fbpixel

Search icon
Search
Μυθικός Djokovic! O Σέρβος έκανε -και- τη Νέα Υόρκη να υποκλιθεί στο μεγαλείο του
PEOPLE & MOMENTS

Μυθικός Djokovic! O Σέρβος έκανε -και- τη Νέα Υόρκη να υποκλιθεί στο μεγαλείο του

24ος major τίτλος για τον Nole που συνεχίζει να γράφει ιστορία


Έχει δει ανθρώπους να του γυρίζουν την πλάτη σε δύσκολες στιγμές. Έχει δει ανθρώπους να τον κρίνουν πολύ-πολύ αυστηρά, σε ορισμένες περιπτώσεις και δικαίως, για διάφορες επιλογές του. Ο Novak Djokovic -ωστόσο- μοιάζει αλύγιστος. Δεν αλλάζει ποτέ το mentality του, δεν κάνει ούτε μισό step back, συνεχίζει, προχωράει. Ο Σέρβος πήγε στη Νέα Υόρκη, θέλοντας να κατακτήσει τον 24ο major τίτλο του κι έγραψε -ΞΑΝΑ- ιστορία. Επικράτησε με αρκετή άνεση με 3-0 σετ του Daniil Medvedev, κατέκτησε για τέταρτη φορά στην τεράστια καριέρα του το US Open κι έφτασε τους 24 τίτλους σε Grand Slam, σε μία ακόμη σπουδαία στιγμή...

Βαθιά υπόκλιση στον Nole!

Πού θα σταματήσει;

Πριν να ξεκινήσει το τελευταίο Grand Slam της σεζόν στη Νέα Υόρκη, κατά γενική ομολογία ήταν δύο τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Από τη μία, ο Carlos Alcaraz και από την άλλη, ο Novak Djokovic. Ο Ισπανός έφτασε μέχρι τα ημιτελικά κι εκεί, βρήκε απέναντί του τον Daniil Medvedev. Δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά τα συναισθήματά του και τελικά, ηττήθηκε από τον Ρώσο, που πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, για να αντιμετωπίσει τον Nole. Ο Σέρβος είναι κάτι διαφορετικό... Είναι ο απόλυτος GOAT, είναι ο άνθρωπος που έχει κατακτήσει τους περισσότερους major τίτλους, είναι ο άνθρωπος που έχει γράψει -και συνεχίζει να το κάνει- ιστορία. Ο Djokovic έχει το know-how, έχει το απόλυτο winning-mentality και το έδειξε ξανά, απέναντι στον Medvedev.


Πήρε εκδίκηση για την ήττα του 2021 και κερδίζοντάς τον με 6-3, 7-6(5), 6-3 σε 3 ώρες και 17 λεπτά και κατέκτησε το US Open για τέταρτη φορά στην καριέρα του, για να φτάσει τους 24 Grand Slam τίτλους. Τι έχει καταφέρει ακριβώς ο Nole; Έχει πλέον δύο παραπάνω major από τον Rafael Nadal και σήμερα, μπαίνει στην 390η εβδομάδα του στο Νο1 του κόσμου. Έχοντας κλείσει πλέον τα 36, ο Novak έπαιξε μέσα στην τελευταία χρονιά και στους 4 τελικούς Grand Slam κι έχασε μόλις τον έναν από αυτούς, από τον Carlos Alcaraz! Είναι αδιανόητο αυτό που έχει καταφέρει, είναι σπουδαίο, μοναδικό... Ο Medvedev δεν μπόρεσε να τον δυσκολέψει πολύ κι ήταν φανερό ότι από το ξεκίνημα, ο Σέρβος μπήκε αποφασισμένος στο court να γράψει ξανά ιστορία και να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την χρυσή συλλογή του. Έφτασε στο 1-0 σχετικά εύκολα και κάπου εκεί, είδε τον Ρώσο αντίπαλό του να βγάζει αντίδραση. Στο 2ο σετ είδαμε σπουδαία ράλι κι ο Medvedev πάλεψε σκληρά για να παραμείνει ζωντανός, αλλά ξανά ο Nole βρήκε τις απαντήσεις. Ακόμη και το σώμα του έδειξε να τον πιέζει αρκετά, όμως έδειξε καθαρό μυαλό και συγκέντρωση και στο τέλος, ήταν αυτός που πανηγύρισε ΞΑΝΑ. Αυτός που χαμογέλασε, που ξέσπασε, που αποθεώθηκε, μετά από μία straight sets επικράτηση στον τελικό του US Open.

Ο απόλυτος GOAT

Είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο να υπάρξει απάντηση για τον GOAT του τένις. Υπάρχει ο Roger Federer, που έχει πετύχει σπουδαία πράγματα, υπάρχει ο Rafael Nadal, που δουλεύει σκληρά με φόντο το δικό του last dance και -φυσικά- υπάρχει και ο Novak Djokovic. Ο Σέρβος επιμένει, συνεχίζει και ξεπερνά κάθε εμπόδιο που παρουσιάζεται στο δρόμο του. Στη Νέα Υόρκη, τα ξημερώματα, κατέκτησε τον 96ο τίτλο της καριέρας του. Έφτασε τα 24 Grand Slam κι αν κρίνει κανείς από τη στάση και τα λόγια του, είναι ακόμη... πεινασμένος για πολλά περισσότερα. Θέλει να συνεχίσει να γράφει τη δική του ιστορία, θέλει να δει τον μύθο του να μεγαλώνει.

«Πρέπει να το λέω κάθε φορά. Ζω το παιδικό μου όνειρο, παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο. Προέρχομαι από ένα δύσκολο μέρος, οι γονείς μου έκαναν τεράστιες θυσίες για εμένα, με υποστήριξαν να παίξω ένα ακριβό άθλημα, που δεν μπορούν να σηκώσουν εύκολα όλες οι τσέπες. Υπήρχε τεράστια πίστη από τους γονείς μου και όλα τα μέλη της οικογένειάς μου. Θέλω να πω στην οικογένειά μου ότι σας αγαπώ, αυτό το τρόπαιο είναι δικό σας, είναι πολύ ξεχωριστό επίτευγμα. Όταν συνειδητοποίησα ότι μπορώ να το πετύχω συνέχισα να βάζω νέους στόχους, δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι μπορώ να κατακτήσω 24 Grand Slam τίτλους», ήταν μεταξύ άλλων τα πρώτα του λόγια.

Ο Nole ήταν πολύ-πολύ φορτισμένος. Το πρώτο πρόσωπο που έσπευσε να αγκαλιάσει ήταν η μικρή του κόρη και μαζί της, στην αγκαλιά της, ξέσπασε. Μας έδειξε ξανά πως εκτός court είναι ένας άνθρωπος σαν όλους τους άλλους. Όσο κι αν μπορεί να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του, είναι στιγμές που λυγίζει. Το χάρηκε, το πανηγύρισε, το απόλαυσε και -φυσικά- μας χάρισε και μία ακόμη iconic στιγμή, όταν αφιέρωσε τη νίκη του στον αδικοχαμένο Kobe Bryant. Οι δυο τους διατηρούσαν φιλική σχέση κι ο Σέρβος, τίμησε τη μνήμη του θρύλου του μπάσκετ, φορώντας ένα μπλουζάκι με μία συγκινητική αφιέρωση. Στο μπροστινό μέρος του, υπήρχε μία φωτογραφία του Nole με τον Kobe που έγραφε «Mamba Forever», ενώ στο πίσω μέρος υπήρχε το Νο24 που φορούσε ο θρυλικός NBAer, που είναι πλέον κι ο αριθμός των major τίτλων του Djokovic. Μαγική κίνηση, μαγικός Novak, που μας έκανε για μία ακόμη φορά να υποκλιθούμε στο μεγαλείο του...