fbpixel

Search icon
Search
Μια «λουσμένη» στο φως κατοικία θυμίζει καλοκαιρινό θέρετρο
INTERIORS

Μια «λουσμένη» στο φως κατοικία θυμίζει καλοκαιρινό θέρετρο

Σχεδιασμένη από το studio Green Sheep Collective


Το αρχιτεκτονικό studio Green Sheep Collective με έδρα την Αυστραλία είναι ό,τι πιο in αυτήν τη στιγμή στον χώρο του interior design, με τους σχεδιαστές του να κάνουν τον γύρο του κόσμου για να δώσουν την υπογραφή τους στις πιο high-design-approved κατοικίες. Ένα από αυτά τα σπίτια, που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από τα κεντρικά γραφεία του studio, αποτελεί την επιτομή του σύγχρονου σχεδιασμού, αντανακλώντας όλη τη σχεδιαστικά φιλοσοφία των επιτυχημένων αρχιτεκτόνων. Πρόκειται γι' ένα σπίτι-ωδή στον μοντερνισμό και την αύρα του καλοκαιριού. Χτίστηκε πριν από τρία χρόνια και μοιάζει σα να είναι βγαλμένο απευθείας από το μέλλον, ενώ στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας νεαρής οικογένειας με δύο μικρά παιδιά.

Go inside!
boulevard-house-green-sheep-collective-3.jpg


Η εξωτερική του όψη και μόνο αποδεικνύει την όλη αισθητική που αποπνέει. Ανεπιτήδευτα γοητευτικοί χώροι που ισορροπούν μεταξύ κλασικού και μοντέρνου σχεδιασμού, έντονα στοιχεία μινιμαλισμού σε μια πιο jungle εκδοχή μέσα στο αστικό τοπίο, λειτουργικότητα και clean γραμμές είναι όλα όσα συνθέτουν το υπέροχο σκηνικό και το κάνουν τόσο μοναδικό.

Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό του σπιτιού, αυτό που μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ο τρόπος με τον οποίο «παντρεύονται» όλοι οι χώροι μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα ονειρικό αποτέλεσμα που είναι άξιο θαυμασμού και μετατρέπεται στην τέλεια πηγή έμπνευσης. Σε ό,τι αφορά στα χρώματα, το team επέλεξε να κινηθεί σε μια παλέτα ουδέτερων, γήινων αποχρώσεων, οι οποίες συντελούν στην εξασφάλιση ενός απόλυτα μοντέρνου περιβάλλοντος, γεμάτου φίνες αναφορές και προσεγμένες λεπτομέρειες.

Το λευκό αποτελεί τον «καμβά» κάθε χώρου και πάνω σ' αυτόν άλλοι τόνοι δίνουν «ζωή» κι extra διάσταση, όπως το σκούρο γκρι, το καφέ, αλλά και το μπεζ, τα οποία εναλλάσσονται μεταξύ τους και «δένουν» συγκλονιστικά.

boulevard-house-green-sheep-collective-11.jpg


Παρατηρούμε πως το κάθε δωμάτιο δεν ξεφεύγει ιδιαίτερα από την παλέτα των ουδέτερων, earthy τόνων, τη στιγμή που η «ζεστασιά» έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και κάνει κάθε σημείο τόσο ελκυστικά φτιαγμένο. Και πάλι, οι ξύλινες επιφάνειες κυριαρχούν, ισορροπώντας το total design, που μπορεί να είναι τόσο ενημερωμένο και προσαρμοσμένο στο τώρα, αλλά με σιγουριά μπορούμε να πούμε πως έχει εξασφαλιστεί ένα timeless αποτέλεσμα, το οποίο δεν επηρεάζεται από κανένα decor trend και καμία εποχή του χρόνου.

Plus, τα μεγάλα παράθυρα έχουν εξασφαλίσει απεριόριστο φυσικό φωτισμό, επιτρέποντας με την παρουσία τους στις ηλιακές ακτίνες να εισχωρήσουν ανεμπόδιστες. Παράλληλα, τα ψηλά ταβάνια κάνουν κάθε χώρο να δείχνει ευήλιος.

Φουτουριστικά έπιπλα, art pieces που δε χορταίνουμε να θαυμάζουμε, αισιόδοξα χρώματα, καθώς και «λουσμένα» στο φως δωμάτια, είναι μερικά από τα βασικά συστατικά που συνθέτουν το διαμέρισμα και το κάνουν να ξεχωρίζει και να αποτελεί ζωντανή απόδειξη για το πόσο μοναδικά μπορεί να συνδυαστεί η αίγλη του μοντερνισμού με τη γοητεία του διαχρονικού design.

boulevard-house-green-sheep-collective-6.jpg
Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερους χώρους του σπιτιού!

Φωτογραφίες: ArchDaily