fbpixel

Search icon
Search
Μιλήσαμε με την Άντα Λιβιτσάνου για γλυκά και έμπνευση
#GREEKSDOITBETTER

Μιλήσαμε με την Άντα Λιβιτσάνου για γλυκά και έμπνευση

Η ηθοποιός που έγινε μετρ ζαχαροπλαστικής σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη


Το όνομα της δεν είναι υποκοριστικό, αφού Άντα ονομαζόταν και η γιαγιά της, που ήταν Ιταλίδα. Ωστόσο, παρά τις ιταλικές ρίζες της, η ίδια μεγάλωσε στη Γλυφάδα και είναι απόφοιτη της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Κ.Ε.Α της Μαρίας-Μπέλλου Σανικοπούλου. Από τη γειτονική χώρα όμως, σίγουρα κληρονόμησε τη λατρεία της για τις εκλεπτυσμένες γεύσεις!

Εκτός από ταλαντούχα ηθοποιός, όμως, υπήρξε και εξίσου πετυχημένη τραγουδίστρια. Ήταν η front woman του συγκροτήματος Volt για τρία χρόνια, ενώ έχει συνεργαστεί και με σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες, όπως τον Γιώργο Κατσαρό και τον Μίμη Πλέσσα. Η Άντα Λιβιτσάνου είναι σίγουρα ένα ευρηματικό και πολυτάλαντο κορίτσι, που με ό,τι καταπιάνεται τα καταφέρνει εξαιρετικά, κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται ποια είναι η αστείρευτη πηγή από την οποία αντλεί την έμπνευσή της, για να φέρνει εις πέρας το ένα πετυχημένο πρότζεκτ μετά το άλλο. Είναι το παράδειγμα του γνωστού ρητού που θέλει όποιον ασχολείται με αυτό που αγαπά, να πετυχαίνει... no matter what!

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, απέχει από τα τηλεοπτικά και θεατρικά δρώμενα, αφού έχει ανοίξει το δικό της ζαχαροπλαστείο στη Γλυφάδα, το Ada's little kitchen, που είναι γεμάτο από λαχταριστά γλυκά, που φτιάχνει με πολλή φαντασία, αγάπη κι εκλεκτά υλικά, ενώ υπόσχεται να ενθουσιάσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς sweet lovers. Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα!

ada2.jpg

Γίνατε γνωστή ως ηθοποιός, ασχοληθήκατε με τη μουσική και σας κέρδισε τελικά και η ζαχαροπλαστική. Πώς προέκυψε αυτή η στροφή στην καριέρα σας;

Η υποκριτική είναι πάντα ο πυρήνας της ψυχής μου, όπως και το τραγούδι, καθώς δεν τα ξεχωρίζω σε καμία περίπτωση. Άλλωστε, οι ηθοποιοί διδασκόμαστε και τραγούδι και χορό κατά τη φοίτηση μας και είναι άδικο να τα θεωρούμε ξεχωριστά skills. Η μόνη διαφορά σε εμένα είναι ότι ο πατέρας μου ήταν κι αυτός μουσικός στα νιάτα του και κληρονόμησα την κλίση του. Η ζαχαροπλαστική, από την άλλη, ήδη από νεαρή ηλικία ήταν το μεράκι μου, το χόμπι μου ας πούμε. Η πραγματοποίηση του μαγαζιού ήταν μία έκπληξη για όλους, καθώς υπήρχε μόνο σαν φαντασίωση στο μυαλό μου πολλά χρόνια τώρα. Τελικά, η κατασκευή του ήταν η καλύτερη ανατροπή, που θα μπορούσα να έχω στη ζωή μου.  

Τι σας δυσκόλεψε περισσότερο στη μετάβαση στον νέο σας επαγγελματικό χώρο;

Όποια δουλειά έχει να κάνει με άμεση επαφή με τον κόσμο, απαιτεί διπλωματία και υπομονή. Το πρώτο δεν ήταν ποτέ το δυνατό μου σημείο, καθώς είμαι πολύ ευθύς σαν χαρακτήρας. Εξακολουθώ και λέω τη γνώμη μου σε ανθρώπους που βλέπω ότι θα υπάρχει διάλογος. 

Και το όνομα του μαγαζιού πώς προέκυψε;

Το όνομα έχει να κάνει με την ουσία του. Πρόκειται για έναν μικρό και θαυματουργό χώρο. Little kitchen, γιατί παραπέμπει σε σπιτική μαγειρική, δίνοντας έμφαση στο μεράκι και τη διαλογή των πρώτων υλών. Είναι η κουζίνα μου έξω από το σπίτι μου, αλλά μέσα στην καρδιά μου.

Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που θέλει να κάνει στροφή στην καριέρα του; Τι πρέπει να προσέξει και να κάνει οπωσδήποτε για να πετύχει;

Η άποψή μου είναι πως κάθε άνθρωπος, που έχει την «τρέλα» να ακολουθήσει οποιαδήποτε φωνή έκφρασης υπάρχει μέσα του, να «ζυγίσει» πρώτα πολύ καλά τον εαυτό του πριν από οποιαδήποτε κίνηση, καθώς μπορεί να πάει πολύ στραβά. Αν το κάνει, όμως, και πετύχει να μην επαναπαυθεί. Αν δεν πετύχει να το αποδεχθεί γρήγορα και να προχωρήσει στη ζωή του ακάθεκτος. 

Ωστόσο, Σας λείπει η υποκριτική;

Δε θα το έλεγα. Μπορεί να μην ασχολούμαι όσο πρώτα, αλλά δεν είναι κάτι που έχω αφήσει πίσω μου. Κάνω εμφανίσεις επιλεκτικά και με πολλή χαρά. 

41367667-528173587608601-884326061004208909-n.jpg
Έχετε τελειώσει κάποια σχολή ζαχαροπλαστικής ή είστε αυτοδίδακτη;

Έχω κάνει κάποια σεμινάρια, κυρίως σχετικά με εστιατόρια και γλυκά, καθώς και λίγα για τη ζαχαρόπαστα, που είναι ένα απαιτητικό task. Όποτε ναι, είμαι κυρίως αυτοδίδακτη.

Τι θα βρει κανείς στο ζαχαροπλαστείο σας;

Ξεκινώντας αυτή τη μαγική περιπέτεια έδινα μεγαλύτερη έμφαση στα κλασικά γλυκά, που δε βαριέται ποτέ ο κόσμος. Στην πορεία, όμως, η αισθητική μας έγινε ιδιαίτερα αγαπητή και οι επισκέπτες μας άρχισαν να εμπιστεύονται και τα πιο περίεργα και πρωτότυπα γλυκά. Custom-made τούρτες και cupcakes έγιναν τα αγαπημένα τους. Και δικαίως... Πρέπει να τα δοκιμάσετε!

Μπορείτε να ξεχωρίστε από όλα αυτά το νούμερο ένα γλυκό, στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί;

Θα έλεγα τα γλυκά Red velvet, Auntie Marys και Choc-Choc. Είναι πραγματικά πεντανόστιμα! Θα τα λατρέψετε σίγουρα.

14719612-104278330052035-7421949395840532480-n.jpg
40801855-1845132582235779-7828636785968361217-n.jpg
Αλήθεια, τις δικές σας συνταγές τις έχετε κληρονομήσει από κάποιο συγγενικό πρόσωπο ή αποτελούν δική σας έμπνευση;

Κάποιες τις έχω κληρονομήσει και φυσικά κάποιες τις έχω εξελίξει. Τα American cakes, για παράδειγμα, που κάνουν πάταγο στο μαγαζί μπορώ με περηφάνια να πω ότι τα έχω δημιουργήσει εγώ με τα χεράκια μου!

Ποιον γνωστό ζαχαροπλάστη θαυμάζετε για τις δημιουργίες του; 

Μου αρέσει πολύ η αισθητική της Elena Gnut. 

Σε ποιο ταξίδι σας στην Ελλάδα ανακαλύψατε μία πρωτότυπη συνταγή που σας εντυπωσίασε;

Στη Σύρο. Η γλυκιά τυρόπιτα Σύρου με ξετρέλανε.

livitsanou.jpg
dpfixyjxcaanuyu.jpg
Ποιοι είναι οι δικοί σας στόχοι για το μέλλον;

Οι στόχοι μου σήμερα που γράφω τις απαντήσεις είναι να περάσω μία όμορφη και ξέγνοιαστη Κυριακή. Αύριο μόνο ο Θεός ξέρει. 

Μοιραστείτε μαζί μας την αγαπημένη σας συνταγή! Δώστε μας μία εύκολη πρότασή σας, για να τη δοκιμάσουν και οι αναγνώστες μας.

Θα σας δώσω μία συνταγή που αγαπώ πολύ και εύχομαι να ομορφύνει και να γλυκάνει τις ημέρες σας! 

Ada’s little pancakes

Δοκιμάστε να φτιάξετε τη συνταγή της Άντας Λιβιτσάνου!

homemade-pancakes.jpg

Υλικά: 

  • 1/2 κούπας γάλα
  • 2 αυγά 
  • 4-5 κ.σ. αλεύρι  
  • 1/2 τριμμένο πράσινο μήλο
  • 1/4 ζάχαρη καρύδας 
  • κανέλα 
  • λίγο εκχύλισμα βανίλιας 
  • μέλι
  • αγελαδινό βούτυρο 

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά με τα γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Προσθέστε το αλεύρι και στο τέλος το μήλο και τα μπαχαρικά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώστε λίγο βούτυρο και ψήστε τα pancakes. Προσωπικά προτιμώ να τα κάνω μικρά. Σερβίρετε με μέλι και λίγη έξτρα κανέλα. 

Καλή επιτυχία!