fbpixel

Search icon
Search
Μια ευήλια κι εντυπωσιακή κατοικία στο Hamptons που είναι ιδανική για μια οικογένεια
INTERIORS

Μια ευήλια κι εντυπωσιακή κατοικία στο Hamptons που είναι ιδανική για μια οικογένεια

Όταν η άνεση συνδυάζεται με την καλαισθησία στο interior design


Όταν τα παιδιά μεγαλώνουν αλλά δεν έχουν αφήσει ακόμη εντελώς τη «φωλιά« τους, μερικές φορές αυτή η φωλιά πρέπει να μεγαλώσει. Αυτές τις μέρες, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι στο σπίτι τους περισσότερες ώρες λόγω των συνθηκών, οπότε αυτό που κάποτε ήταν αρκετό σαν χώρος, τώρα δεν είναι. Αυτό ακριβώς συνέβη για μια οικογένεια και το εξοχικό σπίτι τους στη λίμνη Agawam στο Southampton της Νέας Υόρκης. Απευθύνθηκαν λοιπόν στον σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Markham Roberts, ο οποίος είχε εργαστεί για αυτό το σπίτι πριν από χρόνια, για να προχωρήσει σε μια ανανέωση. «Τα παιδιά είναι μεγαλύτερα τώρα και πολύ πιο ανεξάρτητα, βγαίνουν πιο πολύ με τους φίλους τους. Χρειαζόμασταν όλοι λοιπόν τους δικούς μας χώρους, ώστε να μην είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον» εξηγεί ο ιδιοκτήτης. 

180820-shampton-0227-edit-current.jpg

Για να προσαρμόσει το σπίτι του 19ου αιώνα σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα, ο Roberts πρόσθεσε μια κύρια σουίτα στο ένα άκρο και μια κουζίνα, ένα οικογενειακό δωμάτιο κι ένα γκαράζ στην άλλη. Υπάρχει επίσης ένα νέο poolhouse που λειτουργεί ως ένα είδος σπιτιού μακριά από το σπίτι, όπου ένα άτομο -ή μια παρέα- μπορούν να ξεφύγουν από το πλήθος και να απομονωθούν.

Η επανεξέταση των έργων που γίνονταν είναι κάτι που ήταν επίσης στο μυαλό του designer, ενώ εργαζόταν για το δεύτερο βιβλίο του, το Notes on Decorating. «Το πρώτο μου βιβλίο αφορούσε τα βασικά: πώς να σκεφτώ ένα σχέδιο επίπλων, τη συλλογή, το έργο τέχνης, τα προσαρμοσμένα κομμάτια», λέει. «Αυτό το νέο βιβλίο αφορά περισσότερο τα πράγματα που βλέπω με τους πελάτες και πώς καταλαβαίνω το πώς να φτιάξω ένα σπίτι για αυτούς» αναφέρει ο ίδιος.

180820-shampton-0190-edit-current.jpg

Για την ολική ανανέωση της κατοικίας, ο Roberts ήθελε να ενώσει τα πιο φυσικά στοιχεία με τα σύγχρονα που προσέθεσε, κάνοντας τα πράγματα πιο καθαρά και -στην περίπτωση της κουζίνας- σύμφωνα με τα σημερινά πρότυπα διακόσμησης. Η κύρια κρεβατοκάμαρα είναι βαμμένη στο λεγόμενο "greige" χρώμα, μια μίξη δηλαδή του γκρι με το beige. Στα υπόλοιπα δωμάτια, κυριαρχεί το λευκό, το beige, αλλά και το μπλε και το σκούρο πράσινο, προσδίδοντας μια χρωματική αρμονία και ισορροπία. 

Σε κοντινή απόσταση, ο οικογενειακός χώρος έχει ποικίλες και άνετες επιλογές καθισμάτων για να υπάρχει άνεση για όλους. Υπάρχει μια μεγάλη τηλεόραση και οι καρέκλες μπορούν να περιστραφούν, ώστε όλοι να μπορούν να δουν τα αγαπημένα τους τηλεοπτικά προγράμματα. Υπάρχουν επίσης μερικά τολμηρά έργα τέχνης, όπως ένας ζωηρός πίνακας ζωγραφικής από τον Jean-Michel Basquiat που απεικονίζει μια ατμοσφαιρική σκηνή στον ωκεανό.

180820-shampton-0326-edit-current.jpg


 

Σε όλο το σπίτι, το υλικό του ξύλου, είτε είναι χρωματισμένο είτε βαμμένο, λειτουργεί ως ενοποιητικό ανάμεσα στα δωμάτια, για να υπάρχει μια αρμονία. Τα μοτίβα αναπαριστούν σε μεγάλο βαθμό λεπτεπίλεπτα φυτά, μαζί με κόκκους ξύλου, ρίγες και πλέγματα. «Μου αρέσουν τα πολύχρωμα δωμάτια», λέει ο Roberts. «Σε ένα δωμάτιο χωρίς φως, το χρώμα κάνει πραγματικά τη διαφορά. Στο νέο βιβλίο του Roberts, υπάρχει ένα κεφάλαιο με τίτλο «Πρακτικότητα», κάτι που συχνά λαμβάνει υπόψη όταν σχεδιάζει ένα σπίτι για μια οικογένεια. Και αυτό ακριβώς το στοιχείο βλέπουμε και σε αυτήν την κατοικία: είναι πρακτικό και κομψό. 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery. 

Φωτογραφίες: Architectural Digest