fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στη Valencia επανασχεδιάστηκε υπακούοντας στους κανόνες της αφαίρεσης
DESIGN NEWS

Μια κατοικία στη Valencia επανασχεδιάστηκε υπακούοντας στους κανόνες της αφαίρεσης

Με την υπογραφή του Studio Fran Silvestre Arquitectos


Το πολυβραβευμένο Studio Fran Silvestre Arquitectos ανασχεδίασε μια κατοικία σε μια καταπράσινη περιοχή, που βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της Βαλένθια μετατρέποντάς την σε ένα μινιμαλιστικό όνειρο. Περιηγηθείτε στους απίθανους χώρους του, τους οποίους θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε στις παρακάτω εικόνες και να γεμίσετε με απαράμιλλη έμπνευση και ιδέες για να διακοσμήσετε και το δικό σας σπίτι. Θα εκπλαγείτε από την clean ατμόσφαιρα που δημιουργείται όπου κι αν στρέψετε το βλέμμα σας. 

18610-z-valencia-6.jpg

Με το στιλ που διακρίνει πάντα το όραμά του για τον σχεδιασμό, το Studio Fran Silvestre Arquitectos οδηγήθηκε σε ένα λαμπρό έργο ανακαίνισης, το οποίο μορφοποιήθηκε με καθορισμένους όγκους, οι οποίοι με τη σειρά τους συνδυάστηκαν αρμονικά για να ταιριάξουν απόλυτα με το ειδυλλιακό περιβάλλον του πευκοδάσους που εντοπίζεται τριγύρω. Ο ιδιοκτήτης είχε ζητήσει μια σημαντική μετατροπή για να αλλάξει εξ ολοκλήρου το υπάρχον κτίριο και να αναδειχθεί ως μια εντελώς ανανεωμένη κατοικία, όπου η διαίρεση των χώρων θα μπορούσε να φιλοξενήσει τις διαφορετικές στιγμές της οικογενειακής ζωής, με εναλλασσόμενες περιοχές, δηλαδή τις κοινόχρηστες καθώς και τις πιο ιδιωτικές.

18611-z-valencia-7.jpg

Στόχος του συνολικού έργου ήταν να δώσει μια νέα κι ενιαία ταυτότητα σε ένα σπίτι που ανήκε στην ίδια οικογένεια για αρκετές γενιές. Η αρχική κατοικία σχηματίστηκε μέσα από τη συνάθροιση διαφορετικών παρεμβάσεων και με εναλλακτικά συστήματα κατασκευής, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ποικιλία ως προς το πεδίο της διακόσμησης και του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Καθένα από τα δωμάτια του σπιτιού είναι συνδεδεμένο με μια σημαντική στιγμή στη ζωή αυτής της οικογένειας, πράγμα που συνεπάγεται ότι όλα έχουν και μια συναισθηματική αξία για το κάθε μέλος της. Έτσι λοιπόν κρίθηκε απαραίτητο να διατηρηθεί η δομή, οι χώροι, οι λειτουργικές χρήσεις και ο κήπος αλλά να γίνει ένα ωραίο redesign σε αυτά με έναν πιο πρωτοποριακό τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

18614-z-valencia-4.jpg

Επομένως, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο που προβάλλονται οι περισσότεροι χώροι αναψυχής, που λαμβάνουν υπόψη την κλίμακα του κτιρίου και παρουσιάζονται ως ένα είδος συνάθροισης των μικρότερων τμημάτων. Ειδικότερα, δημιουργήθηκαν στενότερα δωμάτια, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την παραδοσιακή μεσογειακή αρχιτεκτονική. Επίσης, πολλά από αυτά «πλημμυρίζουν» με φυσικό φως κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας χάρη στις πολλές γυάλινες προσόψεις που αφήνουν τις ακτίνες του ήλιου να περάσουν παντού απλόχερα. Η αίσθηση μάλιστα των ευρύχωρων και φωτεινών χώρων ενισχύεται ακόμη πιο πολύ από τη χρήση του λευκού που κυριαρχεί στο σύνολο του έργου, ενώ η επιλογή των ξύλινων επενδύσεων στους τοίχους δημιουργεί μια τελείως cozy και ζεστή ατμόσφαιρα.

18609-z-valencia-5.jpg

Ακόμη, η δομή στήριξης της αρχικής κατοικίας συμπεριλαμβάνει μερικά έπιπλα που έχουν την ίδια γκρίζα απόχρωση με τους κορμούς κάποιων από τα είδη που βρίσκονται στον κήπο και την αυλή. Το σπίτι άλλωστε «ζει» εδώ και χρόνια τόσο ανάμεσα στα δέντρα όσο και ανάμεσα στις καλές αναμνήσεις που έχουν δημιουργηθεί σε αυτό το πλούσιο πευκοδάσος. Μάλιστα, το πράσινο που κυριαρχεί στους εξωτερικούς χώρους προσδίδει μια earthy ατμόσφαιρα σε όλο το κτίσμα και φέρνει ολόκληρη την οικογένεια πιο κοντά στη φύση και τις αυθεντικές ομορφιές της. 

18608-z-valencia-3.jpg
18607-z-valencia-2.jpgΦωτογραφίες: Fernando Guerra