fbpixel

Search icon
Search
Μήπως τελικά η Madonna δεν έχει ξεφύγει και τόσο πολύ;
PEOPLE & MOMENTS

Μήπως τελικά η Madonna δεν έχει ξεφύγει και τόσο πολύ;

Η βασίλισσα της pop βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο, έχοντας τη δύναμη να επηρεάσει τους πάντες


Το γεγονός πως η Madonna είναι μια star που λατρεύει να προκαλεί είναι γνωστό εδώ και πολλές δεκαετίες. Δε θεωρείται τυχαία η βασίλισσα της pop, καθώς καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας της βρισκόταν πάντα στο επίκεντρο. Ο λόγος δεν είναι μόνο τα hits της που για καιρό διεκδικούν την πρωτιά των radio charts. Η ίδια έχει αποδείξει πως είναι πολλά περισσότερα από μια επιτυχημένη τραγουδίστρια. Είναι μια γυναίκα που ξεκίνησε κυριολεκτικά από το μηδέν, παλεύοντας να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της, αποτελεί μια από τις πιο επιδραστικές μητέρες όλων των εποχή, ενώ μέσα από τη δική της μητρότητα αποδεικνύει πως μάνα δεν είναι μόνο αυτή που γεννά.

Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί κανείς την ξεχωρίσει είναι πολλοί. Ωστόσο, πλέον, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως πια είναι μια άλλη... Μια γυναίκα που προκαλεί με κάθε της ανάρτηση στα social media, που υπερπροσπαθεί για την εικόνα της, θέλοντας να κρύψει την ηλικία της. Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, η Madonna είναι μία και μοναδική, ενώ ποτέ δεν πρόκειται να χάσει όλα αυτά που έχει καταφέρει έως σήμερα, τα οποία της χάρισαν δικαιολογημένα τον τίτλο της Queen of Pop.

Η ίδια βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο. Ή μήπως δεν εξαφανίστηκε ποτέ;
284590405-2696917040451756-5650040291584481121-n.jpg
Image source: @madonna


Τις τελευταίες ώρες, η star έχει «ρίξει» το διαδίκτυο. Και αυτήν τη φορά όλα τα φώτα είναι στραμμένα στον 16χρονο γιο της. Μητέρα και γιος εμφανίστηκαν από κοινού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μποξ WBA, με τον νεαρό David Bada να τραβά όλα τα βλέμματα πάνω του, φορώντας ένα μακρύ κόκκινο φόρεμα από τη συνεργασία Gucci x Adidas. Με αθλητικό look είδαμε και τη μητέρα του, η οποία -όπως όλοι μας θα περιμέναμε- είναι open mind και περήφανη για τις στιλιστικές επιλογές των παιδιών της.

Και κάπως έτσι προκύπτουν τα ερωτήματα: Γιατί ακόμη και σήμερα μια τέτοια εμφάνιση να σηκώνει αντιδράσεις και να θεωρείται εκκεντρική; Έως πότε τα ρούχα θα έχουν φύλο και τι άλλο πρέπει να συμβεί για να καταλάβουμε πως ο καθένας μπορεί να επιλέγει να φορέσει ό,τι τον ευχαριστεί;

Δε χρειάζεται να είναι μόνο η Madonna «προοδευτική» μητέρα, ούτε να «επιτρέπεται» μόνο στον γιο της να φορά κάτι αντίστοιχο. Ας γίνει κοινώς αποδεκτό πως τα ρούχα είναι απλώς υφάσματα και τίποτα παραπάνω.

Η τοποθέτηση της pop queen για την τραγωδία στο Texas

279095280-310736124469009-8301708910638271975-n.jpg

Είναι από τις γυναίκες που σε τέτοια ευαίσθητα θέματα είναι από τις πρώτες που θα πάρουν θέση. Είναι από τις περιπτώσεις που μια τόσο επιδραστική celebrity έχει τη φωνή να πληροφορήσει και να ευαισθητοποιήσει. Γι' αυτό, λοιπόν, αδιάφορα θέματα, όπως το τι θα φορέσουν τα παιδιά της, ανήκουν σε δεύτερη μοίρα για εκείνη.

Πρόσφατο παράδειγμα είναι η ηχηρή τοποθέτησή της για την τραγωδία στο Texas. Πέρα από τα προκλητικά posts που γίνονται talk of the town σε ανύποπτο χρόνο, η star δε δίστασε να μοιραστεί τις σκέψεις για το συμβάν που συγκλόνισε τον πλανήτη.

«Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο και τον σπαραγμό που πρέπει να νιώθουν οι γονείς των 19 αυτών παιδιών. Έχω παιδιά στο δημοτικό και αν μια μέρα δεν γύριζαν στο σπίτι από το σχολείο, δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να αντέξω. Πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά μας. Πρέπει να περιορίσουμε την πρόσβαση σε όπλα σε ανθρώπους που είναι σε κίνδυνο να βλάψουν τον εαυτό τους ή άλλους. Αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε το σύνταγμα πρέπει να ικετεύσουμε τους νομοθέτες να περάσουν μια μεταρρύθμιση για τα όπλα τώρα. Πόσο τραγικό είναι ότι πρέπει να ικετεύσουμε για να κρατήσουμε όλα τα παιδιά, όλους τους ανθρώπους, ασφαλείς από την ένοπλη βία; Πώς είναι δυνατό αυτό; Όχι άλλα λόγια, μόνο πράξεις», αυτά ήταν τα λόγια, μέσα από τα οποία εξέφρασε τη συγκίνηση και τον θυμό της.

madonna-l42wu.jpg
Μια από τις πιο ανθρώπινες αναρτήσεις της κι ένας λόγος που μας κάνει να πιστεύουμε πως τελικά η Madonna είναι ακόμη εδώ για να επηρεάσει πλήθος κόσμου, να περάσει τα δικά της μηνύματα και να παραδειγματίσει.

Κάθε φορά που ο κόσμος είναι συγκλονισμένος και τα λόγια περισσεύουν, η ίδια βρίσκει τη δύναμη να εκφράσει τα δικά της συναισθήματα, εκμεταλλευόμενη με τον σωστό τρόπο τη δόξα και τον τεράστιο αριθμό των followers της. Το ίδιο είχε συμβεί και με τον πόλεμο στην Ουκρανία, που δε σταμάτησε λεπτό να στέκεται στο πλευρό αυτών των ανθρώπων.

274776363-346236587515072-2687527603360924373-n.jpg


Διατηρώντας φανερή θέση κατά του Putin, δε φοβήθηκε ούτε στιγμή να πει όλα αυτά που πιστεύει, κάτι που κάνει πάντα και μπορούμε να της το αναγνωρίσουμε. Είναι η φωνή που όλοι μας θα θέλαμε να έχουμε και η δύναμη που χρειάζεται ο κόσμος μας από ανθρώπους με τόσο δημοσιότητα.

Γιατί, τελικά, είναι κάτι παραπάνω από μια star αυτού του βεληνεκούς που λέμε πως «το έχει χάσει». Επιλέγει να είναι σωστή εκεί που πρέπει. Να παίρνει θέση όταν η κοινωνία μας τη χρειάζεται. Γιατί πολύ απλά μπορεί και το κάνει.