fbpixel

Search icon
Search
Η Θεσσαλονίκη «φοράει» τα γιορτινά της: Αποκλειστικές φωτογραφίες από τη φωταγώγηση του δέντρου στην Αριστοτέλους
CITY VIBES

Η Θεσσαλονίκη «φοράει» τα γιορτινά της: Αποκλειστικές φωτογραφίες από τη φωταγώγηση του δέντρου στην Αριστοτέλους

Όλη η πόλη μεταμορφώνεται σε ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο σκηνικό


Η Θεσσαλονίκη μετρά αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, με τις γειτονιές της να «φορούν» τα γιορτινά τους, δημιουργώντας ένα απίστευτα λαμπερό σκηνικό που μας βάζει στο κλίμα της εποχής. Εδώ και μέρες, οι πιο πολυσύχναστοι οδοί του κέντρου της πόλης, καθώς και οι οι υπόλοιπες περιοχές της, έχουν γεμίσει με λαμπιόνια και ειδικές κατασκευές, με σκοπό να εξασφαλιστεί η ιδανική ατμόσφαιρα από νωρίς.

Η πλατεία Αριστοτέλους, το πιο κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, μετατρέπεται αυτήν τη στιγμή στο απόλυτο Christmas spot, καθώς το άναμμα του δέντρου σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου!

Το ψηλότερο δέντρο που έχει στολιστεί ποτέ στη Θεσσαλονίκη

1.jpeg
4.jpeg

To φετινό δέντρο είναι το πιο ψηλό που έχει στολιστεί ποτέ στην πόλη μας, με ύψος 18 μέτρων. Είναι στημένο στο κέντρο της πλατείας Αριστοτέλους και μαγνητίζει τα βλέμματα από χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό έλατο από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής, που αποτελεί το center piece ολόκληρου του κέντρου. Το δέντρο παίρνει υπέροχη διάσταση και γιορτινό χαρακτήρα με μεγάλα κόκκινα στολίδια, που συμπληρώνουν την όλη ατμόσφαιρα.

Η φωταγώγηση που σήμανε την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου

7.jpeg
0.jpeg

O Δήμος της Θεσσαλονίκης μαζί με τη γνωστή Θεσσαλονικιά δημοσιογράφο και παρουσιάστρια, Ανθή Βούλγαρη, ανάβουν απόψε το βράδυ το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Κάτοικοι της πόλης αλλά κι επισκέπτες είναι έτοιμοι να υποδεχθούν κι επίσημα τα Χριστούγεννα, περιμένοντας με ανυπομονησία τη φωταγώγηση, σε ένα κλίμα εορταστικό, χαράς κι αισιοδοξίας που η Θεσσαλονίκη είχε να ζήσει δύο χρόνια. Λάμψη, μουσική και χαρούμενα πρόσωπα συνθέτουν ένα απόλυτα Χριστουγεννιάτικο σκηνικό, που μας επιτρέπει να ονειρευτούμε και πάλι!

6.jpeg

Να σημειωθεί στο σημείο αυτό, πως το δέντρο περιβάλλεται από συστάδες περίπου πενήντα ελάτων. Ένα ξεχωριστό οπτικό αποτέλεσμα, στο μεταξύ, διαμορφώσουν και τα μεταλλικά φωτιζόμενα δέντρα, τα οποία είναι τοποθετημένα τόσο στο κέντρο της πλατείας όσο και στον άξονα της Αριστοτέλους. Εντύπωση προκαλεί ο στολισμός συνολικά στον άξονα της Αριστοτέλους, αφού τα παρτέρια στο κομμάτι από τη Μητροπόλεως μέχρι και την Εγνατία κοσμούνται με περισσότερα από 500 δεντράκια.

Κάθε γωνιά της πόλης κι από ένα Christmas story

2.jpeg

Πέρα από το πανύψηλο δέντρο στην Αριστοτέλους, 48 ακόμα Χριστουγεννιάτικα δένδρα στις δημοτικές κοινότητες και άλλα τέσσερα στα νοσοκομεία περιλαμβάνονται στον φετινό στολισμό της πόλης από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό τη διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Σκοπός ήταν να δημιουργηθεί η τέλεια γιορτινή ατμόσφαιρα, χαρίζοντας λάμψη σε κάθε γωνιά της πόλης και δημιουργώντας χαμόγελα στα πρόσωπα των περαστικών.

Έκπληξη αποτελεί ο στολισμός των δένδρων από την οδό Βασιλίσσης Όλγας έως την Τσιμισκή και την προέκταση αυτής, την οδό Πολυτεχνείου, προκειμένου να δημιουργηθεί μια χριστουγεννιάτικη διαδρομή αρκετών χιλιομέτρων, η οποία διαπερνά σχεδόν όλη την πόλη. Χριστούγεννα «φωνάζουν» και η οδός Παύλου Μελά, όπου κυριαρχεί ένας ψυχρός φωτισμός με λαμπάκια στα δέντρα, που χαρίζει μια εικόνα βγαλμένη από παραμύθι!

3-yHUVt.jpeg

Φυσικά και δε γινόταν να λείπουν τα λαμπάκια από τη Λεωφόρο Νίκης, καθώς και από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, όπου ο χαρακτηριστικός μπλε ουρανός έχει ανάψει εδώ και μέρες. Σε τις γειτονιές της πόλης, όπου παράλληλα με τις φάτνες και το κεντρικό δέντρο σε κάθε δημοτική κοινότητα θα στηθούν επιπλέον 60 χριστουγεννιάτικα δέντρα σε διάφορα σημεία μαζί με γιορτινά λαμπιόνια και διάκοσμο, όπως μεταλλικές μπάλες, φωτιζόμενα καραβάκια, κ.ά.

Πρωτότυπες κατασκευές εντοπίζονται και στη Νέα Παραλία, όπου πρωταγωνιστεί ένα εντυπωσιακό light snow σκηνικό. Πρόκειται για ένα αφαιρετικό πιάνο, με διάμετρο 12,5 μέτρων, για μια κατασκευή με κύβους ύψους τεσσάρων μέτρων αλλά και για τη γνωστή κατασκευή σε σχήμα «Λ», η οποία όμως φέτος τροποποιήθηκε, ώστε να σχηματίζει αστέρι.

00.jpeg

Ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι στο θεματικό πάρκο του Μύλου

mylos-1-areta-peristeri-800x534.jpg

Στον Μύλο, τον ιστορικό πολυχώρο της Θεσσαλονίκης, άνοιξε τις πύλες του ένα X-mas concept park για μικρούς και μεγάλους. Με θέμα "Unlock Christmas 2021" μπορεί κανείς να εντοπίσει ένα εντυπωσιακό παγοδρόμιο, Χριστουγεννιάτικη αγορά, χώρους όπου υπάρχουν ξωτικά αλλά και ο Άγιος Βασίλης, εστιατόρια και καφέ. Δραστηριότητες και υπέροχες λιχουδιές δημιουργούν το απόλυτο εορταστικό κλίμα, όπου μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν την ιστορία των Χριστουγέννων όπως ποτέ ξανά!

Info: Πολυχώρος Τέχνης & Πολιτισμού Μύλος, Ανδρέου Γεωργίου 56, ανοιχτά έως τις 9 Ιανουαρίου 2022.

Φωτογραφίες: Χριστίνα Δημητριάδου (@christy_di) & Πασχάλης Τερζής (@pasxalister)