fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Mom & Daughter: Τα αντηλιακά που θα φορέσετε εσείς και τα παιδιά σας

Τα top προϊόντα για κάθε περίσταση


Mom & Daughter: Τα αντηλιακά που θα φορέσετε εσείς και τα παιδιά σας

Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο με τα αντηλιακά. Διαφορετικοί δείκτες προστασίας, ευφάνταστες συσκευασίες, εναλλακτικές συνθέσεις και τελικά πολλά προϊόντα που δημιουργούν την τέλεια προστασία για εσάς και για αυτούς που αγαπάτε. Μπορεί, λοιπόν, να διανύουμε, ήδη, τον Ιούλιο αλλά αυτό δε σημαίνει πως η αναζήτησή του κατάλληλου αντηλιακού έχει σταματήσει. Ειδικά όταν η συζήτηση έρχεται στα παιδιά τότε είναι που -πραγματικά- κάθε επιλογή μοιάζει να έχει απόλυτη σημασία. 

Παρακάτω θα βρείτε τις καλύτερες επιλογές τόσο για εσάς όσο και για τους μικρούς σας "εξερευνητές".

par0619-sunscreen-mom-daughter-NbFAO.jpg

Παιδιά και ενήλικες

Πρέπει τα παιδιά και ειδικά τα μωρά να χρησιμοποιούν διαφορετικά αντηλιακά από τους ενήλικες; Αυτή είναι μια ερώτηση που σίγουρα έχετε κάνει και εσείς στο δερματολόγο σας. Για τα παιδιά, καθώς και για άτομα με ευαίσθητο δέρμα, οι δερματολόγοι συνιστούν φυσικά αντηλιακά, καθώς είναι πολύ λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν εξανθήματα ή άλλες αλλεργικές αντιδράσεις. Για μικρότερα παιδιά, ένα υποαλλεργικό αντηλιακό με οξείδιο του ψευδαργύρου, είναι μια εξαιρετική επιλογή. Επειδή μπορεί να είναι δύσκολο για τα παιδιά που βρίσκονται περίπου στην ηλικία των 8 ετών να καθίσουν ακίνητα για να τους τοποθετήσετε την κατάλληλη ποσότητα, επιλέξτε εναλλακτικά κάποιο spray που κάνει τη διαδικασία πιο διασκεδαστική και περισσότερο απλή. 

Τα "επιβλαβή" συστατικά

Μια άλλη κοινή ανησυχία που υπάρχει, ειδικά στις περιπτώσεις που το αντηλιακό αναφέρεται σε μικρά παιδιά είναι το αν υπάρχουν μέσα σε αυτό επιβλαβή συστατικά. Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα αντηλιακά ελέγχονται από τους αρμόδιους φορείς κάθε χώρας. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει μια ξεκάθαρη άποψη για το τι πραγματικά μπορεί να προκαλέσουν. Έτσι, οι δερματολόγοι τονίζουν πως τα χημικά αντηλιακά είναι πιθανότερο να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος, οπότε εάν αντιμετωπίσετε κάποια δερματική κατάσταση όπως έκζεμα ή ροδόχρου ακμή ή εάν είστε επιρρεπείς σε αλλεργικές αντιδράσεις, επιλέξτε αυτά που έχουν οξείδιο του ψευδαργύρου και διοξείδιο του τιτανίου. Τα αρώματα είναι επίσης ερεθιστικά για πολλούς ανθρώπους, οπότε ένα φυσικό αντηλιακό που δε διαθέτει άρωμα και είναι υποαλλεργικό είναι ιδανικό. 

2b6cde69668714a25f519eca120f20cd.jpg

Βιταμίνη D στα κατάλληλα ποσοστά

Σημαντικές ποσότητες βιταμίνης D μπορούν να δημιουργηθούν στο δέρμα σας όταν εκτίθεστε στις υπεριώδεις ακτίνες του ηλιακού φωτός. Οποιαδήποτε περίσσεια βιταμίνης D αποθηκεύεται στο σωματικό λίπος για μελλοντική χρήση. Δεδομένου ότι σχεδόν κάθε κύτταρο στο σώμα σας έχει έναν υποδοχέα για βιταμίνη D είναι εμφανές πως είναι απαραίτητο για πολλές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της υγείας των οστών, της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και μπορεί να συμβάλει στην προστασία από τον καρκίνο. Η ποσότητα βιταμίνης D που χρειάζεστε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αυτοί περιλαμβάνουν την ηλικία, την εθνικότητα, το γεωγραφικό πλάτος, την εποχή καθώς και το είδος της ένδυσης σας. Σύμφωνα, λοιπόν, με το NIH προτείνετε μια μέση ημερήσια πρόσληψη 400-800 IU την οποία μπορείτε να λάβετε σε 10 με 15 λεπτά έκθεσης στον ήλιο.

Η επιλογή ανάλογα με το δέρμα

  • Ξηρό: Αναζητήστε αντηλιακά που περιέχουν επίσης ενυδατική κρέμα και αποφύγετε τα σπρέι, καθώς συχνά περιέχουν αλκοόλ που στεγνώνει το δέρμα. 
  • Σκούρο: Οποιοσδήποτε τύπος χημικού αντηλιακού λειτουργεί σε εσάς, καθώς είναι σχεδιασμένα να απορροφούνται πλήρως χωρίς να αφήνει λευκά υπολείμματα. Εάν προτιμάτε ένα φυσικό αντηλιακό, αναζητήστε ένα που φέρει την ένδειξη "sheer". 
  • Με τάση ακμής: Αποφύγετε τις κρέμες, καθώς τείνουν να είναι λιπαρές και βαριές και μπορούν να φράξουν τους πόρους. 
  • Λιπαρό: Το λιπαρό δέρμα δεν είναι απαραίτητα επιρρεπές στην ακμή, αλλά και πάλι αναζητήστε ένα ελαφρύ αντηλιακό με βάση το τζελ που στεγνώνει γρήγορα στο δέρμα σας. Αντηλιακά όπως αυτό συχνά περιέχουν αλκοόλ. 
  • Ευαίσθητο: Παραμείνετε σε φυσικά αντηλιακά και βεβαιωθείτε ότι το προϊόν που αγοράζετε δεν περιέχει αλκοόλ και άρωμα.

1

Spray on

Sun Protective Body Milk SPF50, Tzimas Cosmetics BUY ME

2

Natural product

Natural & Mineral Solar Spray SPF30, Respire, Sephora BUY ME

3

Removes sand

Idéal Soleil Anti-Sand Mist For Kids SPF50, Vichy, Attica BUY ME

4

Matte effect

Photoderm Max Aquafluide SPF50+, Bioderma, Hondos Center BUY ME

5

No oil

Sunscreen Body Spray SPF30. Mimitika, Sephora BUY ME

6

Face & body

Milky Sun Spray SPF30 & SPF50, Caudalie

7

High protection

Anthelios Dermo-Pediatrics Lait SPF50, La Roche Posay, Attica BUY ME

8

Strengthens the skin barrier

Protect Αντηλιακό Παιδικό Γαλάκτωμα SPF50+, A-Derma, Hondos Center BUY ME

9

No white spots

Sun Care Gel-To-Oil SPF50, Clarins, Sephora BUY ME

10

Little explorer

Kids Sun Care SPF50, Frezyderm, Attica BUY ME