fbpixel

Search icon
Search
Μια super colorful κατοικία στη Βαλένθια είναι σχεδιασμένη ώστε να αποπνέει αισιοδοξία
INTERIORS

Μια super colorful κατοικία στη Βαλένθια είναι σχεδιασμένη ώστε να αποπνέει αισιοδοξία

Η προσέγγιση των Christophe Penasse και Ana Hernández στην ανακαίνιση ενός ιστορικού ακινήτου είναι μοναδική


Αφού ερωτεύτηκαν τη Βαλένθια, ο Christophe Penasse και η Ana Hernández του Masquespacio αποφάσισαν να μείνουν εκεί. Το ζευγάρι -εκείνος από το Βέλγιο, εκείνη από την Κολομβία- νοίκιασε για μερικά χρόνια προτού ξεκινήσει την αναζήτηση για ένα παραδοσιακό σπίτι λίγο έξω από την πόλη, το οποίο θα μπορούσε να προσαρμόσει στο δικό του στιλ, να εργάζεται και να ζει σε αυτό.

Take a tour!
masquespacio-valencia-home-kitchen-6605e1820b294.jpg


Όταν τελικά βρήκαν το κατάλληλο, αναρωτήθηκαν: «Πώς θα δημιουργήσουμε το δικό μας καταφύγιο εδώ, διατηρώντας παράλληλα το πνεύμα της Βαλένθια; Η απάντηση ήταν πολύπλευρη. «Οι τοίχοι ήταν καλοφτιαγμένοι», λέει ο Christophe, αλλά απείχαν πολύ από το να είναι τέλειοι. Ενώ η διατήρηση των αρχικών χαρακτηριστικών ήταν σημαντική, δεν ήθελαν το σπίτι τους να μοιάζει πολύ rustic. «Δε μας αρέσει αυτό», λέει. Τα παραδοσιακά στοιχεία που παραμένουν περιλαμβάνουν τα κλασικά κεραμίδια και τους ακατέργαστους τοίχους.

Το ζευγάρι άρχισε να ζει στον χώρο με «ένα στρώμα, ένα τραπέζι και μερικές καρέκλες στο studio. Αυτά ήταν όλα όσα είχαμε», λέει ο Christophe. Παίρνοντας το χρόνο τους εξασφάλισαν ότι αυτό το πολυλειτουργικό σπίτι απεικονίζει όμορφα την εξέλιξη της ατρόμητης αισθητικής τους, με κάθε έργο από το χαρτοφυλάκιό τους να αντιπροσωπεύεται στα δωμάτια.

masquespacio-valencia-home-bedroom-6605e19872ae8.jpg


Χαρακτηρίζεται από απλές, γεωμετρικές φόρμες και φρέσκα, αισιόδοξα χρώματα, το εκλεκτικιστικό τους σπίτι εκπέμπει τώρα ειρήνη και φέρνει πολλή ευτυχία. «Μεγάλωσα πιστεύοντας ότι ο στόχος είναι μια καλή δουλειά, μια οικογένεια κι ένα κανονικό σπίτι», καταλήγει ο Christophe, «και τώρα ζω σε αυτό το υπέροχο σπίτι σε αυτό το όμορφο περιβάλλον. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτή είναι η ζωή μου.

Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό του σπιτιού, βλέπουμε πως οι bold τόνοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σχεδόν σε κάθε δωμάτιο. Βλέπουμε πως το eclectic design έχει αποτυπωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα από τη ματιά του ζευγαριού, η οποία έχει διαμορφώσει ένα προς ένα τα δωμάτια με τόσο elegant φινέτσα που είναι πραγματικά άξια θαυμασμού. Όσο για τους αύλειος χώρους, η φανταστική αισθητική δείχνει να συνεχίζεται. Άνθη και φυτά σε διάφορα μεγέθη -μέσα κι έξω-, σαλόνια και cozy corners και τόσα άλλα που έχουν τον τρόπο να σαγηνεύουν.

masquespacio-valencia-home-courtyard-6605e165555e7.jpg


Στα κοινόχρηστα δωμάτια, το ζευγάρι ήθελε η φωτεινότητα και η ζεστασιά να πρωταγωνιστήσουν. Η κουζίνα, για παράδειγμα, διαθέτει αποχρώσεις του μπλε, οι οποίες αποκτούν μια αιθέρια λάμψη όταν ο ήλιος λάμπει μέσα από τα παράθυρα. Στο σαλόνι, η τέχνη μέσα από τους πίνακες προσθέτει χρώμα στους λευκούς τοίχους, ενώ τόνοι του μπλε και του κόκκινου ταιριάζουν φανταστικά με την γαλαζοπράσινη οροφή που παρακινεί τους επισκέπτες να κοιτάξουν ψηλά. 

Τα υπνοδωμάτια, από την άλλη, έχουν μια σκόπιμα πιο fresh παλέτα: το μπλε, το κίτρινο και το λευκό κυριαρχούν κι εξισορροπούν το τελικό αποτέλεσμα.Αυτό που αποζητούσαν οι ιδιοκτήτριες ήταν ένα περιβάλλον που θα τους χαρίζει καθημερινά απεριόριστη λειτουργικότητα, ενώ παράλληλα θα τους ανεβάζει και τη διάθεση στα ύψη. Και το πέτυχαν υποδειγματικά!

masquespacio-valencia-home-bathroom-6605e1a88bf93.jpg


Φωτογραφίες: Luis Beltrán, ELLE Decoration UK