fbpixel

Search icon
Search
Μια σαγηνευτική έπαυλη που συνδυάζει τον μινιμαλισμό με τη μοντέρνα τέχνη
INTERIORS

Μια σαγηνευτική έπαυλη που συνδυάζει τον μινιμαλισμό με τη μοντέρνα τέχνη

Σχεδιασμένη από τους Blaze Makoid και Joe Nahem


Οι Blaze Makoid και Joe Nahem ενώνουν συχνά τις δυνάμεις τους για να σχεδιάσουν τα πιο updated σπίτια που έχουμε θαυμάσει τα τελευταία χρόνια. Μπορεί η Αμερική να αποτελεί την έδρα της δουλειάς τους, αλλά αυτό δε σημαίνει πως περιορίζονται εκεί, καθώς ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο, με σκοπό να διαμορφώσουν με βάση το γούστο του αλλά και σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών τους εντυπωσιακά, που έχουν τον τρόπο να μας εμπνέουν.

Πρόσφατα, ολοκλήρωσαν τη διαμόρφωση μιας έπαυλης στο Long Island της Νέας Υόρκης. Η κομψότητα και η υψηλή αισθητική έχουν κυρίαρχο ρόλο σε κάθε γωνιά αυτού του σπιτιού, το οποίο βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας νεαρής οικογένειας από την California.

Take a look!
edc080122nahem-makoid-003-1652460079.jpg


Αυτό που ζητήθηκε στους αρχιτέκτονες από τους ιδιοκτήτες ήταν να εξασφαλιστεί ένα υπερσύγχρονο περιβάλλον απαράμιλλης κομψότητας και απόλυτης λειτουργικότητας, το οποίο θα ανταποκρινόταν πλήρως σε κάθε πιθανή τους ανάγκη, θα συνδύαζε τη μοντέρνα τέχνη με τη γοητεία της φύσης και να έπαιρνε τη μορφή ενός ειδυλλιακού καταφυγίου για τους θερινούς μήνες του χρόνου -και όχι μόνο.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό όταν συνδυάζεται ο χώρος του art & design με τα έντονα χρώματα, αλλά και τις living ανάγκες μιας οικογένειας. Να πούμε στο σημείο αυτό, πως το ιδιαίτερο αυτό σπίτι είναι χτισμένο πάνω σε ένα λόφο, γεγονός που το κάνει να δεσπόζει σε ολόκληρη την περιοχή. Έτσι όπως το βλέπουμε, η αρχιτεκτονική του παραπέμπει σε κάτι το φουτουριστικά κι εξαιρετικά εντυπωσιακό, ενώ με απόλυτη σιγουριά μπορούμε να πούμε πως καταφέρνει και γίνεται «ένα» με το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

Οι designers έβγαλαν το σχέδιο της κατοικίας βασισμένοι σε μια μινιμαλιστική προσέγγιση που θα εξυπηρετούσε όλα τα μέλη στο να λειτουργούν μέσα στο σπίτι με βάση την άνεση και την πρακτικότητα. Αυτή ήταν η αρχική της ιδέα, κι έπειτα σκέφτηκε πως οι φωτεινές και playful αποχρώσεις δε γινόταν σε καμία περίπτωση να απουσιάζουν, καθώς αυτή είναι η σχεδιαστική φιλοσοφία που την κάνει να ξεχωρίζει.

edc080122nahem-makoid-005-1652460192.jpg


Σε ό,τι αφορά στα χρώματα, οι bold tones κυριαρχούν από δωμάτιο σε δωμάτιο, ενώ level up έγινε με μερικές έντονες και funky αποχρώσεις, μεταξύ των οποίων ξεχωρίσουν το βαθύ μπλε, το ultra trendy πορτοκαλί, αλλά και το glowing κίτρινο. Λειτουργικοί καναπέδες, πολυθρόνες και coffee tables, περίτεχνα artworks στους τοίχους και τις επιφάνειες, καθώς και προσεγμένες λεπτομέρειες από γωνιά σε γωνιά, συνθέτουν το total σκηνικό και το καθιερώνουν σε ένα περιβάλλον που είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού.

Τα μεγάλα παράθυρα που επιλέχθηκαν, κάνουν το indoor σκηνικό να γίνεται «ένα» με τη μαγεία που αναδύεται στην ατμόσφαιρα, ενώ όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του δεν μπορεί να παραλείψει το πόσο stylish διακοσμημένα είναι η κάθε γωνιά. Συνδυάζοντας την classy αισθητική με τις μοντέρνες γραμμές στο design, το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει και τους πιο απαιτητικούς και λειτουργεί ως την τέλεια πηγή έμπνευσης.

Ανακαλύψτε περισσότερους χώρους του σπιτιού στην gallery!

Φωτογραφίες: Elle Decor