fbpixel

Search icon
Search
Βρίσκεστε σε αναζήτηση διαμερίσματος; 5+1 tips που πρέπει να προσέξετε
INTERIORS

Βρίσκεστε σε αναζήτηση διαμερίσματος; 5+1 tips που πρέπει να προσέξετε

Τοποθετήστε τα τώρα στην to-go-list σας


Βρίσκεστε σε αναζήτηση διαμερίσματος, ωστόσο δεν γνωρίζετε ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε; Έχετε τις ανησυχίες σας αλλά δεν ξέρετε πως να τις καταπολεμήσετε; Παρακάτω, συγκεντρώσαμε έναν to-go οδηγό, που θα σας βοηθήσει να βρείτε το καλύτερο σπίτι για εσάς και τα «θέλω» σας, ενώ παράλληλα θα σας πείσει να ακούσετε το ένστικτό σας και να παρατηρήσετε λεπτομέρειες που μέχρι στιγμής μπορεί να αγνοούσατε.

Παρακάτω, ανακαλύψτε τα καλύτερα tips που θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση!

1. Να θυμάστε ότι κανένα διαμέρισμα δεν είναι τέλειο

patrickcline1906-2-07-26f20a1eac104e9baa98b9d62eb5d3b2.webp
PATRICK CLINE FOR THE FINISH

Όπως ήδη μάλλον γνωρίζετε πολύ σπάνια ένα διαμέρισμα θα μπορέσει να κάνει check σε όλα τα ιδανικά boxes σας. Για παράδειγμα, ένα που μπορεί να είναι εντός του προϋπολογισμού σας μπορεί να μην έχει τον κατάλληλο χώρο για να στήσετε το home office σας. Κάποιο που βρίσκεται εκτός της γειτονιάς που προτιμάτε μπορεί να έχει το καλύτερο φως το πρωί. Ένας κανόνας που καλό θα ήταν πάντα να θυμάστε όταν βρίσκεστε σε αναζήτηση σπιτιού -όπως και στη ζωή- είναι ότι η τελειότητα δεν έρχεται. Αν περιμένετε αιώνια, οι καλύτερες ευκαιρίες θα περάσουν. Τούτου λεχθέντος, γνωρίστε καλύτερα την αγορά που κινείστε και δώστε ευκαιρίες.

2. Βεβαιωθείτε ότι οι κοινόχρηστοι χώροι είναι σε καλή κατάσταση

screenshot2021-09-23at92457am-7c1fc88b5a1f4976980d6e64272aa629.webp
TARA KANTOR

Ένα καθαρό, περιποιημένο και καλά διατηρημένο lobby είναι άκρως σημαντικό. Προσέξτε τις λεπτομέρειες στην είσοδο του κτιρίου σας, εάν υπάρχει κήπος, αν τα φυτά είναι περιποιημένα ή αν ακόμα διαθέτετε doorman εκείνος να φροντίζει για την καλύτερη δυνατή οργάνωση και εικόνα των χώρων που είναι κοινοί στην πολυκατοικία σας. Ξεκινώντας από εκεί, θα λάβετε μια συνολική αίσθηση του τι μπορεί να επικρατεί μέσα στο προσωπικό σας διαμέρισμα, αλλά και πόσο καλή γειτνίαση μπορείτε να επιτύχετε!

3. Θέστε την ασφάλεια ως προτεραιότητα

3b9f2a8da130290daf83a27148f1a1c0.jpg

Η ασφάλεια προηγείται πάντα, αλλά κυρίως στις πολυκατοικίες. Θέστε τις εξής ερωτήσεις στον εαυτό σας καθώς περιηγείστε σε πιθανά διαμερίσματα:

  • Είναι οι διάδρομοι καθαροί και άνετοι; 
  • Πού είναι οι βιντεοκάμερες; 
  • Ποιος μπορεί να σε δει να πηγαινοέρχεσαι; 

Ένα περιποιημένο και φροντισμένο κτίριο είναι ένα ασφαλές κτίριο. Καλώς ή κακώς (αλλά ελπίζουμε κυρίως προς το καλύτερο!), μέρος ενός διαμερίσματος είναι η κοινότητα: Το να έχεις καλούς γείτονες αλλά και να είσαι κι εσύ με τη σειρά σου σωστός. Δεν χρειάζεται να είστε BFF με όσους μένουν κοντά σας, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε τα ονόματα και ίσως τους αριθμούς τηλεφώνων για πάσα περίπτωση ανάγκης. 

4. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας 

patrickcline1906-4-08-a85cf0e9f8424f089c2982ef9046c578.webp
PATRICK CLINE FOR THE FINISH

Το ρητό «όταν ξέρεις, ξέρεις» εφαρμόζεται τέλεια στην εύρεση ενός ενοικιαζόμενου διαμερίσματος. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας για το αν ένας χώρος είναι κατάλληλος για εσάς ή όχι, ακόμα κι αν χρειάζεται λίγο «γυάλισμα», ενημέρωση ή παρέμβαση της προσωπικότητάς σας. Μην αγχώνεστε πως θα το καταφέρετε αυτό, αφού με το που μπείτε σε έναν χώρο από την αίσθηση, την ενέργεια και το φως σε αυτόν θα το καταλάβετε αμέσως. Με μια φρέσκια στρώση ενός νέου χρώματος στους τοίχους και μια updated διακόσμηση ένα εσωτερικό ζωντανεύει στη στιγμή!

5. Δημιουργήστε μια λίστα με μη διαπραγματεύσιμους για εσάς κανόνες 

patrickcline1906-1-03-3597602c969c4984b9ad8f8b000cd6a5.webp
PATRICK CLINE FOR THE FINISH

Πριν βρεθείτε σ' ένα πιθανό διαμέρισμα, δημιουργήστε δύο λίστες: Μία με αδιαπραγμάτευτους κανόνες και μία με πιο ελαστικούς. Αυτές θα σας κρατήσουν focus σε κάθε συνάντησή σας σε ένα νέο εν δυνάμει σπίτι. Πρέπει να γνωρίζετε τι είναι αυτό που στην ουσία αναζητάτε και να μη μαγεύεστε από τυχόν υπερβολές. Παραμείνετε στη λειτουργική πλευρά και θυμηθείτε με τι επιθυμίες ξεκινήσατε.

Μάλιστα, ενώ οι λίστες του καθενός θα φαίνονται διαφορετικές, υπάρχουν και κάποιοι κοινοί κανόνες. Για παράδειγμα, το φυσικό φως θα πρέπει να είναι must για τον οποιονδήποτε. Κανείς δεν επιθυμεί ένα σκοτεινό διαμέρισμα. Επίσης, ένα σπίτι ανεξάρτητα από το μέγεθός του, θα πρέπει να έχει παράθυρο σε κάθε δωμάτιο – ναι, συμπεριλαμβανομένου του μπάνιου! Ακόμη ένα must-have; «Ντουλάπες, ντουλάπες, ντουλάπες». Ποτέ δεν είναι αρκετές!

6. Προσοχή στις «Κόκκινες Σημαίες»

cdncliqueinccom-cache-posts-219227-2125203-1489788786700x0c-2dfd4e52b781469b8aeef49f1c1120ac.webp
SEAN LITCHFIELD | DESIGN: GABRIELLE SAVOIE

Τέλος, μην αμελήσετε να βεβαιωθείτε ότι ο χώρος στον οποίο ζείτε είναι δομικά υγιής, με όλη τη λειτουργικότητα που χρειάζεστε για να βιώνετε μια ευχάριστη και εύκολη καθημερινότητα. Αποφύγετε στοιχεία, όπως μεγάλες ρωγμές στους τοίχους, λεκέδες νερού (που υποδηλώνουν πιθανές διαρροές ή προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων), χαλασμένα παράθυρα ή άλλα σοβαρά -και ακριβά- ατοπήματα.