fbpixel

Search icon
Search
Mountain luxury σ' ένα ονειρεμένο chalet στο Gstaad
INTERIORS

Mountain luxury σ' ένα ονειρεμένο chalet στο Gstaad

Mε την υπογραφή του αρχιτεκτονικού studio Humbert & Poyet


Mε πάτωμα από καφέ βαλανιδιά, το κυρίως καθιστικό του chalet χαρακτηρίζεται από τις σκουρόχρωμες αποχρώσεις, ενώ κυρίαρχο στοιχείο του χώρου είναι το επιβλητικό κεντρικό τζάκι από πέτρα και ξύλινη επένδυση που γίνεται ένα με την ξύλινη οροφή. Mια σειρά από bespoke έπιπλα, οι βελούδινοι καναπέδες, τα κεντρικά coffee tables από ορείχαλκο και τα ειδικά σχεδιασμένα φωτιστικά από το ίδιο υλικό που υπογράφει το σχεδιαστικό δίδυμο Humbert & Poyet, συμπληρώθηκαν από εξαίρετα κομμάτια αντίκες, όπως τα χρυσά γλυπτά side tables δίπλα στο τζάκι για ένα μοναδικά αρμονικό αποτέλεσμα. Οι ειδικά σχεδιασμένες λεπτομέρειες, μεταξύ άλλων τα μαξιλάρια από τα πιο φίνα υλικά,  κασμίρι, βελούδο ή γούνα, φανερώνουν τη φροντίδα των μελετητών για την παραμικρή λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά.

Στην πίσω πλευρά του τζακιού υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος με μεγαλύτερη ιδιωτικότητα για χαλάρωση των ιδιοκτητών, όπου ένα φίνο ανάκλιντρο σχεδιασμένο από την interior designer India Mahdavi προσφέρεται για απίθανες στιγμές ηρεμίας δίπλα στο τζάκι. Τριγύρω, περιμετρικά του καθιστικού τεράστια ανοίγματα επιτρέπουν άμεση οπτική επαφή με την υπέροχη θέα στο μοναδικό ορεινό τοπίο που εισβάλει στο εσωτερικό της κατοικίας και γίνεται αναπόσπαστο μέρος της.

humbert-poyet-chalet-gstaad-72.jpg

Ένα μαρμάρινο τζάκι που σχεδιάστηκε ειδικά και ντύθηκε στην πλάτη του με καθρέφτη, συνδυάστηκε με τις Gelato πολυθρόνες της India Mahdavi ντυμένες με ροζ βελούδο Pierre Frey, κάποια απίθανα vintage ξύλινα τραπεζάκια, custom made φωτιστικά από μαύρο ξύλο και αλάβαστρο κι ένα απολαυστικό Mongolian λευκό δέρμα για χαλί. Ένα ορθογώνιο γυάλινο τραπέζι περιστοιχίζεται από άνετες βελούδινες vintage καρέκλες σχεδιασμένες από τον Eero Saarinen στην τραπεζαρία, όπου την παράσταση κλέβει ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης στον ξύλινο τοίχο.

humbert-poyet-chalet-gstaad-91.jpg

Στον χώρο της κουζίνας κάτω από την ξύλινη οροφή, πρωτοστατεί η τεράστια μαγειρική συσκευή με μεταλλική επικάλυψη ενώ τα custom made ντουλάπια σχεδιάστηκαν έτσι, ώστε να την πλαισιώνουν ιδανικά. Στη συνέχεια τους βρίσκεται ένα καναπές με μαρμάρινο τραπέζι, που συμπληρώνει τον χώρο εκτελώντας χρέη τραπεζαρίας. Στα υπνοδωμάτια το ξύλο κυριαρχεί καθώς ντύνει τοίχους, δάπεδα και οροφές ενώ σε όλα τα δωμάτια χρησιμοποιούνται δερμάτινα κεφαλάρια με μεταλλικές λεπτομέρειες, custom made φωτιστικά και υφάσματα όπως κασμίρι, βελούδο ή γούνα. Ό,τι χρειάζεται δηλαδή για να αποκτήσει η κατοικία τη θαλπωρή και τη ζεστασιά που χρειάζεται ένα σπίτι στο βουνό. Στα πολυτελή μπάνια τα είδη υγιεινής ντύθηκαν με μαύρο ή λευκό μάρμαρο και συνδυάστηκαν με  εντυπωσιακούς καθρέφτες. Ακόμη και οι βοηθητικοί χώροι, όπως το γυμναστήριο ή η αποθήκη όπου φυλάσσεται ο εξολισμός του σκι, είναι άψογα σχεδιασμένοι έως και την τελευταία λεπτομέρεια συμπληρώνοντας ιδανικά το σύνολο που χαρακτηρίζεται από πολυτέλεια.

humbert-poyet-chalet-gstaad-61.jpg

About 

Οι δύο αρχιτέκτονες Emil Humbert και Christophe Poyet ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας το studio Humbert & Poyet με έδρα το Παρίσι, που αναλαμβάνει projects από την κατασκευή έως και το interior design. Κάνοντας focus στην κομψότητα εξειδικεύονται στους χώρους που χαρακτηρίζονται από διαχρονικότητα χρησιμοποιώντας πολυτελή υλικά και custom made φωτιστικά ενώ εξειδικεύονται στη μελέτη των προσωπικών προσδοκιών του κάθε ιδιοκτήτη.     

emil.jpg