fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στην Αμερική που συνδυάζει το California style με την κλασική διακόσμηση
INTERIORS

Μια κατοικία στην Αμερική που συνδυάζει το California style με την κλασική διακόσμηση

Σχεδιασμένη από την interior designer Young Huh


Η αρχιτέκτονας Young Huh ξεχωρίζει στον κόσμο του design για την επιτυχία που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια. Οι λάτρεις του είδους «υποκλίνονται» στο ταλέντο της και στον ευφάνταστο τρόπο βάσει του οποίου διακοσμεί κάθε κατοικία. Δημιουργική και πρωτοποριακή, η επιτυχημένη interior expert γνωρίζει καλά τι πάει να πει υψηλή αισθητική και γι' αυτό την αποτυπώνει στο έπακρο σε κάθε έργο που αναλαμβάνει.

Κάπως, έτσι, λοιπόν, με γνώμονα τo high end design, βρέθηκε στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Park Avenue, εκεί όπου ένα διαμέρισμα του 20ού αιώνα χρειαζόταν μια πλήρη αναδιαμόρφωση, ώστε να δείχνει και πάλι updated και να είναι ιδανικό για να φιλοξενήσει τους ιδιοκτήτες του. Ένα σπίτι με έντονες τις vintage αναφορές και τα πολυτελή στοιχεία, που μετά το makeover έχει τον τρόπο να εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς design lovers.

jacob-snavely-210401-yh-009.jpg


Έχοντας για βάση τους λευκούς και μπεζ τοίχους και τα τεράστια παράθυρα που εξυπηρετούν στην εισχώρηση του φωτός, επιλέχθηκαν μοντέρνα έπιπλα από ξύλο, που αν και καινούρια, έδωσαν ένα πιο vintage chic χαρακτήρα σε ολόκληρο το σπίτι. Στην όλη διαρρύθμιση, βλέπουμε πως οι απίστευτα κομψή λιτότητα έχει τον πρώτο λόγο, παρόλο που έχουν προστεθεί unique στοιχεία που χαρίζουν statement αισθητική σε ορισμένα στοιχεία. Μεταξύ αυτών είναι οι wooden επιφάνειες, τα πλεκτά υφάσματα στους καναπέδες και τα κρεβάτια, οι εντυπωσιακές ταπετσαρίες στους τοίχους, τα επιβλητικά artworks και τα υπέροχα χαλιά.

Όλοι οι χώροι διακρίνονται από μια ανεπιτήδευτη πολυτέλεια, βγαλμένη από περασμένες δεκαετίες, η οποία ισορροπεί εξαιρετικά στο σήμερα και τις ανάγκες της οικογένειας. Ένα συνονθύλευμα από διαφορετικά υλικά και χρώματα δημιουργείται κι εντυπωσιάζει, χωρίς υπερβολές και περιττά στοιχεία στον συνολικό διάκοσμο. 

Αυτό που ήθελε η οικογένεια ήταν ένα περιβάλλον όπου η ζεστασιά θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ακόμα, δεν ήθελαν να καμία περίπτωση να χαθεί η vintage αισθητική που κυριαρχεί από χώρο σε χώρο εδώ και πολλά χρόνια, αλλά αυτήν τη φορά με πιο σύγχρονο τρόπο, ώστε να λειτουργεί υπέρ στην καθημερινότητα των ιδιοκτητών ως προς την επικρατούσα πρακτικότητα.

jacob-snavely-210401-yh-056.jpg


Timeless γραμμές στα έπιπλα με πολλά από αυτά να έχουν τον δικό τους, statement χαρακτήρα, χρυσές λεπτομέρειες που αναβαθμίζουν τον glam chic διάκοσμο, πολυτελή υφάσματα στους καναπέδες και τα κρεβάτια και τόσα άλλο που ελκύουν την προσοχή του κάθε περιηγητή και λειτουργούν σαν την τέλεια πηγή έμπνευσης.

Παρά την ποικιλία σε décor styles, βλέπουμε πως η ισορροπία πρωταγωνιστεί όπου κι αν εστιάσει κανείς την προσοχή του. Το γεγονός αυτό ίσως να οφείλεται στο ότι η παλέτα χρωμάτων που έχει επιλεχθεί από την ίδια δεν ξεφεύγει ιδιαίτερα από τους γήινους και θερμούς τόνους, κάνοντας έτσι όλους τους χώρους να δείχνουν απόλυτα αρμονικοί, ουδέτεροι, αλλά εξαιρετικά εντυπωσιακοί, με τα στοιχεία πολυτέλειας και τις περίτεχνες λεπτομέρειες να θεωρούνται το κλειδί της επιτυχίας για κάθε χώρο.

Η κλασικά μοντέρνα αύρα που διακατέχει κάθε σημείο είναι πολύ πιθανό να δικαιολογείται -πέρα από τον unique διάκοσμο- με τα χρόνια που κουβαλά το χτίσμα, κάτι που γίνεται φανερό από λεπτομέρειες, όπως τα πρεβάζια στα παράθυρα και τα σκαλιστά μαρμάρινα στοιχειά. Φέρνοντας, όμως, το όλο vibe των χώρων στο σήμερα, έχουν προστεθεί όπου πρέπει pop up πινελιές, οι οποίες κατάφεραν να οδηγήσουν το απίστευτο σκηνικό της κατοικίας σε ένα level παραπάνω. Τέτοια details αποτελούν τα iconic metallics και μερικές «εκρήξεις» χρωμάτων, όπως το royal μπλε.

jacob-snavely-210401-yh-027.jpg
Εξερευνήστε την gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του εντυπωσιακού σπιτιού!

Φωτογραφίες: AD