fbpixel

Search icon
Search
Μια μοντέρνα κατοικία στη Μελβούρνη ξεχωρίζει για το εκπληκτικό outdoor σκηνικό της
INTERIORS

Μια μοντέρνα κατοικία στη Μελβούρνη ξεχωρίζει για το εκπληκτικό outdoor σκηνικό της

Με την υπογραφή του studio AddArc


Το αρχιτεκτονικό studio AddArc μ' έδρα την Αυστραλία ανήκει δικαιωματικά στη λίστα με τα πιο κορυφαία στο είδος γραφεία. Και ο λόγος δε θα μπορούσε να είναι άλλος πέρα από το γεγονός πως οι designers που το απαρτίζουν έχουν βρει τον τρόπο να συνδυάζουν την υψηλή αισθητική με τη γοητεία του φυσικού περιβάλλοντος.

Στο παρελθόν έδωσαν την υπογραφή τους σε μια ονειρική κατοικία στη Μελβούρνη. Το design της μοιάζει βγαλμένο από το μέλλον, ενώ η διακόσμησή της ποντάρει στη δύναμη που εκπέμπει η φύση, μέσα από λιτές, καθαρές γραμμές. Σε πρώτη φάση, αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον μας είναι οι υπέροχοι και πολύ προσεγμένοι outdoor χώροι. Φοίνικες ξεπροβάλλουν από τη βοή του αστικού σκηνικού και δημιουργούν γωνίες με σκιά, λουλούδια χαρίζουν colorful και παραμυθένια διάσταση, αλλά κι ευρύχωρα κατάλευκα σημεία θυμίζουν παραμύθι.

Take a tour!
toorak-residence-addarc-33.jpg


Αρχικά να αναφέρουμε πως αποτελείται από δύο ορόφους, καθώς κι ένα υπόγειο, μ' έξι υπνοδωμάτια συνολικά, μια ευρύχωρη κουζίνα, τέσσερα μπάνια και αρκετά living spaces για στιγμές χαλάρωσης. Ένα σύγχρονα φτιαγμένο σπίτι που είναι χτισμένο στο αστικό σκηνικό, αλλά τόσο σωστά σχεδιασμένο και διαμορφωμένο, με αποτέλεσμα να χαρίζει στην οικογένεια μια καθημερινότητα άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φύση, με τη γοητεία και την ηρεμία που αυτή προσφέρει.

Σε ό,τι αφορά στο indoor σκηνικό, ακολουθείται παρόμοια σχεδιαστική φιλοσοφία, με τον σύγχρονο μινιμαλισμό να ορίζει το αποτέλεσμα και να δημιουργεί γωνιές που είναι άξιες θαυμασμού, καθώς και η τέλεια πηγή έμπνευσης. Και πάλι, οι γήινοι τόνοι μπλέκονται με τις ψυχρές αποχρώσεις και προκαλούν μια τελική εικόνα τόσο άρτια δομημένη.

Πιο συγκεκριμένα, το λευκό αποτελεί τον «καμβά» κάθε χώρου και πάνω σε αυτόν άλλοι τόνοι δίνουν «ζωή» κι extra διάσταση, όπως το σκούρο γκρι, το καφέ, αλλά και το μπεζ, τα οποία εναλλάσσονται μεταξύ τους και «δένουν» συγκλονιστικά. Όσο για τα έπιπλα, αυτά είναι ακριβώς επειδή το όλο concept διατηρεί τα standards μιας απόλυτα λειτουργικής προσέγγισης στον σχεδιασμό, με σκοπό να εξασφαλίζεται ένα άκρως πρακτικό living για την οικογένεια.

toorak-residence-addarc-29.jpg


Παρά το ότι οι natural αποχρώσεις αποτελούν το σήμα κατατεθέν της βίλας και ταιριάζουν έτσι όπως πρέπει με το εξωτερικό σκηνικό του βουνού, έχει δοθεί βάση στη λεπτομέρεια με κομμάτια αξίας, τα οποία κοσμούν με υπέροχο τρόπο τα ράφια και τις επιφάνειες, ενώ ξεχωρίζουν στο σύνολο εξαιτίας των bold & fynky τόνων τους. Έχουν τοποθετηθεί, για παράδειγμα, σκουρόχρωμα βάζα με artistic, αντίκες σε μεταλλικές αποχρώσεις, λευκώματα μόδας και design books, και πολύχρωμα άνθη που εξασφαλίζουν χρώμα και «ζωή» στο αποτέλεσμα.

Τα πολλά παράθυρα και οι έντονες γεωμετρίες στους τοίχους και τις επιφάνειες είναι δύο extra στοιχεία που κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας αντικρίζοντας το total σκηνικό. Το καθένα από τα δωμάτια «πλημμυρίζεται» από φυσικό φως, ενώ το λευκό στους τοίχους που λειτούργησε ως καμβάς ήταν η τέλεια επιλογή για να εξασφαλιστεί ζωντάνια και απόλυτη αρμονία.

Ένα σύγχρονο, homie space, που παρέχει όλες τις ανέσεις για μια απόλυτα αναζωογονητική διαμονή, μακριά από τους έντονους αστικούς ρυθμούς και την πολυκοσμία, που λειτουργεί ως η τέλεια πηγή έμπνευσης για το καθένα μας.

toorak-residence-addarc-38.jpg
Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: ArchDaily