fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στις ακτές της Σικελίας χαρακτηρίζεται για το εκλεπτυσμένο design της
INTERIORS

Μια κατοικία στις ακτές της Σικελίας χαρακτηρίζεται για το εκλεπτυσμένο design της

Αρχιτεκτονικά επιμελημένη από τη VMaison


Η VMaison ολοκλήρωσε στη βορειοανατολική ακτή της Σικελίας την αναδιάρθρωση μιας βίλας ανάμεσα στη θάλασσα και την ενδοχώρα της Σικελίας, μια τοποθεσία σχεδιασμένη για να υμνεί τους αργούς ρυθμούς και να ξυπνά αισθήσεις και συναισθήματα. Το συγκεκριμένο σπίτι προσφέρει εκπληκτική θέα στις απίστευτες ακτές της περιοχής.

Αποτέλεσμα μιας πρόσφατης ανακαίνισης, το οικιακό καταφύγιο σκαρφαλωμένο σε έναν γκρεμό ανοίγει με μεγάλα παράθυρα που πλαισιώνουν τη θάλασσα. Για να δημιουργήσει έναν ρευστό διάλογο με το τοπίο στο οποίο είναι βυθισμένη η βίλα, η VMaison συνέλαβε μια ιδέα που θα μεταφραζόταν σε μια πλήρη αναδιαμόρφωση όλων των εσωτερικών και εξωτερικών περιβαλλόντων.

Στην πραγματικότητα, αυτό που χαρακτηρίζει τη μάρκα καθιστώντας την μοναδική είναι ο ολόπλευρος σχεδιασμός της. Μόλις καθοριστεί το καθένα από τα design concepts, η εταιρία υποστηρίζει τον πελάτη της με έναν all the way τρόπο: από την αρχιτεκτονική μέχρι την επίβλεψη στο εργοτάξιο, μέσω του σχεδιασμού, της παραγωγής και της εγκατάστασης επίπλων κατά παραγγελία.

vmaison-casa-con-vista-08-xHXmd.jpg


Ειδικά φτιαγμένα έπιπλα, βιβλιοθήκες, ταπετσαρίες, κονσόλες, τραπέζια και coffee table books, έπιπλα εξωτερικού χώρου, αξεσουάρ μπάνιου, μπουαζιέρες, καλούπια, φωτιστικά: όλα έχουν μελετηθεί λεπτομερώς από τη Veronica Zimbaro, ιδρύτρια και ψυχή του έργου, και φτιαγμένα από ειδικούς τεχνίτες.

Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από ζεστά περιβάλλοντα και εκλεκτικές ατμόσφαιρες, γεμάτες με την pop διάθεση που διακρίνει τη μάρκα. Η κύρια παλέτα χρησιμοποιεί ανοιχτά χρώματα, τα οποία ενισχύουν τη φωτεινότητα των περιβαλλόντων και τα ελικοειδή σχήματα των επίπλων που έχουν σχεδιαστεί για τη βίλα. Το fil rouge που συνδέει τα δωμάτια με το μεσογειακό τοπίο είναι η έντονη μπλε απόχρωση που έχει επιλεγεί για καρέκλες, μαξιλάρια και αξεσουάρ.

Το ισόγειο, που περιβάλλεται από δύο μεγάλες βεράντες, ανοίγει πάνω στη θάλασσα χάρη σε ένα μεγάλο σαλόνι με διαφορετικούς χώρους σχεδιασμένους για χαλάρωση και ηρεμία. Πρωταγωνιστές του χώρου είναι το μεγάλο ορθογώνιο τραπέζι από φυσικό ξύλο -ιδανικό για τη διοργάνωση δείπνων και parties-, η κονσόλα από ξύλο βελανιδιάς σε φινίρισμα από βουρτσισμένο ορείχαλκο και οι καρέκλες από φυσικό ύφασμα.

Το σαλόνι συμπληρώνεται, επίσης, από ένα μικρό καθιστικό επιπλωμένο με δύο κομψά περιστρεφόμενες πολυθρόνες στις αποχρώσεις του μπεζ, χαλί κιλίμι και τραπεζάκι σαλονιού από γυαλί και νίκελ. Δίπλα στο σαλόνι, σε ξεχωριστό χώρο, υπάρχει το γραφείο: μια μικρή ιδιωτική γωνιά, καλά επιπλωμένη με στοιχεία όπως το βουρτσισμένο φωτιστικό από ορείχαλκο σε μαύρο μέταλλο και φινίρισμα από βουρτσισμένο ορείχαλκο και η πολυθρόνα από φυσικό ύφασμα παναμά.

vmaison-casa-con-vista-06-fwxFY.jpg


Στο ισόγειο, στην ανατολική πλευρά του σπιτιού, υπάρχει η προσαρμοσμένη κουζίνα. Γύρω από τη μεγάλη νησίδα που εκτείνεται στο κέντρο του δωματίου, τα σκαμπό Ottavio velvet bar στολίζονται από τη λεπτομέρεια του μαύρου ξύλου και τα βουρτσισμένα μπρούτζινα πόδια. Στον επάνω όροφο, για τον νυχτερινό χώρο η VMaison έχει σχεδιάσει ένα πολυτελές κρεβάτι σε φυσικό χρώμα ύφασμα λινόν. 

Η εμφάνιση & αίσθηση του δωματίου γίνεται ακόμα πιο φιλόξενη και άνετη με την επιλογή του βελούδου στον πάγκο με επένδυση και τα διακοσμητικά μαξιλάρια. Όλο το σπίτι αναπτύσσεται γύρω από το outdoor project: ήταν θεμελιώδες να δημιουργηθεί στις βεράντες ένα σχέδιο στυλ που ενίσχυε τους τόνους και τις αποχρώσεις του γύρω τοπίου, αγκαλιάζοντας τη θάλασσα χωρίς να το κρύβει. 

Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου -τραπέζια, καναπέδες και καρέκλες -είναι φτιαγμένα από ξύλο τικ, ένα υλικό που δεν καταστρέφεται από τον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας. Η VMaison ολοκληρώνει ένα άλλο έργο όπου η Veronica Zimbaro εκφράζει όλη της τη δημιουργικότητα και το έντονα σύγχρονο χάρισμά της στην αρχική της χώρα, τη Σικελία. 

vmaison-casa-con-vista-12-DuQG0.jpg


Σχετικά με τη VMaison, είναι η έκφραση μιας νέας σχεδιαστικής προσέγγισης, ενός κόμβου που συγκεντρώνει διαφορετικές αλλά συμπληρωματικές πτυχές της ζωής και του τρόπου ζωής. Ιδρυτής κι επικεφαλής του κάθε έργου, η Veronica Zimbaro έχει δημιουργήσει έναν καλειδοσκοπικό, πολύχρωμο και προσωπικό κόσμο, που ορίζεται από το εκλεκτικό γούστο και το ταλέντο της να αναμειγνύει διαφορετικές εμπνεύσεις.

Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!