουλειάς, ευφυΐας, γοητείας, εξυπνάδας και μιας γιγαντιαίας μεγάλης καρδιάς. Είμαι ενθουσιασμένος που θα φέρουμε την εμπνευσμένη ιστορία της στο Broadway».

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, η Parton έχει υποστηρίξει πολλές φιλανθρωπικές προσπάθειες, ιδιαίτερα στον τομέα του αλφαβητισμού, κυρίως μέσω του Ιδρύματος Dollywood. Για το έργο της, η Parton έχει λάβει διάφορα βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των "Association of American Publishers Honors Award (2000)", "Good Housekeeping Seal of Approval (2001)" κ.ά.

Η προσφορά της την περίοδο της πανδημίας Covid-19

dolly-parton990x660.jpg

Ως χείρα βοηθείας στην πανδημία Covid-19, η ίδια δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια για έρευνα στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt και ενθάρρυνε όσους μπορούν να το αντέξουν οικονομικά να κάνουν παρόμοιες δωρεές. Σε ανάρτησή της στο Instagram έγραψε: «Ο επί σειρά ετών φίλος μου δρ. Naji Abumrad, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα στο Vanderbilt για πολλά χρόνια, με πληροφόρησε ότι έκαναν συναρπαστική πρόοδο στην έρευνα για τον κορωνοϊό και τη θεραπεία του. Κάνω μια δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο Vanderbilt για την έρευνα και για να ενθαρρύνω άτομα που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεές». Η δωρεά της χρηματοδότησε τα κρίσιμα πρώιμα στάδια ανάπτυξης του εμβολίου της Moderna.

Τον Μάρτιο του 2022, η διάσημη τραγουδίστρια προχωρά σε μία δεύτερη δωρεά αξίας 1 εκατομμυρίων δολαρίων για την έρευνα παιδιατρικών μολυσματικών ασθενειών στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt. «Αγαπώ όλα τα παιδιά», ανέφερε η star σε δήλωσή της. «Κανένα παιδί δεν πρέπει ποτέ να υποφέρει και είμαι πρόθυμη να κάνω αυτό που μου αναλογεί για να προσπαθήσω να κρατήσω όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά πιο υγιή και ασφαλή».

so-inspiring-dolly-parton-opens-up-music-industry-equality-long-way-go-001.webp


Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο «η εν λόγω δωρεά βοήθησε τους ερευνητές του Vanderbilt να δοκιμάσουν μια σειρά φαρμάκων που στοχεύουν στη μείωση των απειλητικών για τη ζωή συμπτωμάτων που σχετίζονται με την Covid-19». Όπως είναι φυσικό τα χρήματα της δωρεάς θα διατεθούν σε έρευνα για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι ιοί και τα βακτήρια προκαλούν ασθένειες, την κατανόηση και την πρόληψη της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά, την πρόληψη και τη θεραπεία των λοιμώξεων, τη διάγνωση και τη θεραπεία των λοιμώξεων σε παιδιά με καρκίνο και την έρευνα για τον καθορισμό των επιπτώσεων των παιδικών λοιμώξεων σε όλο τον κόσμο.