fbpixel

Search icon
Search
Μια στάση για γλυκό στη Θεσσαλονίκη που θα σας μείνει αξέχαστη
CITY VIBES

Μια στάση για γλυκό στη Θεσσαλονίκη που θα σας μείνει αξέχαστη

Αρώματα, γεύσεις και μοναδικές εμπειρίες στο brand new Fleur Boulangerie-Pâtisserie


Στη Θεσσαλονίκη αγαπάμε τις νέες γεύσεις και πάνω από όλα λατρεύουμε αυτούς που ξέρουν να μας τις παρέχουν μέσα από τις πιο πρωτότυπες ιδέες. Με τη γαστρονομική σκηνή τα τελευταία χρόνια να γίνεται το talk of the town, το μόνο βέβαιο είναι πως και εσείς αναζητάτε προτάσεις που συνδυάζουν τη νοστιμιά, την καινοτομία και πάνω από όλα τα αγνά, τοπικά υλικά. Ενδώστε στα πιο υπέροχα γλυκά, ξεκινήστε την κάθε μέρα σας με ολόφρεσκα παρασκευάσματα από το φούρνο και αφεθείτε στα χέρια αυτών που γνωρίζουν πώς να ικανοποιούν ακόμη και τις πιο ιδιαίτερες προτιμήσεις σας. 

Εμείς, μάλιστα, δεν έχουμε παρά να παραδεχτούμε πως, δεν μπορούμε να αντισταθούμε, όχι μόνο στις εκπληκτικές γεύσεις, αλλά και στις μυρωδιές που γεμίζουν την κάθε ημέρα με διαφορετικές νότες. Έτσι, για εσάς που θέλετε κάτι ξεχωριστό, η παρακάτω πρόταση είναι αναμφίβολο πως θα σας ενθουσιάσει!

New era, timeless taste

Ισορροπώ σημαίνει εξελίσσομαι και οι άνθρωποι πίσω από το Fleur Boulangerie-Pâtisserie γνωρίζουν πολύ καλά πως η επιτυχία ξεκινάει από αυτή την απλή αναλογία. Μ' ένα ταξίδι που μετράει αρκετά χρόνια πίσω, σε έναν ανανεωμένο -πλέον- χώρο στην Πυλαία, θα ανακαλύψετε υπέροχες γαστρονομικές προτάσεις, με πάθος και επιμονή στη γεύση και στην ποιότητα. Εδώ, θα μυηθείτε στον ακριβή ορισμό μιας γαλλικής υψηλής patisserie με μοντέρνα προσέγγιση στη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία και θα δοκιμάσετε λαχταριστές δημιουργίες. 

img-5972.jpg

Σε ένα κομβικό σημείο κοντά στην περιφερειακή οδό, με εξαιρετικές φρέσκιες επιλογές και με χώρο για πάρκινγκ, το ολοκαίνουργιο Fleur θα σας κάνει από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείτε στο χώρο του να καταλάβετε γιατί η λέξη "άνθος", από την οποία είναι εμπνευσμένο το όνομά του, είναι αυτή που του ταιριάζει απόλυτα. 

Μπορεί, λοιπόν, η εποχή του "Μελί Μελί" να έχει παρέλθει, αλλά η ζεστασιά και οι εξαιρετικοί οικοδεσπότες συνεχίζουν καθημερινά να προσφέρουν όλα αυτά που θα κάνουν την κάθε στιγμή σας να μοιάζει τόσο γλυκιά, σαν να βγήκατε μόλις από έναν φούρνο στην πρωτεύουσα της ζαχαροπλαστικής, το Παρίσι! Και αυτό είναι κάτι που σας εγγυόμαστε...

Pâtisserie lovers

fleur-skg-1.jpg
Φυσικά, η νέας γενιάς αισθητική δε σταματάει στο ιδανικό περιβάλλον, αλλά μεταφέρεται και στα γλυκά που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς από εσάς! Σας προειδοποιούμε πως οι γευστικές προκλήσεις θα σας ξετρελάνουν. Εclair με αλλαγμένη εμφάνιση αλλά πάντα με το πιο γευστικό αποτέλεσμα και ταρτάκια με φρέσκα φρούτα και την πιο λαχταριστή, τραγανή μαρέγκα αποθεώνουν τη ζαχαροπλαστική. Όσο για τις τούρτες; Ένα ευφάνταστο αριστούργημα που θα αποτελέσει το τέλειο δώρο για επίσκεψη, καθώς και η καλύτερη «αμαρτία» για εσάς που λατρεύετε -αμετανόητα- τη σοκολάτα. 
img-5971.jpg

Η δική μας πρόταση δε θα μπορούσε, βέβαια, να μην περιλαμβάνει τα θεϊκά macarons τα οποία θα σας αποδείξουν πως δεν είναι απαραίτητο ένα ταξίδι στη Γαλλία για να γευτείτε αυτή την απολαυστική λιχουδιά. Εξωπραγματικά αρώματα, signature γλυκά και απόλυτη συμμετρία, κάτι που επιτάσσει η τέχνη της υψηλής ζαχαροπλαστικής, σας προσκαλούν για να πείτε το "ναι". 

Boulangerie forever 

fleur-skg-7.jpg

Μάλιστα, για εμάς στο γραφείο, υπάρχει ένας χρυσός κανόνας που ακούει στον τέλειο πρωινό καφέ, συνοδευμένο με τα πιο νόστιμα αρτοσκευάσματα. Πολλοί διαφορετικοί τύποι ψωμιού, με αγαπημένο μας αυτό με αλεύρι ζέας, αλλά και το γεμιστό με καρύδια, cranberies και ηλιόσπορο, θα γίνουν η καθημερινή σας συνήθεια.

Ακόμη το σκέφτεστε; Απολαύστε το πρωινό και το brunch σας, μαζί με μυρωδάτο καφέ και ενδώστε -χωρίς δεύτερη σκέψη- στα σφολιατίνια παρμεζάνας καθώς και στην κουρού από αλεύρι ζέας και μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τη γαλλική συνταγή croque monsieur, που εδώ... αποθεώνεται! Όλα αυτά, φυσικά, υπό την επίβλεψη του Pâtissier Κωνσταντίνου Τσενικίδη, ενός ανθρώπου που εδώ και χρόνια "υπογράφει" τα πιο γευστικά ταξίδια στη Θεσσαλονίκη. 

fleur-skg.jpg
Ο pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος και ο Pâtissier Κωνσταντίνος Τσενικίδης

Μάλιστα, με το rename party στις 30 Μαΐου να κλέβει την παράσταση και με τους προσκεκλημένους να φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις, το μόνο βέβαιο είναι πως αυτός ο χώρος είναι ήδη το απόλυτο place to be. Οι εκπλήξεις δεν έλειψαν ούτε εκεί, αφού ο κορυφαίος pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος ετοίμασε το rename dessert της εκδήλωσης. 

Είστε έτοιμοι για μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη; Εάν ναι, τότε η απάντηση έχει μονάχα ένα όνομα και κερδίζει τις εντυπώσεις, με «όπλα» του τα πιο φρέσκα υλικά. FLEUR Boulangerie-Pâtisserie.

Info: Πυλαία, Δ. Φωκά 6, Στροφή Περιφερειακού για Πανόραμα, τηλ.: 2310 380620

Follow on...

Facebook: FLEUR Boulangerie - Pâtisserie
Instagram: @fleur.patisserie