fbpixel

Search icon
Search
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Δείτε τον εντυπωσιακό στολισμό του και το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμά του
CITY VIBES

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Δείτε τον εντυπωσιακό στολισμό του και το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμά του

Ο υπέροχος διάκοσμός του μας βάζει στο απόλυτο κλίμα των ημερών


Λίγο πριν υποδεχθούμε κι επίσημα τα Χριστούγεννα, μια βόλτα στη Θεσσαλονίκη μάς βάζει στο απόλυτο κλίμα αυτής της περιόδου, με όλα γύρω μας να φαντάζουν ονειρεμένα, υμνώντας τη μαγεία των γιορτών. Ειδικά φέτος, όλοι μας νιώθουμε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να γιορτάσουμε και να αφεθούμε στη λάμψη που κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα. Για άλλη μια φορά, η πόλη μας βρίσκεται στο επίκεντρο και αυτήν την εποχή είναι πιο όμορφη από ποτέ!

Σε κάθε δρόμο, η ατμόσφαιρα μάς καλεί να γίνουμε πρωταγωνιστές στο πιο γιορτινό παραμύθι, με τους στολισμούς της πόλης να καλύπτουν ακόμα και την παραμικρή γωνιά της. Φυσικά, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης φιγουράρει στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς, το οποίο αξίζει κανείς να επισκεφθεί αυτές τις ημέρες -και όχι μόνο-, ώστε να «χαθεί» στα μονοπάτια της τέχνης, αλλά και για να θαυμάσει από κοντά τον φανταστικό εορταστικό στολισμό.

Ένα «παγωμένο» σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι

screenshot-1-7t49P.png

Για τα φετινά Χριστούγεννα, το Μέγαρο μεταμορφώνεται στο απόλυτο «παγωμένο» σκηνικό, καθώς αμέτρητα λαμπιόνια με ψυχρό φωτισμό έχουν πάρει τη θέση τους από γωνιά σε γωνιά, δημιουργώντας μια εικόνα βγαλμένη από παραμύθι.

Από το εξωτερικό του και μόνο, το κτίριο καλωσορίζει τους επισκέπτες του σαν μια «ζεστή αγκαλιά», τη στιγμή που το indoor σκηνικό έχει τον τρόπο να απογειώνει τις αισθήσεις και να εντυπωσιάζει ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα.

screenshot-2-31kkx.png


Μικρά και μεγάλα δέντρα διακοσμημένα με μοναδικά στολίδια, τάρανδοι κι ελάφια, φωτιζόμενες πινακίδες που εύχονται «Χρόνια Πολλά» και neon lights που συμπληρώνουν το σκηνικό, έχουν εξασφαλίσει ένα απίστευτα καλαίσθητο τελικό αποτέλεσμα, απόλυτα ταιριαστό με το ύφος και τα events του Μεγάρου.

Η μόδα συναντά τη λάμψη των γιορτών

308-pWedN.jpg

Το X-mas concept απογειώνεται με τις ειδικές fashion δημιουργίες που παραπέμπουν σε Χριστουγεννιάτικα δέντρα, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Τάνιας Χατζηγκοντζίου που παρουσιάζει στο κοινό παραδοσιακές φορεσιές από πολλά σημεία της χώρας προς τιμήν τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

187.jpg


Η ίδια και το team του Μεγάρου δούλεψαν με σεβασμό στην παράδοση και μοναδικό γνώμονα να υπενθυμίσουν σε όλους τη θυσία των προγόνων μας. Αυτή ήταν, άλλωστε, η πρόκληση. Να εντάξουν τις παραδοσιακές φορεσιές στο κλίμα των ημερών και στο πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τα εορταστικά events που λαμβάνουν χώρα

Χριστουγεννιάτικη συναυλία ΚΟΘ για τα 100 χρόνια ΧΑΝΘ

hornung-maximilian1.jpg

Σήμερα, μια μοναδική Χριστουγεννιάτικη συναυλία στον χώρο του Μεγάρου από την ΚΟΘ για τα 100 χρόνια της ΧΑΝΘ, εξυμνεί τη Ρώσικη μουσική. Έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε έργα των Λεοντόβιτς, Μποροντίν, Ρίμσκι-Κόρσακοφ, Τσαϊκόφκσι, Ραχμάνινοφ, Προκόφιεφ, υπό τη διεύθυνση ορχήστρας της Ζωής Τσόκανου και στο βιολοντσέλο ο Maximilian Hornung.

Info: 23 Δεκεμβρίου στις 21:00.

Γιώργος Τσοντάκης - Ο αέρας της Ελλάδας

giwrghos.jpg

Το νέο μουσικοθεατρικό έργο «Ο αέρας της Ελλάδας» του πολυβραβευμένου Ελληνοαμερικανού συνθέτη Γιώργου Τσοντάκη, τον οποίο το περιοδικό Gramophone αποκάλεσε πρόσφατα «γίγαντα της αμερικανικής μουσικής σκηνής», έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για μια μοναδική παράσταση στις 29 Δεκεμβρίου 2021. Το έργο, ένα πολυσχιδές ποιητικό πορτρέτο του αστέρα της ποίησης του 19ου αιώνα και ήρωα της ελληνικής Εθνεγερσίας, αποτελεί παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Info: 29 Δεκεμβρίου στις 21:00, Μ2-αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης.

Πάνος Μουζουράκης - Με επίσημο ένδυμα

panos-mouzourakis-3.jpg

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν τον ταλαντούχο δημιουργό και ερμηνευτή Πάνο Μουζουράκη να συμπράττει, με «επίσημο ένδυμα», με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού Safira Antzus-Ramos. Η βραδιά είναι μια ανατρεπτική καλλιτεχνική πρόταση του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που συνδυάζει συμφωνική ορχήστρα με εναλλακτικούς καλλιτέχνες.

Info: 29 Δεκεμβρίου στις 21:00.

Πρωτοχρονιάτικη συναυλία - Viva Mozart

screenshot-1-A30Fg.png

Η πρώτη βραδιά του 2022 θα είναι αφιερωμένη στους λάτρεις της κλασικής μουσικής, μιας και η ορχήστρα του Μεγάρου ετοιμάζει ένα music evet-ωδή στη ζωή και τα έργο του Mozart. Επί σκηνής θα βρεθούν: Βασιλική Καραγιάννη και Ruben Drole στο τραγούδι, David Alexander Bogorad και Φαίδων Μηλιάδης στο βιολί, Νικολός Δημόπουλος στο φλάουτο κ.ά.

Info: 1 & 2 Ιανουαρίου στις 19:00.

Enjoy!