fbpixel

Search icon
Search
Μια ιδιαίτερη κατοικία στο Λονδίνο «ισορροπεί» ανάμεσα στο σήμερα και το χθες
INTERIORS

Μια ιδιαίτερη κατοικία στο Λονδίνο «ισορροπεί» ανάμεσα στο σήμερα και το χθες

Φέρει την αρχιτεκτονική υπογραφή της Beata Heuman


H σπουδαία interior designer Beata Heuman έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στον χώρο της αρχιτεκτονικής και να θεωρηθεί μια από τις πιο επιτυχημένες των τελευταίων ετών χάρη στον up to date τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει κάθε home σκηνικό, μετατρέποντάς στο σε ένα απόλυτα cozy και υπερσύγχρονο περιβάλλον. Δημιουργική σε συνεχώς ενημερωμένη, η αρχιτέκτονας γνωρίζει εξαιρετικά τι πάει να πάει να πει εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα, κάτι το οποίο ποτέ δεν παραλείπει να αποτυπώνουν στα έργα τους.

Πρόσφατα, έδωσε τη σχεδιαστική υπογραφή της σε μια κατοικία που βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου. Πρόκειται για ένα κτίσμα του '68, το οποίο σήμερα έχει τον τρόπο να παραδίδει μαθήματα σύγχρονου design μέσα από το απίθανο εσωτερικό του. Ένα σπίτι που διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από τα υπόλοιπα που βλέπουμε, καθώς καταφέρνει κι ενσωματώνει διάφορα στιλ στη διακόσμηση -το λεγόμενο eclectic style-, χωρίς ωστόσο να στερείται την αίσθηση της αρμονίας και της πρακτικότητας ως προς τη διαμονή των ιδιοκτητών του.

210921-bh-asr-0879r-webres.jpg


Κατά το makeover του σπιτιού, δόθηκε τεράστια βάση στα έντονα χρώματα, που κάνουν τη διαφορά και χαρίζουν ζωντάνια όπου κι αν τοποθετηθούν. Κάπως έτσι, λοιπόν, βλέπουμε πως οι παιχνιδιάρικοι τόνοι έχον πάρει τη θέση τους από χώρο σε χώρο, γεγονός που έχει εξασφαλίσει απίστευτα μοντέρνο χαρακτήρα αντικρίζοντας το τελικό αποτέλεσμα. Στο μεταξύ, γίνεται ξεκάθαρο πως ως βασικό υλικό κατασκευής επιλέχθηκε το ξύλο, δημιουργώντας το vibe της διαχρονικότητας.

Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό της κατοικίας, καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως πρόκειται για έναν απόλυτα πετυχημένο συνδυασμό πολλών και διαφορετικών στοιχείων -τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος. Όλα βασίζονται στις υψηλής αισθητικής ποιότητες, αλλά και στις λεπτομέρειες που έπαιξαν τεράστιο ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, όλα έχουν φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζουν απίστευτο φως από χώρο σε χώρο -ακόμα και στην παραμικρή γωνία του σπιτιού.

210921-bh-asr-0401-webres.jpg


Η αισθητική που διατηρείται μπερδεύεται με περασμένες δεκαετίες, δημιουργώντας ένα από τα πιο εντυπωσιακό mixed σκηνικά που έχουμε θαυμάσει. Βλέπουμε πως η λιτότητα είναι αυτήν στην οποία βασίστηκε η αρχιτέκτονας, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ένα αποτέλεσμα που δε θα στερείται σε καμία περίπτωση τη λειτουργικότητα, αλλά και τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα μέσα από το design.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως χρόνο με τον χρόνο βλέπουμε πως το mix & match γίνεται ολοένα και περισσότερο «κομμάτι» του σύγχρονου interior design, δίνοντας σε όλους μας την ευκαιρία να συνδυάσουμε πολλά και διαφορετικά styles και να δημιουργήσουμε ένα σκηνικό απόλυτα μοντέρνο και ξεχνώντας μια για πάντα την έννοια της τελειότητας, που απ' ό,τι φαίνεται ανήκει πια στο παρελθόν!

Για να ολοκληρώσουν το αποτέλεσμα, η designer έδωσε βάση ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια και πρόσθεσε τα αγαπημένα βιβλία της οικογένειας αλλά και άλλα λευκώματα τέχνης, αρχιτεκτονικής και μόδας, δίνοντας έναν άκρως sophisticated χαρακτήρα στο όλο decor. Στο μεταξύ, τα έντονα χρωματικά -πολλά από αυτά χειροποίητα- χαλιά έχουν εξασφαλίσει την πολυπόθητη cozy αίσθηση που αναζητούσαν εξ αρχής οι ιδιοκτήτες.

210921-bh-asr-0761v2-webres.jpg


Πλέον, όλα τα μέλη απολαμβάνουν τη ζωή τους στο υπέροχο αυτό σπίτι, γνωρίζοντας πολύ καλά πως πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που δικαιώνει και με το παραπάνω τις αρχικές τους προσδοκίες. Είναι όλα τόσο αρμονικά δεμένα μεταξύ τους και απόλυτα προσαρμοσμένα στις ανάγκες ενός λειτουργικού και ιδιαίτερα μοντέρνου living. Δε βλέπουν την ώρα να υποδέχονται τα αγαπημένα τους πρόσωπα για ατελείωτες βραδιές χαλάρωσης μέσα στο atmospheric & chic περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί.

Εξερευνήστε την gallery για να δείτε περισσότερους χώρους του σπιτιού!

Φωτογραφίες: AD