fbpixel

Search icon
Search
Μεταμορφώστε το hair look σας με 4 πανεύκολες σπιτικές μάσκες μαλλιών
HAIR & NAILS

Μεταμορφώστε το hair look σας με 4 πανεύκολες σπιτικές μάσκες μαλλιών

Τα υλικά τα έχετε ήδη στην κουζίνα σας


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συστατικά περιέχουν οι μάσκες που εφαρμόζετε στα μαλλιά σας; Αν ρίξετε μια ματιά στην ετικέτα τους, θα διαβάσετε τουλάχιστον 10 άγνωστες λατινικές λέξεις, τις περισσότερες από τις οποίες μάλλον συναντάτε για πρώτη φορά στην ζωή σας. Ανησυχητικό; Ναι, εκτός κι αν έχετε την διάθεση να googlάρετε κάθε χημική ουσία ξεχωριστά ή εκτός κι αν φτιάχνετε την δική σας μάσκα μαλλιών στο σπίτι. 

Επειδή το πρώτο θα σας πάρει άπειρο χρόνο (δεν σας το συνιστούμε), μπείτε καλύτερα στην κουζίνα σας, πάρτε έλαια, φρούτα, λαχανικά και άλλα τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα και δημιουργήστε την δική σας βιολογική DIY θεραπεία μαλλιών από το μηδέν, ειδικά αν τα μαλλιά σας είναι μακριά. Παρακάτω σας προτείνουμε τις 4 καλύτερες -και πιο εύκολες- συνταγές για κάθε haircare πρόβλημα. Δοκιμάστε τες!

diy-hair-masks-2.jpg

Για ενυδάτωση

Θα χρειαστείτε: 2 μπανάνες, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. μέλι 

Αν στο ψυγείο σας έχουν περισσέψει μπανάνες που έχουν μαυρίσει και άρα δε μπορείτε να τις καταναλώσετε πλέον, μην τις πετάξετε. Αξιοποιήστε τες αλλιώς! Πώς; Πολτοποιήστε τες στο blender ή λιώστε τες με ένα πιρούνι, προσθέστε ελαιόλαδο και μέλι και απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας. Μετά από 25 λεπτά, η τρίχα σας θα είναι πιο απαλή, λαμπερή και ενυδατωμένη από ποτέ, χάρη στο κάλιο που περιέχει η μπανάνα, στα λιπαρά οξέα του ελαιολάδου και τα αντιοξειδωτικά του μελιού. 

Για ξηρά μαλλιά

Θα χρειαστείτε: φύλλο αλόης 7 εκατοστών, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. καστορέλαιο, 2 κ.σ. λάδι αμυγδάλου

Όσο χρόνο κι αν ξοδέψετε στο hairstyling, όσο καλά κι αν είναι τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε, όσο σωστή κι αν είναι η τεχνική σας, αν η τρίχα σας είναι ξηρή και αφυδατωμένη, το hair look σας τελικά δε θα έχει ζωή. Για να δώσετε λύση σ' αυτή την hair emergency κατάσταση, δεν έχετε παρά να εστιάσετε στην πηγή του προβλήματος, aka την ξηροδερμία, απλώνοντας ολονυχτίς ένα μείγμα από gel αλόης και ενυδατικά έλαια (ελαιόλαδο, καστορέλαιο, έλαιο αμυγδάλου) από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. 

Extra tip: Για να μη λερώσετε το μαξιλάρι σας με την DIY μάσκα μαλλιών σας όσο κοιμάστε, εφαρμόστε ένα πλαστικό σκουφάκι στο κεφάλι σας. 

Για την πιτυρίδα 

Θα χρειαστείτε: 3 κ.σ. γιαούρτι, 1 κ.γ. μέλι, 1 αυγό

Το γεγονός ότι η Priyanka Chopra έχει τα πιο πλούσια και λαμπερά μαλλιά στο Hollywood δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Το μυστικό της; Μια πολύ απλή σπιτική θεραπεία για το τριχωτό που της έμαθε η Ινδή μητέρα της. Με γιαούρτι το οποίο είναι γεμάτο σε αντιμυκητιασικούς παράγοντες, αυγό που περιέχει σημαντικές πρωτεΐνες για τον οργανισμό και την τρίχα και ενυδατικό μέλι, αυτή η συνταγή υπόσχεται όχι μόνο να μακρύνει τα μαλλιά σας αλλά και να δώσει επιτέλους λύση στην πιτυρίδα. 

Για ενδυνάμωση

Θα χρειαστείτε: 1 αβοκάντο, 3 κ.σ. γάλα, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (προαιρετικά)

Μπορεί το αβοκάντο να μην θεωρείται μια φτηνή πρώτη ύλη, αλλά αν κοιτάξετε αναλυτικά τα συστατικά που περιέχει, κυρίως φυσικά έλαια και βιταμίνες Β και Ε, αξίζει πραγματικά να το εφαρμόσετε στα μαλλιά σας. Αν δε το βάλετε στο μίξερ μαζί με γάλα, το οποίο θρέφει και ενδυναμώνει το τριχωτό, μέλι, το απόλυτο αντιοξειδωτικό της φύσης, ελαιόλαδο, που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, και αιθέριο έλαιο λεβάντας και στη συνέχεια αφήσετε το μείγμα να δράσει για περίπου 30-60 λεπτά στο κεφάλι σας, θα δείτε άμεση διαφορά και στην απαλότητα και στην υφή της τρίχας σας.