fbpixel

Search icon
Search
Μια εξοχική κατοικία στη Versilia της Τοσκάνης ενσωματώνει υπέροχα τη γοητεία της Μεσογείου
INTERIORS

Μια εξοχική κατοικία στη Versilia της Τοσκάνης ενσωματώνει υπέροχα τη γοητεία της Μεσογείου

Υπό την αρχιτεκτονική και σχεδιαστική επιμέλεια των Vudafieri-Saverino Partners


Μια εξοχική κατοικία πλημμυρισμένη από φως και περιτριγυρισμένη από έναν καταπράσινο κήπο, όπου η διαφάνεια του γυαλιού, η ζεστασιά του ξύλου και η υφή της πέτρας «δίνουν ζωή» σε μια εκλεπτυσμένη ισορροπία χρωμάτων, φόρμας και λειτουργίας. Η Vudafieri-Saverino Partners, το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο με έδρα στο Μιλάνο και τη Σαγκάη, έχει μετατρέψει αυτό το σπίτι των 265 μέτρων της δεκαετίας του 1950 στη Versilia της Τοσκάνης, σε μία άνετη, σύγχρονη κατοικία. 

Οι αρχιτέκτονες – Claudio Saverino και Tiziano Vudafieri – έχουν αναλάβει αυτό το πλήρες έργο αποκατάστασης επεμβαίνοντας στον όγκο των προσόψεων, επεκτείνοντας τους χώρους, επανασχεδιάζοντας τη διάταξή τους και εισάγοντας διαφορετικά στιλ και χρώματα. Το αποτέλεσμα είναι μια απλή αλλά κομψή εξοχική κατοικία με διαπερατούς χώρους και χαλαρωτική μεσογειακή ατμόσφαιρα. Ο «διάλογος» που δημιουργείται μεταξύ του σπιτιού, του κήπου, και των εξωτερικών χώρων (550 τ.μ.) είναι το αποκορύφωμα όλου του έργου. Ως αποτέλεσμα, τα μεγάλα παράθυρα και οι γυάλινες πόρτες δημιουργούν συνέχεια με το εξωτερικό κατάστρωμα και το περιβάλλον πράσινο, προσθέτοντας βάθος στο σαλόνι, το οποίο, με αυτόν τον τρόπο, γίνεται διπλάσιο κατά τις ζεστές εποχές.

Η Vudafieri-Saverino Partners δημιούργησε μια εξοχική κατοικία στη Versilia της Τοσκάνης, εξασφαλίζοντας μια οπτική συνέχεια μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και έναν εκλεπτυσμένο συνδυασμό συγκρατημένων χρωμάτων και φυσικών υλικών.

The idea

09-casa-versilia-bypaolovalentini1.jpg

Ο Claudio Saverino και ο Tiziano Vudafieri συνέλαβαν μια σειρά από ευάερους, κομψούς χώρους για τους εσωτερικούς χώρους. Τα δωμάτια έχουν ένα κοινό στυλ που εκφράζεται με ακριβείς λεπτομέρειες. Παραδείγματα περιλαμβάνουν τα υφαντά πάνελ οροφής από μπαστούνι στο ισόγειο και τους εξωτερικούς χώρους, τα υφάσματα της κρεβατοκάμαρας, τα λευκασμένα δρύινα δάπεδα σε όλο το σπίτι, τα λευκά πλακάκια από τερακότα του καταστρώματος και τα πλακάκια terrazzo σε διαφορετικά χρώματα στα μπάνια. 

Επιπλέον, οι τοίχοι του μπάνιου ενισχύονται από το φινίρισμα Marmorino που δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Filippo Falaguasta. Μια μεσογειακή παλέτα, από μελί μέχρι καραμέλα και από ανοιχτό καφέ έως μπεζ, χρησιμοποιήθηκε για τα έπιπλα, τα δάπεδα, τις επενδύσεις τοίχων και τους εξωτερικούς χώρους. Με αυτόν τον τρόπο, οι συνεργάτες Vudafieri-Saverino εξασφάλισαν ένα απλό, κομψό, φωτεινό περιβάλλον όπου μπορείτε να απολαύσετε έναν πιο αργό ρυθμό ζωής.

The space

23-casa-versilia-esterno-bypaolovalentini.jpg

Το ισόγειο διαθέτει ένα ευάερο σαλόνι με τραπεζαρία. Μόλις βρεθεί στη μέση του σαλονιού, το τζάκι έχει μεταφερθεί έξω και έχει καλυφθεί με μαύρα πλακάκια από τερακότα, σε αντίθεση με το λευκό δάπεδο από τερακότα του καταστρώματος. Η τραπεζαρία διαχωρίζεται από την ειδικά σχεδιασμένη κουζίνα με ένα νησίδα μέσω μιας συρόμενης πόρτας με τζάμια, της οποίας το πλαίσιο είναι στην ίδια απόχρωση του μαύρου με τις καρέκλες και τα πλακάκια δαπέδου από τερακότα της κουζίνας. Το άγγιγμα των Vudafieri-Saverino Partners μπορεί να αναγνωριστεί από το μάτι τους για τη λεπτομέρεια και το παιχνίδι των οπτικών προοπτικών που δημιουργούν. Το σύστημα επένδυσης τοίχου με ραβδώσεις από ξύλο φτελιάς – το οποίο δημιουργεί ντουλάπι στην τραπεζαρία – προσθέτει μια δυναμική πινελιά και σηματοδοτεί το πέρασμα μεταξύ του καθιστικού και του υπνοδωματίου. 

14-casa-versilia-bypaolovalentini.jpg

Η κύρια κρεβατοκάμαρα με θέα στον κήπο χωρίζεται στον χώρο της ντουλάπας, στο γραφείο με βιβλιοθήκη και στον χώρο του κρεβατιού. Τα πάνελ από μπαστούνι της ντουλάπας με φτελιά υποδηλώνουν την οροφή του σαλονιού. Το Rattan εμφανίζεται επίσης στο γραφείο, στη vintage κρεμάστρα για ρούχα και στο κεφαλάρι. Η βάση του κρεβατιού και ο τοίχος πίσω από αυτό τονίζονται από το κομψό μπεζ φινίρισμα Marmorino που δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Filippo Falaguasta, όπως και το μπάνιο με νιπτήρα κατά παραγγελία και μεγάλο ντους.

12-casa-versilia-bypaolovalentini.jpg

Όλα αυτά τα στοιχεία αποτελούν την επιτομή των τυπικών σπιτιών στη Νότια Ιταλία. Ο ημιώροφος στεγάζει ένα υπνοδωμάτιο με μπάνιο και μπαλκόνι, ενώ ο πρώτος όροφος έχει άλλα δύο υπνοδωμάτια (το ένα με κουκέτες), και τα δύο με ιδιωτικό μπάνιο και θέα. Τα υπνοδωμάτια είναι όλα στο ίδιο στυλ. Τα μόνα πράγματα που αλλάζουν είναι τα χρώματα των λουτρών και το ριγέ ύφασμα της ντουλάπας, που φέρνει στο μυαλό το κλασικό μοτίβο ξαπλώστρας, τονίζοντας ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα των διακοπών.

About

Η Vudafieri-Saverino Partners είναι ένα αρχιτεκτονικό γραφείο με επικεφαλής τον Tiziano Vudafieri και τον Claudio Saverino που παραμένει πιστό στην παράδοση του Μιλάνου στα δημιουργικά ατελιέ. Το έργο του εκτείνεται από την αρχιτεκτονική και την εσωτερική διακόσμηση έως το λιανικό εμπόριο μόδας, την ξενοδοχειακή εστία και το σχεδιασμό εστιατορίων. Επιπλέον, τα οικιστικά, εμπορικά και βιομηχανικά έργα της εταιρείας αφορούν βασικές πτυχές της πόλης, του τοπίου και της κοινωνίας. Η Vudafieri-Saverino Partners έχει γραφεία στο Μιλάνο και τη Σαγκάη και έχει αναπτύξει έργα σχεδόν σε κάθε χώρα και ήπειρο.

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες! 

www.vudafierisaverino.it

Φωτογραφίες: Paolo Valentini