fbpixel

Search icon
Search
Μια εξοχική κατοικία στο Tel Aviv που ξεχωρίζει για τα πολυτελή έργα τέχνης & τον σύγχρονο μινιμαλισμό της
INTERIORS

Μια εξοχική κατοικία στο Tel Aviv που ξεχωρίζει για τα πολυτελή έργα τέχνης & τον σύγχρονο μινιμαλισμό της

Φέρει την αρχιτεκτονική υπογραφή των Alex Meitlis και Ivo Bisignano


Για χρόνια, ένα ζευγάρι με τα δύο τους παιδιά, ζούσαν στην Καραϊβική και συγκεκριμένα στις Μπαχάμες. Σε ένα τοπίο πραγματικά παραμυθένιο που δύσκολα συναντά κανείς, η οικογένεια έζησε τα πρώτα χρόνια της κοινής τους πορείας, μιας και το ζευγάρι είχε γνωριστεί εκεί πριν από περίπου μία δεκαετία.

Ωστόσο, στην προσπάθειά τους να αλλάξουν και πάλι τρόπο ζωής και αναζητώντας μια πιο ήρεμη καθημερινότητα για τα παιδιά τους, η οικογένεια πήρε την απόφαση να μετακομίσει στο Tel Aviv, όπου κατοικούν οι περισσότεροι από τους συγγενείς της και, σαφώς, το lifestyle εκεί συμβαδίζει περισσότερο με του ρυθμούς τους και το νέο επαγγελματικό του προφίλ. Μάλιστα, το σπίτι όπου πλέον μένουν όλοι μαζί, το έχουν κληρονομήσει από ένα σημαντικό πρόσωπο για τη ζωή τους, γεγονός που λειτούργησε συναισθηματικά στο να καταλήξουν να γυρίσουν μια για πάντα σελίδα από εδώ και στο εξής.

Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη κατοικία, είχε να στεγάσει κάποιον άνθρωπο εδώ και αρκετές δεκαετίες, οι φθορές και τα σημάδια του χρόνο έκαναν την εμφάνισή τους και τους έδωσε κατευθείαν το προβάδισμα για ένα extreme makeover που ακολούθησε, το οποίο ούτε οι ίδιοι δεν μπορούσαν να φανταστούν πόσο απερίγραπτα όμορφο θα ήταν. Στην όλη αυτή προσπάθεια στο να φέρουν το σπίτι στα γούστα τους, συντέλεσαν οι design experts Alex Meitlis και Ivo Bisignano, οι οποίοι δεν είναι λίγες οι φορές που συνεργάζονται δημιουργώντας iconic αποτελέσματα.

1.jpg


Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό της κατοικίας, πρόκειται για ένα μεγάλο και πολύ φωτεινό διαμέρισμα, όπου η υψηλή αισθητική έχει αποτυπωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το αρχιτεκτονικό team, βασίστηκε στην προσωπική οπτική των ιδιοκτητών, με στόχο να δημιουργήσει ένα ονειρικό περιβάλλον στο οποίο θα απολαμβάνουν τις ανέσεις τους, τις στιγμές με φίλους, αλλά και εκείνες τις ώρες που θέλουν να ξεκουραστούν.

Τρέφοντας μια ιδιαίτερη αγάπη για την τέχνη και την pop κουλτούρα, ζήτησαν από τους ειδικούς να πραγματοποιήσουν artful προσθήκες που θα απογείωναν το αποτέλεσμα. Έτσι, λοιπόν, κι έγινε! Πάνω σε έναν κατάλευκο «καμβά», επέλεξαν να δώσουν διάσταση και σαγηνευτική φινέτσα, τοποθετώντας έργα τέχνης που η οικογένεια λατρεύει, παιχνιδιάρικα χρώματα που κάνουν το όλο styling πιο funky παρά την κυριαρχία του μινιμαλιστικού ύφους, αλλά και αξιοθαύμαστες λεπτομέρειες από μάρμαρο, δέρμα και μοντέρνα μέταλλα. 

3-cdFdJ.jpg


Πλέον, το σπίτι «πλημμυρίζεται» από φυσικό φως, εκπέμπει γαλήνη και ξεχωρίζει για την αρμονία που το διακατέχει. Βλέπουμε πως κάθε χώρος έχει να διηγηθεί τη δική του ιστορία, επαναφέροντας μνήμες από το παρελθόν χάρη στα μοναδικά αγαλματίδια και τις εμβληματικές φιγούρες που συνθέτουν τον όλο διάκοσμο, αλλά και τις πινελιές που αποδεικνύουν περίτρανα το πάθος των ιδιοκτητών για τη μαγεία και τη σαγήνη της τέχνης -παλαιότερης και σύγχρονο. Πρόκειται για ένα σκηνικό, λοιπόν, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την αύρα αναζωογόνησης που επικρατεί σε κάθε γωνιά της Καραϊβικής, όπου διέμενε στο πρόσφατο παρελθόν η οικογένεια.

Θαυμάστε στην gallery ένα προς ένα τα σημεία της υπέροχης αυτής κατοικίας!