fbpixel

Search icon
Search
Μια εκπληκτική κατοικία στο New Jersey με baroque αισθητική & μοντέρνο χαρακτήρα που θα λατρέψετε
INTERIORS

Μια εκπληκτική κατοικία στο New Jersey με baroque αισθητική & μοντέρνο χαρακτήρα που θα λατρέψετε

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια της Ellie Cullman


Ούσα μία από τις πιο επιτυχημένες interior designers της γενιάς της που υπογράφει τη μία σπουδαία δουλειά μετά την άλλη, η Ellie Cullman έχει βραβευτεί ουκ ολίγες φορές για το ταλέντο και την υψηλή αισθητική που τη διακρίνει. Σημειώνοντας σημαντικά έργα στο ενεργητικό της, ως αρχιτέκτονας έχει έρθει σε επαφή με προσωπικότητες του χώρου που τη βοήθησαν να διαμορφώσει το δικό της γούστο και μέσα από αυτό κατάφερε να ξεχωρίσει και να αγαπηθεί.

Λατρεύει να παραμένει πιστή σε chic γραμμές και αναφορές από το παρελθόν, πάντα με σύγχρονη οπτική, κάτι το οποίο κατανοούμε και μέσα από τη διακόσμηση του δικού της σπιτιού, το οποίο βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στο New Jersey. Πρόκειται για μια εξαίσια κατοικία με απαράμιλλο design, που αποτυπώνει επακριβώς την αισθητική της ίδιας, μιας και διακρίνεται από baroque στοιχεία και υπέρκομψες λεπτομέρειες που δημιουργούν ένα ultra stylish σκηνικό.

aaa5429992cd5dccc63f6ac48e900525.jpg
The architect

Μένοντας σε αυτό το σπίτι εδώ και είκοσι χρόνια, ήθελε από την αρχή να δημιουργήσει ένα υπέροχο σκηνικό για να απολαμβάνει στην καθημερινότητά της μαζί με τον άνδρα και τα παιδιά της. Ούσα λάτρεις της vintage αισθητικής και του λειτουργικού σχεδιασμού, ξεκίνησε να διαμορφώνει έναν προς έναν τους χώρους της κατοικίας, δίνοντας εκπληκτικό χαρακτήρα σύμφωνα με την προσωπική της αισθητική για την οποία ξεχωρίζει.

Σε μια από τις πιο όμορφες και ήρεμες γειτονιές ολόκληρου του New Jersey, το κτίσμα αυτό ξεπροβάλει πρωταγωνιστικά μέσα στο καταπράσινο και ολάνθιστο σκηνικό ενός τεράστιου κήπου. Από το εξωτερικό του σπιτιού καταλαβαίνει κανείς την αίγλη που αποπνέεται διάχυτη, ενώ άνετα θυμίζει κάποιο ιστορικό κάστρο που φέρνει στην επιφάνεια εικόνες και στιγμές του παρελθόντος. Εμβαθύνοντας, το design γίνεται ολοένα και πιο εντυπωσιακό. Μοναδικά έπιπλα, αντίκες, πίνακες και ταπετσαρίες στους τοίχους, luxury υφάσματα κι ενδιαφέροντα μοτίβα στα περισσότερα σημεία, συνθέτουν το όλο ονειρικό theme που είναι σαν να έχει βγει από παραμύθι.

-K9bUw.jpg

Πέρα από μοντέρνες αλλά και κλασικές ταπετσαρίες στου τοίχους και τις κολόνες, βλέπουμε colorful patterns στους καναπέδες, στα μαξιλάρια, στα χειροποίητα χαλιά, ακόμα και στην κουζίνα, η οποία κατά τ' άλλα διατηρεί μονοχρωματικό ύφος. Όπου κι αν στρέψει κανείς το βλέμμα παρατηρεί πως έχει δοθεί απίστευτη έμφαση στη λεπτομέρεια και πως όλα στους χώρους είναι εξαιρετικά μελετημένα. Γι' αυτό, άλλωστε, ένα προς ένα τα δωμάτια έχουν να διηγηθούν και από μια ιστορία, μέσα από την τέχνη και τη σπουδαία αρχιτεκτονική.

Ένα συνονθύλευμα από πολλά και διαφορετικά στιλ με κοινό χαρακτηριστικό την πολυτέλεια και τα εμβληματικά στοιχεία στο design, λοιπόν, είναι αυτό που χαρακτηρίζει αυτήν την οικεία, που διακόσμησε με τόσο μεράκι και αγάπη η Cullman μέσα στα χρόνια της διαμονής της. Οι χρυσές λεπτομέρειες και τα υπόλοιπα μεταλλικά details, τέλος, έχουν δώσει θεαματική διάσταση στον όλο διάκοσμο, ενώ η αντανάκλαση που προσφέρουν με τη βοήθεια του φυσικού φωτός είναι κάτι που πραγματικά εντυπωσιάζει.

cullmankravis7-provided-09.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery, θαυμάστε του χώρους αυτής της μοναδικής κατοικίας & εμπνευστείτε!