fbpixel

Search icon
Search
Mια κατοικία στη Ζάκυνθο υποκλίνεται στο φυσικό περιβάλλον του Ιονίου πελάγους
MAGAZINE

Mια κατοικία στη Ζάκυνθο υποκλίνεται στο φυσικό περιβάλλον του Ιονίου πελάγους

Υπό την επιμέλεια του αρχιτεκτονικού γραφείου Smart Interiors


Μια μαγευτική τοποθεσία στη βόρεια Ζάκυνθο, στη θέση Βολίμες, όπου τα όρια μεταξύ γης και ουρανού μοιάζουν να συναντιούνται, είναι το σημείο όπου χτίστηκε αυτή η βίλα, με σκοπό να προσφέρει στους ενοίκους της μια αξεπέραστη εμπειρία διαμονής. Με φόντο που κόβει την ανάσα, καταφέρνει να ενσωματωθεί στο μοναδικής ομορφιάς τοπίο, χωρίς να προκύπτει αλλοίωση της μορφολογίας του εδάφους και επιτυγχάνοντας μια ήρεμη συνύπαρξη με τη φύση τριγύρω.

Ο σχεδιασμός του εξοχικού είχε ως κύριο στόχο την πλήρη εκμετάλλευση της θέας προς τη θάλασσα από κάθε πλευρά του. Οι χώροι, οργανωμένοι κατά παράταξη και με προσανατολισμό το πέλαγος, ενισχύουν την οπτική επαφή με το εκπληκτικό σκηνικό, η τομή του εδάφους στην πίσω πλευρά του κτιρίου ενισχύει τον βιοκλιματικό σχεδιασμό και, κατά συνέπεια, τον φυσικό φωτισμό και αερισμό του, ενώ μπροστά η θέση της πισίνας δημιουργεί την αίσθηση οπτικής συνέχειας με το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου.

098.jpg

Η interior designer της Smart Interiors Αγγελική Αμπελιώτη, όταν σχεδίαζε την κατοικία, είχε ως κύρια πηγή έμπνευσής της το ίδιο το νησί, το οποίο ερωτεύτηκε για τα χρώματα και την αύρα του - στοιχεία που θέλησε να μεταφέρει και στη βίλα. Έτσι, ένα από τα βασικά υλικά που επέλεξε να χρησιμοποιηθούν είναι η παραδοσιακή πέτρα Ζακύνθου, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο την αρμονική ένταξη του κτίσματος στο φυσικό του περιβάλλον.

Τα μεγάλα ανοίγματα με θέα τη θάλασσα δίνουν στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα να παρακολουθούν κάθε στιγμή της ημέρας τις υπέροχες εναλλαγές του ήλιου. Ο εξωτερικός χώρος με την εντυπωσιακή ιδιωτική πισίνα με jacuzzi τέμνει τον ορίζοντα και τα γαλάζια νερά της θάλασσας και αντανακλά το φως των Επτανήσων. Στον μεγάλο πετρόκτιστο τοίχο φιλοξενείται το υπαίθριο καθιστικό, το barbeque και μία μεγάλη εξωτερική τραπεζαρία με πέργκολες και σκίαστρα, των οποίων ο χαρακτήρας κατασκευής γίνεται «ένα» με το τοπίο προσφέροντας ευκαιρίες απόλυτης χαλάρωσης. 

026.jpg

Στο εσωτερικό, επιλέχθηκαν έπιπλα από ξύλο στο φυσικό του χρώμα και με εκλεπτυσμένο design, ενώ υπερτερεί ο συνδυασμός φυσικών και οργανικών υλικών, που υπηρετούν τη μεσογειακή αισθητική και χαρίζουν ένα αρμονικό αποτέλεσμα, βασισμένο στην απλότητα. Σημαντικό ρόλο, επίσης, παίζουν οι κρυφοί φωτισμοί και τα φωτιστικά από απλά υλικά, που προσδίδουν καθαρότητα και φυσικότητα στον χώρο.

Στα υπνοδωμάτια έγινε ειδικός σχεδιασμός, με τα κεφαλάρια στα κρεβάτια να συνδυάζουν διαφορετικά στοιχεία, όπως την πέτρα, το φυσικό ξύλο και μια ιδιαίτερη πλέξη ψάθας. Τα ξύλινα κομοδίνα, τα φωτιστικά με τις χρυσές λεπτομέρειες, καθώς και οι ντουλάπες με την ψάθινη επένδυση αποπνέουν μεσογειακό αέρα Τοσκάνης, ενώ τα υφάσματα στους τόνους του λευκού, της άμμου και της τερακότας είναι εμπνευσμένα από τα ίδια τα χρώματα της Ζακύνθου. Η πέτρα, η ψάθα και τα ξύλινα διακοσμητικά επενδύουν τους χώρους με μοναδικό τρόπο, ενώ η κουζίνα σε ζεστούς, φιλόξενους τόνους προσφέρει λειτουργικότητα και καλύπτει όλες τις ανάγκες του επισκέπτη.

Χάρη στην υπερυψωμένη θέση της, την ανυπέρβλητη θέα που απολαμβάνει και τους φωτεινούς χώρους της, που «αναδίνουν» έναν αέρα απλότητας, αυτή η ιδιαίτερης ομορφιάς κατοικία προσφέρει μοναδική εμπειρία ιδιωτικότητας και ηρεμίας, με φόντο την απέραντη ομορφιά του Ιονίου πελάγους, αποτελώντας το ιδανικό καταφύγιο για καλοκαιρινές διακοπές, και όχι μόνο...

081.jpg

Αbout

Το γραφείο Smart Interiors δημιουργήθηκε το 2008 από την Αγγελική Αμπελιώτη, απόφοιτο του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών Χώρων και Διακόσμησης, με μεταπτυχιακό στον Φωτισμό, το Marketing, τις Δημόσιες Σχέσεις και τη Σκηνογραφία. Το Smart Interiors υποστηρίζει ολοκληρωμένες λύσεις για έργα μεγάλης κλίμακας, χάρη στη σχεδιαστική ικανότητα, την ποικιλία ιδεών, καθώς και την τρισδιάστατη απεικόνιση και σχεδιασμό αντικειμένων. Η πολυετής εμπειρία της εταιρίας, σε συνδυασμό με την πλούσια τεχνογνωσία που διαθέτει, οδήγησαν το Smart Interiors στο να επενδύσει στην επέκταση των δραστηριοτήτων του στον τομέα του interior design, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή δημιουργίας για τον κόσμο του σχεδίου. 

Infowww.smartinteriors.gr

Φωτογραφία Anima Vision - Νίκος Κοντοσταβλάκης

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021