fbpixel

Search icon
Search
Μίλτος Τεντόγλου: Διεκδικεί το βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς και ψήφισε «αντιπάλους» του
#GREEKSDOITBETTER

Μίλτος Τεντόγλου: Διεκδικεί το βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς και ψήφισε «αντιπάλους» του

Είναι φαβορί, αλλά δείχνει ξανά το... διαφορετικό του πρόσωπο


Έχει δείξει πολλές φορές -με τις πράξεις του- πως δεν είναι ένας αθλητής σαν όλους τους άλλους. Έχει δείξει πολλές φορές, πως αποτελεί μία κατηγορία μόνος του σε όλα τα επίπεδα. Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στίβου στον κόσμο και βλέπει για μία ακόμη φορά όλα τα βλέμματα να στρέφονται επάνω του. Πώς αισθάνεται ο ίδιος; Πατάει σταθερά στα πόδια του, συνεχίζει τη δουλειά και... στηρίζει τους «αντιπάλους» του με τον πιο σπουδαίο τρόπο.

Πρότυπο για όλους!

Η ψηφοφορία και η κορυφή

Γράφει τη δική του ιστορία στον παγκόσμιο αθλητισμό κι αποτελεί ιδανικό πρότυπο για δεκάδες νεαρούς αθλητές. Ο δρόμος δεν ήταν ποτέ εύκολος γι' αυτόν κι αντιθέτως, από πολύ μικρός τέθηκε αντιμέτωπος με πολλά εμπόδια, τα οποία -όμως- κατάφερε να ξεπεράσει σε κομβικές στιγμές. Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει καταφέρει -ήδη- να κάνει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο να μιλούν γι' αυτόν, μέσα από τα σπουδαία επιτεύγματά του. Εντός γηπέδου, είναι πάντα 100% συγκεντρωμένος στον στόχο του κι έξω από αυτό, μας δείχνει το άλλο του πρόσωπο. Έχει μία δική του, ιδιαίτερη φιλοσοφία κι ίσως αυτό ακριβώς να είναι και το μυστικό της επιτυχίας του. Κινείται στους δικούς του ρυθμούς και δεν αφήνει κανέναν να παρεμβαίνει στη δική του ρουτίνα.


Τώρα, ο Έλληνας πρωταθλητής βλέπει ξανά όλα τα βλέμματα να στρέφονται επάνω του. Πώς το κατάφερε αυτό; Βρίσκεται ανάμεσα στα ονόματα των αθλητών που διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου Ευρωπαίου αθλητή για το 2023, όπως τα παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου -aka European Athletics- και βρίσκεται ένα... βήμα μακριά από μία ακόμη σπουδαία επιτυχία. Η εντυπωσιακή σεζόν και τα τρομερά επιτεύγματά του, του έδωσαν μία θέση στους υποψήφιους για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή τόσο στην Ευρώπη, όσο και στον κόσμο και -κατά γενική ομολογία- είναι κι από τα φαβορί, για να κατακτήσει την σχετική πρωτιά. Ο ίδιος -βέβαια- στήριξε τον… ανταγωνισμό, ψηφίζοντας δύο «αντιπάλους»! Τον Ινδό πρωταθλητή του ακοντισμού, Neeraj Chopra και τον Αμερικανό σφαιροβόλο, Ryan Crouser.

Οι υποψήφιοι για τον τίτλο του καλύτερου αθλητή στίβου στον κόσμο:

Neeraj Chopra, Ινδία, ακοντισμός

Ryan Crouser, ΗΠΑ, σφαιροβολία

Mondo Duplantis, Σουηδία, επί κοντώ

Soufiane El Bakkali, Μαρόκο, δρομέας

Jakob Ingebrigtsen, Νορβηγία, δρομέας

Kelvin Kiptum, Κένυα, Μαραθονοδρόμος

Noah Lyles, ΗΠΑ, δρομέας

Alvaro Martin, Ισπανία, βάδιν

Μίλτος Τεντόγλου, Ελλάδα, άλτης

Karsten Warholm, Νορβηγία, δρομέας

Επιδόσεις-όνειρο!

Τι κατάφερε μέσα μέσα σε αυτή χρονιά ο Μίλτος Τεντόγλου και πώς έφτασε μέχρι εδώ; Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ήταν νικητής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων και φιγουράρει στο Νο1 στο παγκόσμιο ranking στο μήκος. Τώρα, βρίσκεται στην 11άδα των υποψηφίων, ενώ το αποτέλεσμα για τον κορυφαίο αθλητή θα διαμορφωθεί κατά 50% από τις ψήφους των μελών του ΔΣ της World Athletics, κατά 25% από εκείνες της «οικογένειας» του παγκόσμιου στίβου και κατά 25% από τα social media, με τη διαδικασία ψηφοφορίας να ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της 28ης Οκτωβρίου. Το διήμερο 13-14 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί η τελική πεντάδα ανδρών και γυναικών, ενώ ο νικητής θα γίνει γνωστός στις 11 Δεκεμβρίου.


Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να στρέφουμε την προσοχή μας σε αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ και έχουν την τάση να... ξεχνάμε ή να αδιαφορούμε για σπουδαίους αθλητές που παλεύουν ολομόναχοι, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Υπάρχει ο στίβος, το τένις και πολλά άλλα αθλήματα, που αξίζουν την προσοχή μας κι ο Μίλτος Τεντόγλου, έρχεται -ΞΑΝΑ- να μας το υπενθυμίσει αυτό, με ένα ακόμη σπουδαίο επίτευγμά του. Είναι ένας τεράστιος αθλητής, με σπουδαίο χαρακτήρα. Είναι ένας αθλητής που δε θα παραπονεθεί ποτέ, που παραμένει προσγειωμένος. Σε μια εποχή που οι περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν δικαιολογία πριν ακόμη αποτύχουν σε κάτι, ο Μίλτος μας δείχνει ότι κανένα εμπόδιο δεν τον σταματά από τον τελικό του στόχο και δεν αλλάζει την πορεία του. 

Ας τον στηρίξουμε όλοι μας κι ας του δώσουμε την ευκαιρία να πάρει αυτό που -δικαιωματικά- αξίζει!