fbpixel

Search icon
Search
Métiers d’ Art Collection: To απίστευτο show του οίκου Chanel στο Château des Dames
TRENDS & CATWALKS

Métiers d’ Art Collection: To απίστευτο show του οίκου Chanel στο Château des Dames

Η Virginie Viard εντυπωσίασε για ακόμα μία φορά με τις δημιουργίες και τις επιλογές της


Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε το show του διάσημου γαλλικού οίκου Coco Chanel, Métiers d’art collection. Ο χώρος, όπου πραγματοποιήθηκε αυτή η ιδαίτερη και μοναδική παρουσίαση της συλλογής, ήταν διαφορετικός και συμβολικός. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του fashion house, Virginie Viard «μετέφερε» και «τοποθέτησε» τις δημιουργίες της στο Chenonceau ή αλλιώς στο Chateau des Femmes, όπως είναι γνωστό σε πολλούς. Το show έγινε "κεκλεισμένων των θυρών" με την μόνη παρούσα, την Kristen Stewert, μούσα του οίκου. 

Το κάστρο των Γυναικών, είναι χτισμένο και έχει διαμορφωθεί από γυναίκες από διαφορετική ιδιοσυγκρασία. Η πιο γνωστή ιστορία είναι αυτή της Diane de Poitiers, της ερωμένης του Βασιλιά King Henry II και αντίζηλο της συζύγου του Catherine de Medici. Ο πύργος πλαισιώνεται και από τις δύο πλευρές του από κήπους, οι οποίοι δημιουργήθηκαν από την De Poitiers. Η creative director, άντλησε έμπνευση από τα όμορφα αυτά λουλούδια, χρησιμοποιώντας τα ως μοτίβα κεντήματος στις δημιουργίες της και επαναπροσδιορίζοντας τα με αυτό που περιγράφει ως άγγιγμα της Disney.

chanel-1.jpg

Η Viard εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τις κουζίνες του Κάστρου. Λέγεται ότι η γυναίκα του Βασιλιά, μετέτρεψε το εμβληματικό αυτό οίκημα σε γαστρονομικό παράδεισο. Ήταν αυτή που επέκτεινε το, αρχικά, μικρό κάστρο, χτίζοντας μία τεράστια γκαλερί, η οποία χρησίμευε ως γέφυρα για να διασχίζουν τον ποταμό. Πιο συγκεκριμένα, βρισκόταν στο μαγευτικό δωμάτιο, όπου διαδραματίστηκε η Métiers d’art collection με το χαρακτηριστικό ασπρόμαυρο δάπεδο, που θυμίζει σκακιέρα. Είναι ξεκάθαρο από πολλές δημιουργίες ότι η Virginie Viard είχε στο μυαλό της μία μικρή πριγκίπισσα.

Ακόμα ένα στοιχείο που αποδεικνύει την αγάπη και την έμπνευση της Gabriel Chanel, από τις γυναίκες εκείνης της εποχής, είναι πως το έμβλημα της Βασίλισσας ήταν τα δύο CC, από το όνομα της όπως και το διάσημο logo του οίκου. Επιπλέον, τα βολάν, η αισθητική της γύρω από τα κοσμήματα της Coco Chanel, έχουν ξεκάθαρες επιρροές από την εποχή της Αναγέννησης. Μάλιστα, η ίδια της σ΄ ένα άρθρο της το 1936 είχε γράψει:

«Πάντα είχα ένα ιδιαίτερο συναίσθημα συμπάθειας και θαυμασμού για αυτές τις γυναίκες γιατί τις βρίσκω όλες υπέροχες, με μια απίστευτη απλότητα και μια μεγαλοπρέπεια, όπως και πολλά βαριά καθήκοντα.»
chanel-2.jpg

Για τη συλλογή Métiers d'Art, η Viard ήθελε να επιδείξει την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής των 38 προμηθευτών του Maison d'Art που η Chanel έχει αποκτήσει και διατηρήσει τα τελευταία χρόνια για να διατηρήσει τις δεξιότητές τους.

Η ασπρόμαυρη λοιπόν «γέφυρα», ενέπνευσε και ταίριαζε μοναδικά με τη black & white εμφάνισή της Goth princess αλλά και τις μίνι φούστες με παγέτες που θύμιζαν σκάκι, οι οποίες φοριούνται με καταπληκτικό τρόπο πάνω από λίκρα ή βελούδινα κολάν αλλά και με μία tweed skirt με μαύρο πουλόβερ με μοτίβα αναγεννησιακών λευκών λουλουδιών.

Ένα μακρύ βελούδινο tweed μαύρο παλτό, κέντρισε το ενδιαφέρον. Όπως ήταν αναμενόμενο το διάσημο ύφασμα της Coco Chanel, κυριάρχησε σε πλήθος σχεδίων όπως κάπες, οι οποίες ήταν επηρεασμένες από τις ταπετσαρίες του Chateau des Femmes, αλλά και τα floral prints εμπνευσμένα από τους διάσημους κήπους, που «αποτυπώνονται» μ’ ένα ιδιαίτερο τρόπο πάνω στα ρούχα της Viard.

chanel-3.jpg

Πέρα όμως από τα κλασικά, το show παρουσίασε τάσεις, οι οποίες θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες, όπως οι mini skirts με τα κολάν, που αναφέρθηκαν προηγουμένως αλλά και άλλες που ήδη κυριαρχούν όπως τα leather και τα total black looks.

Στο χθεσινό show όλα συνδυάζονταν αρμονικά μεταξύ τους, από διαφορετικές εποχές όπως η Αναγέννηση και ο ρομαντισμός με τα ροκ και girly στοιχεία...

Παρακολουθήστε σε βίντεο ολόκληρο το show