fbpixel

Search icon
Search
Μια ονειρική κατοικία γίνεται «ένα» με το καλοκαιρινό σκηνικό του Los Angeles παραδίδοντας μαθήματα design
INTERIORS

Μια ονειρική κατοικία γίνεται «ένα» με το καλοκαιρινό σκηνικό του Los Angeles παραδίδοντας μαθήματα design

Σχεδιασμένη από τους Jeremiah Brent & Nate Berkus


Ο Jeremiah Brent και ο Nate Berkus αποτελούν ένα από τα πιο επιδραστικά κι επιτυχημένα design δίδυμα. Μαζί στη ζωή, μαζί και στη δουλειά, έχουν βρει κοινούς «κώδικες» επικοινωνίας και γνωρίζουν πολύ καλά πώς να δημιουργήσουν ξεχωριστά home σκηνικά -ανάλογα με τις απαιτήσεις των πελατών, αλλά πάντα με την ίδια αγάπη και προσήλωση στην αρχιτεκτονική.

Έχοντας αποδείξει ουκ ολίγες φορές το ταλέντο τους, αυτό που τους ξεχωρίζει στον χώρο του design είναι η επιμονή τους να συνδυάζουν τη natural ομορφιά με την εκλεπτυσμένη αισθητική και τις μοντέρνες γραμμές. Ταιριάζοντας, λοιπόν, τον luxury σχεδιασμό με τη λιτότητα και τον σύγχρονο μινιμαλισμό, πρόσφατα ολοκλήρωσαν τη διαμόρφωση μιας ονειρικής κατοικίας στο Los Angeles, όπου όλο το σχεδιαστικό τους σύμπαν αποτυπώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

1-8Dk3G.jpg


Πρόκειται για ένα σπίτι που είναι τοποθετημένο σε ένα σκηνικό που είναι σαν να βγήκε απευθείας από παραμύθι: μια καταπράσινη όαση που αλλάζει χρώματα σύμφωνα με τις εποχές του χρόνου, λίγο πιο μακριά από τη θάλασσα. Το σκηνικό μοιάζει περισσότερο με έναν ιδιωτικό χώρο, δεδομένου ότι τα σπίτια τριγύρω είναι πραγματικά ελάχιστα. Ίσως αυτή να είναι η μαγεία αυτού του τόπου: η ηρεμία και η γαλήνη που χαρίζει διάπλατα σε όσους βρίσκονται εκεί για τις διακοπές τους.

Ανήκει σε μια οικογένεια, η οποία αυτό που ζήτησε από τους αρχιτέκτονες ήταν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον γεμάτο φως και «ζωή». Γεμάτο up to date στοιχεία διακόσμησης σε συνδυασμό με διαχρονικές πινελιές και αναφορές από τη φύση. Από την πλευρά των designers, λοιπόν, δόθηκε βάση στα υλικά κατασκευής, ενώ βλέπουμε πως στα περισσότερα σημεία του σπιτιού κυριαρχεί το ξύλο σε μια πολύ ανοιχτόχρωμη και «γλυκιά» απόχρωση. Από εκεί κι έπειτα, τα φωτεινά χρώμα έχουν και αυτό πρωταγωνιστικό ρόλο, κάνοντας κάθε σημείο να εκπέμπει «ζωντάνια».

2-wBMrk.jpg


Με τα μεγάλα παράθυρα να έχουν επιλεχθεί με σκοπό να κάνουν το σπίτι να γίνεται «ένα» με το outdoor σκηνικό. Παράλληλα, τα ουδέτερα, γήινα χρώματα δίνουν το απαραίτητο φως από δωμάτιο σε δωμάτιο, ενώ ορισμένες πιο bold αποχρώσεις δημιουργούν διάσταση, μοντέρνα χαρακτήρα κι extra ενδιαφέρον. Μπορεί όλοι οι χώροι να είναι από μόνοι τους ευρύχωροι, αλλά σίγουρο σημαντικό ρόλο έπαιξε ο τρόπος με τον οποίο τους διαμόρφωσαν οι designers.

Υπερσύγχρονοι και απόλυτα λειτουργικοί, όλοι οι χώροι «ισορροπούν» φανταστικά με το outdoor σκηνικό και κάνουν την οικογένεια να απολαμβάνει στιγμή προς στιγμή τη γοητεία της φύσης. Το όλο design φανερώνει με τον πιο μοντέρνο τρόπο, όλες τις επικρατέστερες τάσεις της αρχιτεκτονικής, διατηρώντας ένα timeless ύφος με υπέροχες λεπτομέρειες και artistic αναφορές που κάνουν τη διαφορά κι εξασφαλίζουν level up στο συνολικό αποτέλεσμα.

3-jux0w.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!