fbpixel

Search icon
Search
Μια ματιά σε ένα υπέροχο chalet στις ελβετικές Άλπεις που είναι το απόλυτα cozy, ορεινό καταφύγιο
MAGAZINE

Μια ματιά σε ένα υπέροχο chalet στις ελβετικές Άλπεις που είναι το απόλυτα cozy, ορεινό καταφύγιο

Mε την υπογραφή της interior designer Alexandra de Garidel, που εδρεύει στη Γενεύη


Η interior designer Alexandra de Garidel, μ’ έδρα τη Γενεύη, εξειδικεύεται στα πολυτελή και φιλόξενα χειμερινά καταφύγια που αποπνέουν οικειότητα, ενώ το στιλ που πρεσβεύει είναι ένα τέλειο μείγμα ελβετικής ακρίβειας, μοντέρνας αισθητικής και προσοχής στη λεπτομέρεια, με μια πιο παραδοσιακή έμφαση στην άνεση και την πολυτέλεια. Οι πηγές έμπνευσής της είναι η τέχνη και η φύση. Στη συγκεκριμένη κατοικία Warm Nest χρησιμοποίησε παλιό ξύλο για την επένδυση των τοίχων, το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία με τσεκούρι, ώστε να δώσει στο εσωτερικό μια ρουστίκ, αλπική αίσθηση. Το καθιστικό, μάλιστα, είναι ένα τέλειο παράδειγμα χρήσης του επεξεργασμένου ξύλου, αφού συναντάται στο δάπεδο, στους τοίχους και στα εμφανή δοκάρια της οροφής.

extra1-u0mOi.jpg

Ένα εντυπωσιακό τζάκι κυριαρχεί στο κέντρο του κομψού chalet, μπροστά από το οποίο -από την πλευρά του καθιστικού- ένα γλυπτό που απεικονίζει έναν λύκο από λαξευμένο ξύλο κλέβει την παράσταση. Είναι προφανές ότι τα έργα τέχνης που η Alexandra de Garidel επιλέγει για να χαρακτηρίσει τους εσωτερικούς χώρους που διακοσμεί εμπνέονται από το περιβάλλον τους και το καταφύγιο αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση.Το καθιστικό απαρτίζεται από βελούδινους καναπέδες με γούνινα στοιχεία, ενώ ο συνδυασμός του ξύλου με μαύρες επιφάνειες, επίσης, χαρίζει μια αίσθηση ρουστίκ ζεστασιάς στο εσωτερικό. 

extra3-6cz42.jpg

Η επικλινής στέγη είναι ανοιχτή σε κάποια σημεία, ώστε το φυσικό φως να διαπερνά το εσωτερικό του χώρου και να υπάρχει άμεση σύνδεση με το περιβάλλον τριγύρω, που έτσι κι αλλιώς συμμετέχει μέσω των πολυάριθμων ανοιγμάτων. Η διακοσμήτρια θεωρεί τις custom made κατασκευές στο interior design πρόκληση, καθώς έχουν τη δυνατότητα ν’ απογειώσουν έναν χώρο, ο οποίος χωρίς αυτές δε θα είναι ούτε εξαιρετικός ούτε πολύτιμος. «Δουλεύω με την υπόθεση ότι ένα σπίτι είναι επιτυχημένο εάν είναι ευχάριστο να ζήσει κανείς σ’ αυτό». Εκτός από την έμπνευση από το χιόνι και τα βουνά, το έργο της συχνά χαρακτηρίζεται από ρομαντισμό κι ερωτισμό, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα στον τρόπο που χειρίστηκε τα υπνοδωμάτια.

extra2-u6Sqe.jpg


Στο ζεστό master bedroom, όπου, επίσης, το ξύλο κυριαρχεί, ο τοίχος χρωματίστηκε επιμέρους μαύρος, ενώ τα γούνινα σκεπάσματα και οι φίνες λεπτομέρειες χαρίζουν αίσθηση θαλπωρής. Όλα τα design αντικείμενα κι έπιπλα συνθέτουν με τόλμη το συναρπαστικό σύνολο μιας χειμερινής κατοικίας, που πραγματικά είναι one of a kind.

Αbout

Η Alexandra de Garidel σκέφτεται out of the box, τολμά ν’ αλλάξει τη συμβατική σοφία και συνδυάζει κομψά τα στιλ. Καλλιτέχνιδα, designer και σκηνογράφος, ονειρεύεται μοναδικούς χώρους, ενώ με κάθε νέο έργο δείχνει μια αίσθηση τολμηρού και είναι εφευρετική στη χρήση νέων συνδυασμών και συνθέσεων, μ’ εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια και πάθος για τον σχεδιασμό. Το αποτέλεσμα; Ύφος που είναι άμεσα αναγνωρίσιμο, αλλά δύσκολο να οριστεί.

Ανατρέξτε στη gallery για περισσότερες εντυπωσιακές φωτογραφίες! 

Κεντρική Φωτογραφία: Ένα ξύλινο γλυπτό ζώο μπροστά στο τζάκι του chalet δίνει το στίγμα του ορεινού στοιχείου που το περιβάλλει.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ STEPHAN JULLIARD

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020