fbpixel

Search icon
Search
Μια σαγηνευτική κατοικία στη Σαρωνίδα «υποκλίνεται» στον εκλεπτυσμένο μοντερνισμό
DESIGN

Μια σαγηνευτική κατοικία στη Σαρωνίδα «υποκλίνεται» στον εκλεπτυσμένο μοντερνισμό

Με την υπογραφή των Mplusm Αrchitects


Τι μπορεί να πει κανείς για την απερίγραπτη γοητεία της Σαρωνίδας... Εκεί όπου οι ρυθμοί της καθημερινότητας κυλούν για αργά, με τους ανθρώπους να μαγεύονται από τη συγκλονιστική ομορφιά του τόπου, που ειδικά αυτήν την περίοδο είναι τόσο πολύχρωμη και μοσχοβολιστή. 

Κάπου εκεί, σε έναν ολάνθιστο λόφο, μια εντυπωσιακή βίλα ξεπροβάλει και δημιουργεί ένα ultra modern point, που δίνει την αίσθηση πως αγγίζει τον ουρανό! Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που φέρει την υπογραφή των Mplusm Αrchitects, οι οποίοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα απίστευτα σύγχρονο περιβάλλον, το οποίο εναρμονίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με την ατμόσφαιρα της περιοχής. 

Το σημαντικότερο highlight αυτού του κτίσματος αποτελεί το γεγονός πως προσφέρει απεριόριστη θέα σε ολόκληρη τη Σαρωνίδα. Αυτό οφείλεται στην προνομιακή τοποθεσία του σπιτιού, χάρη στην οποία προσφέρεται ιδιωτικότητα και απόλυτη ησυχία -δύο στοιχεία που οι περισσότεροι αποζητούν για να περάσουν τη ζωή τους σε κάποιο real estate.

mplusm-house-saronida-erieta-attali-2012-08.jpg


Tα χρώματα που επιλέχθηκαν ισορροπούν σε μια παλέτα γήινων τόνων, τη στιγμή που το διαχρονικό λευκό πρωταγωνιστεί από γωνιά σε γωνιά, δημιουργεί αντιθέσεις, αλλά και χαρίζει extra φωτεινότητα. Τίποτα δε φαντάζει περιττό και υπερβολικό κοιτάζοντας το τελικό αποτέλεσμα, ενώ η αρμονία κυριαρχεί.

Το αρχιτεκτονικό team επέλεξε να επικεντρωθεί στη λειτουργικότητα, γι' αυτό και προτίμησε να μην υπερφορτώσει τους χώρους με περιττά έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία, υμνώντας έτσι την ανεμελιά του καλοκαιριού και αναδεικνύει την έννοια του slow living. 

Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαρρύθμισή του, βλέπουμε πως το outdoor σκηνικό εναρμονίζεται απόλυτα με τους εσωτερικούς χώρους και αυτό οφείλεται στα τεράστια παράθυρα που επιλέχθηκαν από το design studio. Το λευκό πρωταγωνιστεί στους περισσότερους χώρους και αυτό προσδίδει στην κατοικία clean χαρακτήρα που μας εμπνέει.

mplusm-house-saronida-erieta-attali-2013-4.jpg


Όλα είναι τόσο όμορφα συνδυασμένα μεταξύ τους και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί περιττό αντικρίζονται το total σκηνικό. Ένα ιδανικό περιβάλλον για διακοπές, που ανταποκρίνεται απόλυτα στην έννοια του high-end design και δίνει μια άλλη, πιο γαλήνια διάσταση στην όλη φινέτσα. Με λίγα λόγια, κάθε λεπτομέρεια της κατοικίας είναι ειδικά σχεδιασμένη για να αποπνέει τη χαλαρότητα και την ανεμελιά του καλοκαιριού.

To υπέροχο exterior περιβάλλον γίνεται «ένα» με την πολυτελή αισθητική που παρατηρείται στο εσωτερικό design. Το μπλε της θάλασσας, αλλά και ξεβαμμένοι καφέ λόφοι, σε συνδυασμό με την πέτρα και τις ξύλινες επιφάνειες δημιουργούν ένα dreamy σκηνικό και η ιδανική βάση για αξέχαστε διακοπές.

mplusm-house-saronida-erieta-attali-2012-28b.jpg

About architects

Η Μαρίτα Νικολούτσου (1969, Αθήνα) πήρε το δίπλωμα αρχιτεκτονικής από το ΕΜΠ το 1992. Ο Μέμος Φιλιππίδης (1967, Αθήνα) πήρε το δίπλωμα αρχιτεκτονικής από το ΕΜΠ το 1991 και το Μaster in Architecture από το Yale University το 1993. Διατηρούν το αρχιτεκτονικό γραφείο Mplusm Architects από το 2001, ενώ στόχος τους είναι να αφομοιώσουν διεθνείς επιρροές, καθώς εξερευνούν την ιδιαιτερότητα του κάθε έργου και την αγκύρωσή του σε τοπικά χαρακτηριστικά.

Περιηγηθείτε στην gallery, όπου μπορείτε να εντοπίσετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: ArchDaily