fbpixel

Search icon
Search
Μια αρχοντική κατοικία αποτελεί πηγή έμπνευσης για απίστευτα chic Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση
INTERIORS

Μια αρχοντική κατοικία αποτελεί πηγή έμπνευσης για απίστευτα chic Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Όταν η πολυτέλεια των vintage στοιχείων συναντά τη λάμψη των γιορτών


Τα Χριστούγεννα είναι συνώνυμα της λάμψης και του coziness, κάτι που έλαβε υπόψη της μια οικογένεια από την πόλη Bristol της Αγγλίας όταν διακοσμούσε το σπίτι της που χαρακτηρίζεται για τον βικτωριανό του χαρακτήρα. Κι επειδή τα τελευταία χρόνια όλα τα μέλη της συγκεκριμένης κατοικίας επιλέγουν να παραμένουν πιστά σε παραδοσιακές τακτικές διακόσμησης για τους χώρους τους, προτίμησαν να κινηθούν σε μινιμαλιστικές γραμμές, παρά τη μαξιμαλιστική διάθεση που κυριαρχεί τα Χριστούγεννα.

Πράγματι, η γενικότερη αισθητική που επικρατεί στις κατοικίες της Αγγλίας που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα -μια από αυτές είναι και αυτή στην οποία αναφερόμαστε- βασίζεται στα vintage στοιχεία και στα πολυτελή κομμάτια που έρχονται από το μακρινό παρελθόν. Έτσι, ακόμα και σήμερα που όλα δείχνουν να εξελίσσονται και να παίρνουν τελείως διαφορετική μορφή, υπάρχουν και τα κτίσματα που αποτελούν πραγματική ωδή στην αγγλική κουλτούρα και φινέτσα που υπήρχε κατά το παρελθόν.

-94SZK.jpg

Σε γενικές γραμμές, οι τόνοι που πρωταγωνιστούν στον όλο διάκοσμο αυτής της κατοικίας βασίζονται σε μια παλέτα γήινων αποχρώσεων, όπως το κλασικό καφέ, το λευκό, ακόμα και το μαύρο σε κάποια σημεία. Άλλωστε, η οικογένεια προτίμησε να να εκμεταλλευτεί τον timeless χαρακτήρα αυτού του σπιτιού που από μόνο είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό και τελείως διαφορετικό από τα υπόλοιπα που είναι χτισμένα στις γειτονιές της Bristol.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η οικοδέσποινα-ιδιοκτήτρια κινήθηκε σε εορταστική διακόσμηση που παραπέμπει σε ένα γενικότερο σκηνικό από τη χειμωνιάτικη Αγγλία, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα επίκαιρο για όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών και όχι μόνο για τα Χριστούγεννα. Κατ' αυτόν τον τρόπο, η διαδικασία του ξεστολίσματος θα είναι λιγότερο κουραστική όταν θα τελειώσει η εορταστική περίοδος.

1-eBgaY.jpg

Με μια γρήγορη ματιά στο Χριστουγεννιάτικο decor, η προσοχή μας εστιάζει στην απλότητα που προέρχεται από στοιχεία του φυσικού τοπίου της Αγγλίας και «παντρεύεται» μοναδικά με την κλασική φινέτσα που βρίσκεται διάχυτη σε κάθε δωμάτιο. Συγκεκριμένα, το ξύλο κυριαρχεί σαν υλικό, αφού χρησιμοποιήθηκαν πολλές wood επιφάνειες, κουκουνάρια και κλαδιά δέντρο. Με σκοπό να δοθεί μια πιο λαμπερή νότα στο σχετικά μονότονο ξύλο και τα μουντά χρώματα της υπόλοιπης κατοικίας, προστέθηκαν μεταλλικά στοιχεία σε χρυσούς και rose gold τόνους, κεριά που ενισχύουν τη ρομαντική αύρα, καθώς και λαμπιόνια με θερμό φωτισμό.

Επίσης, σημαντική είναι η προσθήκη λουλουδιών και φυτών της τρέχουσας εποχής, αλλά και αντίστοιχων αποξηραμένων που δίνουν διάσταση, ζωντάνια και περισσότερο χρώμα σε κάθε γωνιά. Ακόμα και οι επιφάνειες που είναι τοποθετημένα τα indoor plants, μαρτυρούν το πέρασμα των χρόνων και το πόσο πολύ έχουν διαμορφωθεί οι τάσεις στο interior design, χωρίς ωστόσο να χάνεται ούτε στο ελάχιστο η δυναμική των vintage κομματιών που κουβαλούν τη δική τους ιστορία αιώνων.

-hTCHh.jpg

«Αυτό που ζητούσαμε εξ αρχής ήταν ένα άνετο σπίτι, γεμάτο από σημεία που φανερώνουν την προσήλωσή μας σε περασμένες δεκαετίες σε ό,τι αφορά στη διακόσμηση. Λατρεύουμε τη vintage και roustic αισθητική και δεν μπορούσαμε να μην το αποδώσουμε σε κάθε δωμάτιο αυτής της κατοικίας, που είναι χτισμένη γύρω στο 1890. Όσο για τα Χριστούγεννα, είναι η αγαπημένη μας εποχή. Τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας, θέλαμε ένα χειμερινό σκηνικό που θα ξεχώριζε για τη ζεστασιά και τη λάμψη του. Νομίζω το πετύχαμε!», δήλωσαν από κοινού οι ιδιοκτήτες του σπιτιού στην περιγραφή τους για το χτίσμα όπου διαμένουν τα τελευταία δέκα χρόνια.

Περιηγηθείτε στη gallery & ανακαλύψτε περισσότερα σημεία της κατοικίας με την τόσο chic εορταστική διακόσμηση!

Φωτογραφίες: House & Garden