fbpixel

Search icon
Search
Μπάνιο: 5 expert-approved βήματα για να το αναβαθμίσετε πιο εύκολα από ποτέ
INTERIORS

Μπάνιο: 5 expert-approved βήματα για να το αναβαθμίσετε πιο εύκολα από ποτέ

Δώστε στο μπάνιο σας τη ζεστασιά που επιθυμείτε


Τα μπάνια είναι συχνά μια δεύτερη σκέψη κατά τη διακόσμηση ή την ανακαίνιση. Πραγματικά, όμως, θα έπρεπε να αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα, δεδομένου ότι είναι το πρώτο μέρος που επισκεπτόμαστε όταν ξυπνάμε και το τελευταίο πριν κοιμηθούμε. Ποιοι είναι λοιπόν μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να τα κάνετε ζεστά και φιλόξενα;

Ανακαλύψαμε τα tips των ειδικών!

Το χρώμα είναι το παν

258029ec80d9b92e550a86928598b1ce.jpg

Ενώ είναι σύνηθες να επιλέγετε πιο απλά χρώματα στα μπάνια, το να είστε πιο τολμηροί μπορεί να αποδώσει πραγματικά. Αντιμετωπίστε το μπάνιο όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του σπιτιού και χρησιμοποιήστε ένα χρώμα που αγαπάτε. Δοκιμάστε πρώτα ένα δείγμα στον τοίχο και προσέξτε πώς φαίνεται σε διαφορετικά φώτα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι γήινες αποχρώσεις συχνά φαίνονται υπέροχες, ενώ οι ουδέτερες αποχρώσεις μπορούν να αντιπαρατεθούν με statement ξύλινες κατασκευές για να προσδώσουν βάθος και διάσταση.

"Παίξτε" με τα υφάσματα

preppy-boho-bathroom-ideas.jpeg

"Το μπάνιο είναι ένα από τα δωμάτια του σπιτιού που πάντα πιστεύω ότι πρέπει να είναι πολυτελές", λέει η Gemma Moulton, ιδρύτρια της CC Moulton. Παρά τις μη πρακτικές λεπτομέρειες, λατρεύουμε την ιδέα ενός χαλιού με χοντρό πέλος και η χρήση πολλών υφασμάτων. "Θα χρησιμοποιούσα πάντα μια περσίδα και μια κουρτίνα καφέ για να προσφέρω ιδιωτικότητα, αλλά και να απαλύνω την ακουστική αυτού που μπορεί να είναι ένας αρκετά σκληρός και αποστειρωμένος χώρος". Μην φοβάστε να κάνετε στρώσεις και αντιθέσεις διαφορετικών υφών και χρωμάτων ούτε σε ό,τι αφορά τα χαλάκια μπάνιου, τις πετσέτες και τη διακόσμηση των παραθύρων (απλώς βεβαιωθείτε ότι οι κουρτίνες δεν είναι πολύ μακριές σε περιοχές που είναι επιρρεπείς στην υγρασία).

Προσθέστε τέχνη

2c6d29ea53d8f1bad38844b379a6afbd.jpg

Είτε νοικιάζετε είτε ανακαινίζετε, η τέχνη μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε χρώμα, ζεστασιά και υφή στο μπάνιο σας και να το αποτρέψετε από το να γίνει ένα αποστειρωμένο μέρος, όπως συμβουλεύει η Georgia Spray, ιδρύτρια του διαδικτυακού καταστήματος τέχνης Partnership Editions. Είναι μεγάλη οπαδός της αξιοποίησης φωτογραφιών στο μπάνιο. Όχι μόνο μπορούν να σας ταξιδέψουν γρήγορα σε έναν άλλο κόσμο, αλλά είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να αναδημιουργήσετε το αποτέλεσμα ενός παραθύρου, καθιστώντας τις ιδανικές για μπάνια χωρίς φυσική πηγή φωτισμού.

Χρησιμοποιήστε διαφορετικά υλικά

e2244ab2a461217eae8f80c80eef2de9.jpg

Μάρμαρο, ξύλο, πλακάκια, υφάσματα... όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο όταν πρόκειται για υλικά. Να θυμάστε ότι τα πλακάκια δεν χρειάζεται να είναι φωτεινά, λευκά και ομοιόμορφα. Στην πραγματικότητα, η επιλογή εκείνων με φυσικό, αναγεννημένο αποτέλεσμα είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε χαρακτήρα και ζεστασιά. «Επιλέξτε ένα πλακάκι που προσθέτει άμεση απαλότητα μέσω του σχήματος και της απόχρωσής του», συνιστά η Grazziella Wilson, επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος της Ca'Pietra. «Σκεφτείτε το taupe, τη ζεστή τερακότα και τα σοκολατί χρώματα».

Αγκαλιάστε την αντίθεση του παλιού με το νέο

86f3c1c75a36d1728e883f29df3985e8.jpg

Ο συνδυασμός vintage επίπλων ή υλικού με νεότερα είδη είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσετε χαρακτήρα και ίντριγκα στο μπάνιο σας. Ο έμπορος αρχαιοτήτων τέταρτης γενιάς, Will Green, συνιστά να βρείτε έναν ειδικό που ειδικεύεται στα ανακαινισμένα παλιά ορειχάλκινα σκεύη (όπως βρύσες και κεφαλές ντους) επειδή «τα σχέδια είναι συχνά πραγματικά ενδιαφέροντα και είναι τόσο υψηλής ποιότητας».