fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στο Beverly Hills συνδυάζει με μαεστρία το vintage με το σύγχρονο design
INTERIORS

Μια κατοικία στο Beverly Hills συνδυάζει με μαεστρία το vintage με το σύγχρονο design

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια του Jake Arnold


Ολόκληρο το Beverly Hills φημίζεται στον παγκόσμιο χάρτη για τις υπερπολυτελείς κατοικίες του, με τις γειτονιές του να πλημμυρίζονται από αίγλη και ακαταμάχητο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται αντικρίζοντας τους χώρους αυτής της υπέροχης βίλας, η οποία χτίστηκε το μακρινό 1951 από τον αξέχαστο Gerard Colcord, που έμεινε στην ιστορία του Hollywood χάρη στη δημιουργική του φύση. Το σπίτι δε θυμίζει σε καμία περίπτωση εκείνη την εποχή, δίχως αυτό να σημαίνει πως στερείται τη μοναδική αισθητική εκείνης της περιόδου, καθώς πολλά από τα στοιχεία έχουν διατηρηθεί σχεδόν ολόιδια.

Την ολοκληρωτική ανακαίνιση της κατοικίας ανέλαβε ο εξίσου επιτυχημένος interior designer Jake Arnold. Η οικογένεια στην οποία ανήκει αυτό το σπίτι απαρτίζεται από τρία μέλη και αυτό που αναζητούσε εξ' αρχής ήταν ένα περιβάλλον απόλυτα φιλόξενο και ζεστό, κάτι που χαρακτηρίζει τη σπουδαία δουλειά του Arnold. Ανατρέχοντας στα έργα του, θα δει κανείς πως ο ίδιος καταφέρνει με μαεστρία να συνδυάζει το minimal με το κλασικό, τις μοντέρνες γραμμές με άλλες πιο vintage.

Take a tour στους απίθανους χώρους του σπιτιού!
12-7y7Ie.webp


Με μια γρήγορη ματιά, παρατηρούμε πως οι γήινοι τόνοι μπλέκονται με τον πιο καλαίσθητο τρόπο με άλλους πιο ψυχρούς. Το καφέ σε όλες του τις αποχρώσεις διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο σχεδόν σε κάθε γωνιά μέσα στο σπίτι, ενώ παράλληλα το μπεζ και το διαχρονικό λευκό συμπληρώνουν το όλο vibe και φωτίζουν φυσικά πολλά από τα σημεία. Το ξύλο κυριαρχεί σε διάφορες εκδοχές - από τα πατώματα μέχρι τα εντυπωσιακά έπιπλα.

Τόσο ο αρχιτέκτονας όσο και οι ιδιοκτήτες ξεκίνησαν να κινούνται σε κλασικά μονοπάτια σε ό,τι αφορά στο interior design, επιλέγοντας να «παίξουν» με basic αποχρώσεις που θεωρητικά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα απόλυτα λειτουργικό σπίτι που να κυριαρχούν οι vintage αναφορές. Βασικός μας στόχος ήταν να υπάρχει έντονα ο φυσικός φωτισμός στα υπνοδωμάτια και να διαμορφώσουμε έτσι τους χώρους, ώστε να παραπέμπουν σε μια κλασική κατοικία του παρελθόντος. Νομίζω ότι τα καταφέραμε!», είπε γεμάτος ενθουσιασμό για το αποτέλεσμα ο Arnold.

17.webp


Μ' επίκεντρο τη λεπτομέρεια, που ως γνωστόν κάνει τη διαφορά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τα υπέροχα διακοσμητικά στοιχεία που έχουν πάρει τη θέση που τους αρμόζει πάνω στα έπιπλα και τις επιφάνειες, χαρίζοντας με την παρουσία τους extra χρώμα κι ενδιαφέρουσα διάσταση. Λευκώματα τέχνης και μόδας, artistic βάζα και ιδιαίτερα κηροπήγια, καθώς και απίθανα φωτιστικά δημιουργούν μια άκρως σοφιστικέ ατμόσφαιρα σε όποιου σημείο κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του.

Το σπίτι είναι μεγάλο και αποτελείται από πολλά παράθυρα και διάφορες πηγές φυσικού φωτός, κάτι το οποίο προσδίδει την αίσθηση της ζωντάνιας στα περισσότερα από τα δωμάτια - από την κουζίνα και το living room μέχρι τα υπνοδωμάτια και τις bathroom areas. Οι μεταξωτές κουρτίνες μοναδικού design ενισχύουν το vibe πολυτέλειας, ενώ παράλληλα τα ολόφρεσκα άνθη στα τραπέζια και τις κενές γωνίες δίνουν την απαραίτητη νότα αισιοδοξίας, έτσι ακριβώς όπως αρμόζει σε κάθε οικογενειακή κατοικία.

8.webp


Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο δένουν όλα τα στοιχεία μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα σκηνικό απόλυτα cozy και ιδανικό για τους πιο ψυχρούς μήνες του χρόνου, και όχι μόνο. Πλέον, η νεαρή οικογένεια έχει την ευκαιρία να απολαμβάνει ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης με φίλους μέσα στην κατοικία των ονείρων της.

Περιηγηθείτε στην gallery ώστε να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: AD