fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στη Θεσσαλονίκη που διαθέτει υπέροχη θέα στον Θερμαϊκό
DESIGN

Μια κατοικία στη Θεσσαλονίκη που διαθέτει υπέροχη θέα στον Θερμαϊκό

Το 360 Penthouse είναι σχεδιασμένο από την Ασπασία Τάκα του TAKA + PARTNERS


Η Θεσσαλονίκη αποτελούσε από πάντα πηγή έμπνευσης για την ασυναγώνιστη γοητεία της, γεγονός που αποτυπώνεται στις κατοικίες του κέντρου -και όχι μόνο. Ωστόσο, το πέρασμα των χρόνων έχει ως αποτέλεσμα πολλοί να προβαίνουν σε ολικές ανακαινίσεις, έτσι ώστε τα σπίτια να θεωρούνται και πάλι κατοικήσιμα, αλλά και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις τάσεις του σήμερα.

Έτσι, λοιπόν, μια κατοικία στην πόλη πήρε πλήρως ανανεωμένη μορφή και, πλέον, παραδίδει μαθήματα εκλεπτυσμένου design χάρη στο updated, πολύ προσεγμένο εσωτερικό της. Η επιτυχημένη αρχιτέκτοντας Ασπασία Τάκα του TAKA + PARTNERS δημιούργησε ένα περιβάλλον όπου η άνεση και η πολυτέλεια συναντιούνται, δημιουργώντας ένα φανταστικό αποτέλεσμα.

Πρόκειται για ένα έργο ανακαίνισης διαμερίσματος 400 m2. Βασικό δεδομένο του σπιτιού είναι η απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη 360 μοιρών θέα προς την θάλασσα και προς όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης. Το γεγονός αυτό οδήγησε στην απόφαση ότι όλοι οι εσωτερικοί χώροι θα καδράρουν εικόνες της θάλασσας και της πόλης, εισάγοντας τες στο εσωτερικό της κατοικίας.

360-penthouse-06-4OYSq.jpg


Αναφορικά με τα υλικά κατασκευής, επιλέχθηκε το μάρμαρο ως ενιαίο υλικό επίστρωσης δαπέδων όλων των κοινοχρήστων διαδοχικών χώρων, με στόχο την ενοποίηση τους, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε και μια ουδέτερη βάση. Έχουμε να κάνουμε με ένα υλικό το οποίο έχει προσδώσει στον καθένα από τους χώρους πόντους διακριτικής πολυτέλειας, αναβαθμίζοντας το σκηνικό και κάνοντάς το μοντέρνο και παράλληλα απόλυτα διαχρονικό.

Πάνω στη βάση αυτή αντανακλάται η θέα και το άπλετο φυσικό φως. Φυσικά υλικά όπως ο δρυς και τα μάρμαρα έρχονται σε αντίθεση με μεταλλικές λεπτομέρειες και τεχνητά υλικά για να δημιουργήσουν υπό-χώρους με διακριτικό τρόπο. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα το εσωτερικό της κατοικίας να λειτουργεί ως ένα open plan space που επιτρέπεται την ανεμπόδιστη και διάχυτη κυκλοφορία του χρήστη αλλά και του φωτός. Οι τονικές αντιθέσεις που επιλέγονται συμβάλλουν στην δημιουργία ενός ήρεμου και φιλόξενου εσωτερικού.

360-penthouse-03-z2CFN.jpg


Τέλος, η αρχιτεκτονική γλώσσα που συναντάται από κοινού στα διαχωριστικά των χώρων αλλά και στον σχεδιασμό των επίπλων ενισχύει το αίσθημα της χωρικής ολότητας. Ένα σκηνικό απόλυτα ζεστό και παράλληλα εξαιρετικά λειτουργικό, που μπορεί να δώσει στους ιδιοκτήτες του την αίσθηση του ιδανικού high end living. Οι "clean" γραμμές από χώρο σε χώρο σε συνδυασμό με όλες τις deco αναφορές δημιουργούν μια κατοικία τέλεια προσαρμοσμένη στο σήμερα, αλλά δίνοντας παράλληλα μια εικόνα για το πώς πρόκειται να είναι το interior design του μέλλοντος.

Info

Οι TAKA + PARTNERS είναι ένα πολυβραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο, το οποίο αποτελείται από αρχιτέκτονες, interior designers, πολεοδόμους, project managers και χρηματοοικονομικούς συμβούλους, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Ελλάδα. Το γραφείο ιδρύθηκε το 2006 από την Ασπασία Τάκα MSc Α.Π.Θ. | Ε.Μ.Π. αρχιτέκτων μηχανικό. Το 2013 ιδρύθηκε το παράρτημα του γραφείου στο Ντουμπάϊ. Στόχος μας είναι η παράδοση μοναδικού και καινοτόμου σχεδιασμού σε έργα διαφόρων κατηγοριών και κλιμάκων από την αρχική ιδέα έως και τις turn-key λύσεις. Το portfolio μας περιλαμβάνει έργα στις εξής κατηγορίες: ξενοδοχεία, κατοικίες, εμπόριο & αναψυχή, επαγγελματικούς χώρους, εκθεσιακούς χώρους & χώρους πολιτισμού, υπαίθριους χώρους και οπτικοακουστικούς χώρους. Προσφέρουμε ολοκληρωμένες αρχιτεκτονικές μελέτες, μελέτες εσωτερικών χώρων, σχεδιασμό επίπλων και ειδικών αντικειμένων. Οι TAKA+PARTNERS έχουν λάβει το International Property Award 2015-2016 στην κατηγορία "European Hotel Interior", το International Property Award 2017-2018 στην κατηγορία "European Hotel Interior", το βραβείο German Design Award 2019 στην κατηγορία "Interior Hotel Architecture", το BIGSEE Award 2019 στην κατηγορία "Interior Design", το A’ Design Award 2020 στην κατηγορία "Hospitality, Recreation, Travel and Tourism Design" και το βραβείο German Design Award 2020-2021 στην κατηγορία "Interior Architecture".

Περιηγηθείτε στην gallery ώστε να ανακαλύψετε περισσότερους χώρους της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Kim Powell Photography