fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία βγαλμένη από το μέλλον εναρμονίζεται με την άγρια φύση γύρω της
INTERIORS

Μια κατοικία βγαλμένη από το μέλλον εναρμονίζεται με την άγρια φύση γύρω της

Με την υπογραφή του studio SSA Architects


Το studio SSA Architects διαμορφώνει τις τάσεις της εποχής στον χώρο της αρχιτεκτονικής. Μέσα από το έργο του, προσπαθεί να κάνει τον κόσμο να αντιληφθεί πως η φύση είναι μαγεία και καθορίζει με τον τρόπο της την εξέλιξη στον χώρο του design. Πριν από περίπου ένα χρόνο, η αρχιτεκτονική ομάδα ολοκλήρωσε τη διαμόρφωση μια εκπληκτικής κατοικίας στην Ταϊλάνδη, η οποία αποτελεί το απόλυτο καλοκαιρινό όνειρο χάρη στον απίθανο σχεδιασμό της.

Μέσα στην άγρια φύση του τόπου, το σπίτι προσφέρει απεριόριστη θέα που «κόβει» την ανάσα! «Φωλιασμένο» σ' ένα καταπράσινο σκηνικό και πολύ κοντά στο υγρό στοιχείο, δεσπόζει σε ολόκληρη την περιοχή. Το ξύλο και οι πέτρινες επιφάνειες, συνέθεταν τον σκελετό των περισσότερων χώρων - μέσα κι έξω. Ποντάροντας στην earthy πλευρά της αρχιτεκτονικής και την απόλυτη σύνδεση με το περιβάλλον, βλέπουμε πως καταφέρνει να γίνει «ένα» με το φυσικό σκηνικό, χωρίς να στερείται ούτε στο ελάχιστο την εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα και πολυτέλεια.

Take a tour!
anaia-villa-ssa-architects-3.jpg


Στο exterior design, βλέπουμε πως όλα είναι τόσο ανεπιτήδευτα τοποθετημένα, μιας και η απόλυτη ηρεμία είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται κατά νου. Εξωτερικά living spaces, barbeque areas και σημεία για ατελείωτη χαλάρωση είναι όλα όσα συνθέτουν το ονειρεμένο και inspiring σκηνικό.

Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, πως η κατοικία αποτελείται από δύο ορόφους, καθώς κι ένα υπόγειο, με πέντε υπνοδωμάτια, μια ευρύχωρη κουζίνα, τρία μπάνια, γυμναστήριο, play room και αρκετά living spaces για στιγμές χαλάρωσης. Ένα σύγχρονα φτιαγμένο σπίτι που είναι χτισμένο μακριά από τους γρήγορους αστικούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να χαρίζει στην οικογένεια μια καθημερινότητα άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φύση, με τη γοητεία και την ηρεμία που αυτή προσφέρει.

Αυτό στο οποίο βασίστηκε η ομάδα είναι οι λιτές γραμμές που αποτυπώνει τον σύγχρονο μινιμαλισμό και προσφέροντας απόλυτη λειτουργικότητα, αλλά παράλληλα ένα απίθανο design -τόσο εκλεπτυσμένο και προσαρμοσμένο με τις εξωτερικές συνθήκες. Τα πρωταγωνιστικά χρώματα είναι το λευκό και το γκρι σε όλες τις αποχρώσεις τους, ενώ το ανοιχτό καφέ κυριαρχεί επίσης από χώρο σε χώρο.

anaia-villa-ssa-architects-5.jpg


Οι επιφάνειες από ξύλο, το τσιμέντο και τα αρμονικά τοποθετημένα τούβλα, δημιουργούν ένα σκηνικό τόσο μελετημένο και προσαρμοσμένο στο σήμερα, ενώ παράλληλα τα έπιπλα και οι extra πινελιές δημιουργούν απίθανες αντιθέσεις και δένουν τέλεια μεταξύ τους. Τίποτα δε μοιάζει να είναι περιττό στο όλο design, μιας και προσοχή δόθηκε στην πρακτικότητα των πραγμάτων και το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του.

Τα γήινα χρώματα δίνουν το απαραίτητο φως από δωμάτιο σε δωμάτιο, ενώ ορισμένες πιο bold αποχρώσεις δημιουργούν διάσταση, μοντέρνα χαρακτήρα κι extra ενδιαφέρον. Μπορεί όλοι οι χώροι να είναι από μόνοι τους ευρύχωροι, αλλά σίγουρα, σημαντικό ρόλο έπαιξε ο τρόπος με τον οποίο τους διαμόρφωσε το αρχιτεκτονικό studio.

Όλα τα στοιχεία συντελούν στο να δημιουργηθεί ένα luxury σκηνικό, το οποίο είναι ιδανικό για καλοκαιρινές στιγμές χαλάρωσης - και όχι μόνο. Η κάθε λεπτομέρεια διακρίνεται από μια ανεπιτήδευτη πολυτέλεια, βγαλμένη από το μέλλον, η οποία ισορροπεί εξαιρετικά στο σήμερα κι εναρμονίζεται με το wild outdoor περιβάλλον.

anaia-villa-ssa-architects-9.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: ArchDaily