fbpixel

Search icon
Search
Métiers d’Art Collection: Η Virginie Viard έθεσε στο επίκεντρο τα tweed κομμάτια για τo Chanel show
TRENDS & CATWALKS

Métiers d’Art Collection: Η Virginie Viard έθεσε στο επίκεντρο τα tweed κομμάτια για τo Chanel show

Μετά το Château de Chenonceau ο οίκος επέτρεψε στο hub Le19M


Στον χώρο της μόδας υπάρχουν κάποια πράγματα που έχουν αφήσει το στίγμα τους και κάθε χρόνο τα περιμένουμε με αγωνία. Σ' αυτήν την κατηγορία ανήκει και το Métiers d’Art show του διάσημου οίκου μόδας Chanel, το οποίο λαμβάνει χώρα πάντοτε τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου. Μετά την περσινή εμφάνιση στο Château des Dames η καλλιτεχνική διευθύντρια Virginie Viard μετέφερε το μαγευτικό σκηνικό στο Le 19M, στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού, το οποίο μάλιστα αποτελούσε κι έναν από τους αγαπημένους αριθμούς της Coco Chanel. Tο κτίριο άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Rudy Ricciotti, σαν ένας χώρος έκφρασης όπου υφαίνεται η τέχνη της υψηλής ραπτικής και η μαγεία της μόδας. Ο οίκος προχώρησε σ' αυτήν τη δημιουργία για να συγκεντρώσει 11 από τους «τεχνίτες» του, συμπεριλαμβανομένης της κεντήτριας Lesage, του υποδηματοποιού Massaro, του κατασκευαστή φτερών και λουλουδιών Lemarié, του milliner και καπελωτή Maison Michel, της pleater Lognon, της ειδικού στο flou Paloma και του χρυσοχόου Goossen κάτω από μια στέγη. Όλο αυτό το σκηνικό με τις καθαρές γραμμές αποτυπώθηκε στη συλλογή που παρουσιάστηκε, η οποία είχε το όνομα "Metropolitan".

chanel.jpg

Όσοι βρέθηκαν σ' αυτό το εντυπωσιακό show ανήκουν στους τυχερούς, διότι μπόρεσαν να πάρουν μία μικρή γεύση για το πώς μοιάζουν τα headquarters, αλλά και τα ατελιέ της Chanel. Από την άλλη πλευρά, και οι digital viewers είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν κάτι ξεχωριστό, καθώς παρακολούθησαν μια ταινία μικρού μήκους με χορογράφο τον Dimitri Chamblas.

The collection 

Για την Métiers d’Art collection, η Virginie Viard είπε: «Είναι πολύ κοσμοπολίτικη αλλά εκλεπτυσμένη, με tweed σακάκια με sweatshirt μανίκια, κεντήματα σε graphic styles με χρωματιστές χάντρες από τη Lesage, oversized μοβ ή royal blue πλεκτά bermuda shorts και casual ανοιχτό παλτό. Πολλά από τα κεντήματα είναι εμπνευσμένα από τη δομή του ίδιου του κτιρίου, όπως αυτά της Montex, τα οποία είναι πολύ γραφικά με ασημένιες πούλιες».

chanel-2.jpg

Πρόκειται για τη συλλογή της Viard που έχει τη μεγαλύτερη συνοχή μέχρι σήμερα. Είναι εδώ και πολύ καιρό οπαδός της challenging σιλουέτας, όπως είναι οι πλεκτές βερμούδες, τα maxi φορέματα χωρίς καθορισμένη μέση αλλά και τα φαρδιά τζιν με λάστιχο στη μέση. Είναι δύσκολο να τα καταφέρει όταν ισορροπεί με τα πιο commercial ένστικτα της. Ένα καμηλό set από πλεκτό top και κολάν θύμισε τα κορμάκια που δημιουργήθηκαν για τη συλλογή Άνοιξη 2021. Αυτό που το ξεχώρισε όμως ήταν το ολοφάνερο update που υπήρχε από την μάλλινη κάπα και τα πολλά βραχιόλια που απογείωναν το glamness. Τα κολάν σε κάπρι ήταν πολύ πιο επιτυχημένα σε συνδυασμό με τα tweed παλτό μέχρι το πάτωμα από ό,τι με μίνι φούστες.

chanel-3.jpg

Φυσικά και υπήρχαν κάποια statement κομμάτια, τα οποία μαγνήτισαν τα βλέμματα. Σ' αυτήν την κατηγορία ανήκουν σίγουρα οι ζακέτες και οι mini φούστες με το διάσημο διπλό C. Θέλοντας να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στην Gen-Z έκαναν την εμφάνισή τους micro belts επάνω σε γυμνές μέσες για να τονίσουν τη σιλουέτα. Plus, οι oversized μαύροι φιόγκοι που κοσμούσαν τα μαλλιά και ήταν ανεπιτήδευτα τοποθετημένοι, επρόκειτο να γίνουν must τους επόμενους μήνες. 

Παρακολουθήστε παρακάτω το video του show!