fbpixel

Search icon
Search
Meghan Markle & Πρίγκιπας Harry: Kυκλοφόρησε επιτέλους το βιβλίο που αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την αποχώρησή τους από το Παλάτι
PEOPLE & MOMENTS

Meghan Markle & Πρίγκιπας Harry: Kυκλοφόρησε επιτέλους το βιβλίο που αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την αποχώρησή τους από το Παλάτι

Νέα συμβάντα συναντούν το φως της δημοσιότητας μέσα από τις σελίδες του “Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family”


Σε λιγότερες από 400 σελίδες, αποκαλύψεις και καταστάσεις που δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην όλη ιστορία του ζευγαριού, στάθηκαν ως τρανταχτή αφορμή για συζητήσεις και uploads στα media, διεκδικώντας σημαντική θέση στην ειδησεογραφία από χθες. Υπό τη συγγραφική υπογραφή του Omid Scobie και της Carolyn Durand, το βιβλίο που γράφτηκε για το royal ζευγάρι που θέλησε να κινηθεί στα δικά του μονοπάτια και να ξεφύγει από κάθε βασιλική συνήθεια, τιτλοφορείται ως “Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a ModernRoyal Family” και κυκλοφορεί προς πώληση, σπάζοντας ρεκόρ και ικανοποιώντας όσους επιθυμούσαν μανιωδώς να ανατρέξουν σε περιστατικά της ζωής των δύο και να μάθουν πρώτοι όλα όσα δεν είχαν βρεθεί στο προσκήνιο. Η αγωνία τόσο γι’ αυτούς όσο και για τα δημοσιογραφικά γραφεία, σταματά εδώ!

Ανατρέξτε παρακάτω για να μάθετε τις ανατρεπτικές αποκαλύψεις που έφερε η κυκλοφορία του βιβλίου!

Το παρασκήνιο 

shutterstock-1096947959.jpg

Οι επιθυμίες του πρίγκιπα Harry αλλά και της συζύγου του Meghan Markle, «έσκασαν» σαν βόμβα, τότε που θέλησαν να ξεφύγουν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και να ακολουθήσουν ένα νέο, λιγότερο απαιτητικό και συντηρητικό lifestyle, στο οποίο θα δρούσαν σύμφωνα με τα δικά τους πιστεύω και την προσωπική τους οπτική, δίχως να σκέφτονται το καθεστώς του Παλατιού αλλά και ολόκληρης της βασιλικής οικογένειας. Οι προσπάθειές τους να ενταχθούν στον προσωπικό τους κύκλο ζωής, αποδείχθηκαν δύσκολες ως προς την πραγματοποίησή τους και πολλές από αυτές φάνταζαν ως άκαρπα γεγονότα που μόνο «κακό» στη βετανική βασιλεία είχαν για επακόλουθο.

Μια σειρά από αντιμετωπίσεις που δεν ήταν και τόσο με το μέρος τους, αλλά και η άρνηση των μελών της οικογένειες να δεχθούν την απόφαση του ζευγαριού, σε ανύποπτο χρονικό διάστημα εξασφάλισε ένα φαύλο κύκλο που μέσα του ήταν τοποθετημένα ποικίλα περιστατικά που είχαν ως στόχο να αποδυναμώσουν το μικρότερο μέλος της βασιλικής οικογένειας, τον πρίγκιπα Harry, φέρνοντας πάντα στην επιφάνεια τα επιβλητικά στοιχεία των υπόλοιπων μελών και τονίζοντας διαρκώς τις αρνητικές όψεις εκείνου. Η τοξική αυτή κατάσταση, έγινε άμεσα αντιληπτή τόσο από τον ίδιο όσο κι από τη σύζυγό του, από τα πρώτα κιόλας στάδια της σχέσης τους, με αποτέλεσμα να επιθυμούν τη δικαίωσή τους την οποία δε βρήκαν ποτέ.

Έπειτα από την ολοκληρωτική κοινή τους απόφαση, κατάφεραν να διεκδικήσουν το δικαίωμα να ζήσουν όπως οι ίδιοι είχαν φανταστεί και να απομακρυνθούν από το οτιδήποτε όριζε ως απαραίτητο στοιχείο το royal life. Η πράξη τους αυτή, όμως, έφερε στο φως inside αποκαλύψεις που συζητήθηκαν.

Οι συνεχείς αποκαλύψεις και μία είδηση που διαδεχόταν την άλλη, έκανε γρήγορα γνωστό πως η απόφαση του ζευγαριού «πλήγωσε» τη βασίλισσα Ελισάβετ, προκαλώντας της οργή και παράπονο και δημιουργώντας το φαινόμενο “Megxit” που έκανε το γύρω του διαδικτύου γιαμεγάλο χρονικό διάστημα και συνεχίζει να απασχολεί ακόμα και σήμερα.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που παρομοίασαν τη «ριζοσπαστική» περίπτωση του ζευγαριού με τη στάση ζωής που διατηρούσε η πριγκίπισσα Diana, η οποία είχε εκφράσει την πικρία της για τη βασιλική οικογένεια, δηλώνοντας «απομονωμένη». Λίγο καιρό αργότερα ζήτησε διαζύγιο από τον Κάρολο, ενώ δε συμβιβαζόταν ούτε στιγμή σε ό,τι της προκαλούσε δυσάρεστα συναισθήματα. Πολλά χρόνια μετά, κάτι αντίστοιχο το εντοπίζουμε και στην κοινή πορεία Harry – Meghan!

Αυτά που αποκαλύφθηκαν μέσα από το βιβλίο

2-AOaZZ.jpeg


Η απόφαση του ζευγαριού που πάρθηκε πριν από αρκετούς μήνες, έμελλε να φέρει ένα ντόμινο αποκαλύψεων και σκανδάλων που ξετυλίγουν το κουβάρι τους κάθε φορά που κάτι νέο συναντά τη δημοσιότητα.

Διαβάζοντας κανείς τις σελίδες του “FindingFreedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family”, συνειδητοποιεί πόσο τοξική ήταν η παραμονή Harry και Meghan στο παλάτι: οι συγγραφείς περιγράφουν ένα γενικότερο κλίμα πικρίας αλλά κι απέχθειας να αναπτύσσεται σταδιακά ανάμεσα στους Sussex (έτσι χαρακτηρίστηκε το ζευγάρι έπειτα από την απόφαση να αποσυρθούν) κι άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, με βασικό πρόβλημα την επαφή τους με τον William και την Kate. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως τα δύο ζευγάρια βρέθηκαν ξανά μαζί τυχαία σε έναν αρραβώνα στο Westminster Abbey, ενώ είχαν να ειδωθούν από τον Ιανουάριο, τότε δηλαδή που η απόφασή του νεαρού ζευγαριού έγινε γνωστή.

Εάν εξετάσουμε την κατάσταση διεξοδικά, το γεγονός πως τα δύο ζευγάρια διατηρούν μια τυπική -ίσως και καμία- σχέση μεταξύ τους, στηρίζεται ακόμα κι από τις δηλώσεις του Harryστο παρελθόν που είχε εκφράσει τις αμφιβολίες του για τον αδερφό του, θεωρώντας πως «άνθρωποι του William σπέρνουν αρνητικά σχόλια για το μικρότερό του αδερφό, έτσι ώστε να αναδειχθεί αποκλειστικά η δική του φήμη».

Λαμβάνοντας υπόψιν τα όσα γράφονται στο βιβλίο, ο Harry ένιωθε από πάντα «απροστάτευος» και πίστευε πως κανείς από το βασιλικό κύκλο δεν είχε τη δυνατότητα να κατανοήσει τα όσα πίστευε. Ίσως αυτό το γεγονός να αποτέλεσε μια καλή αφορμή για τα περιστατικά που έκαναν λόγο για την «έντονη» συμπεριφορά του Harry, που από μικρή ηλικία προσπαθούσε να ελκύσει το ενδιαφέρον της οικογένειάς του με τρόπους που χαρακτηρίστηκαν πως «πήγαιναν κόντρα» στα βασιλικά δεδομένα.

Ήταν, όμως, μόνο η αρχή έκφρασης του χαρακτήρα του που στο μέλλον θα αποδεικνυόταν πιο «σκληρή» για το Παλάτι και για όσους βρίσκονταν υπό την πολυτελή στέγη του.

4-fhLqS.JPG

Όσο τα χρόνια κυλούσαν και οι επιλογές του νεαρού Harry σχολιάζονταν συνεχώς, ήρθε στη ζωή του η Meghan. Η παρουσία της στο παλάτι σύμφωνα με τη σκέψη του πρίγκιπα, ίσως να ήταν αρνητική για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας -κάτι το οποίο βρήκε τα ρεαλιστικά του σημάδια.

Ο έρωτας του Harry και της Meghan έμελλε να ανατρέψει ό,τι γνωρίζαμε για τους γαλαζοαίματους! Σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου, ο ένας βρήκε στον άλλο το άλλο του μισό και το αποδεικνύει περίτρανα μέσα από το απόλυτο love story που υπάρχει στις σελίδες του:

«Πραγματοποιώντας ένα χρόνο μετά τη γνωριμία τους, το ταξίδι τους εκείνο στην Μποτσουάνα για να γιορτάσουν την πρώτη τους επέτειο, η Meghan εκμυστηρεύτηκε στον Harry τις προσδοκίες της για το μέλλον, στο οποίο ανήκε κι εκείνος. Για τον Harry, τα πράγματα ήταν απλά: είχαν υποσχεθεί να μην αφήσει ποτέ ο ένας τον άλλο, κι αυτή την υπόσχεση σκόπευε να την κρατήσει. Στο πάρτι έκπληξη που o ίδιος οργάνωσε για τα γενέθλια της, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αφρική, η Meghan βλέποντάς τον να χαμογελάει καθώς κουβαλούσε μια μικρή τούρτα, ένιωσε να αγαπάει και να αγαπιέται περισσότερο από ποτέ. Μετά την επιστροφή τους από εκείνο το ταξίδι, η Meghan δήλωσε σε ένα φίλο πως ποτέ δεν είχενιώσει τόση ασφάλεια, τόσο κοντά σε κάποιον και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Βεβαίως, η επιστροφή στη Βρετανία και η συνεχής πίεση στη Meghan να σταθεί αντάξια στον τίτλο της συζύγου του πρίγκιπα κι ενός από τους διαδόχους του θρόνου, δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Ήταν πολλές οι στιγμές σουρεαλισμού που απαιτούσαν στην ίδια να υιοθετεί συγκεκριμένες στάσεις και συμπεριφορές, προκειμένου να βρεθεί «έτσι όπως έπρεπε» δίπλα στον Harry. Το dress code που είναι, ως γνωστόν, απαραίτητο στάδιο για την προετοιμασία μιας γυναίκας που θα βρίσκεται στο πλευρό κάποιου γαλαζοαίματου, ήταν κι αυτό κάτι που επιβαλλόταν αυστηρά τόσο στα ρούχα όσο και στα αξεσουάρ, δίνοντάς της την αίσθηση πως ζούσε σε μια άλλη εποχή, βγαλμένη από το μακρινό παρελθόν και χωρίς κανένα στοιχείο προσωπικής εκφοράς άποψης. 

Ακόμα και η γλώσσα του σώματός της έπρεπε να είναι άριστα προσαρμοσμένη σε όσα ορίζει η βασιλική νοοτροπία. Της είχαν ζητήσει, επίσης, να μην χαμογελάει επιδεικτικά στους φακούς των paparazzi και, γενικότερα, στις φωτογραφίσεις της, αλλά και να «ζυγίζει» τα όσο ανέφερε στις δημοσιογραφικές ομάδες που της ζητούσαν συνεντεύξεις.

Όπως αναφέρουν οι συγγραφείς, τίποτα δεν ήταν όπως το ονειρεύτηκαν: ένα happy story με πρωταγωνιστές δύο τόσο ερωτευμένους ανθρώπους, που παντρεύονται και, εν συνεχεία, φέρνουν στον κόσμο ένα παιδί, ζώντας υπό τη χλιδή του παλατιού και τις βασιλικές ανέσεις. Κι όμως, τα πράγματα ήταν αλλιώς!

5-9SPb2.jpeg

Υπό την πίεση του Παλατιού και των εξαναγκαστικών ενεργειών που καλύπτονταν από την υποτιθέμενη "πολυτέλεια", η Meghan βρέθηκε αντιμέτωπη και με επιπλέον ψυχοφθόρες στιγμές που της στερούσαν τη χαρά της εγκυμοσύνης της. Παλεύοντας με τα συναισθηματικά της σκαμπανεβάσματα που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν αυτούς τους εννέα μήνες, η δούκισσα του Sussexδεχόταν επί καθημερινή βάση επικρίσεις για κάθε της ενέργεια, μέσα από τον Τύπο αλλά και την ίδια την οικογένεια, που της τόνιζαν συνέχεια ποιος είναι ο πρέποντας τρόπος για να μεγαλώσει ο γιος τους, εφόσον θα «κουβαλά» ένα τόσο σημαντικό όνομα και μια αντίστοιχη θέση στο μέλλον. Η ίδια, είχε εκμυστηρευτεί σε ένα φίλο της πως αυτές οι επιθέσεις τόσο από τις εφημερίδες όσο κι από το παλάτι, φάνταζαν σαν έναν «αργό και βασανιστικό θάνατο».

Εντύπωση, στο μεταξύ, είχε κάνει στο ζευγάρι κάτι με το οποίο ήρθαν αντιμέτωποι αρκετό χρονικό διάστημα μετά το γάμο τους: πληροφορήθηκαν από έμπειστες πηγές πως υπήρξαν Ρώσοι hackers που είχαν υποκλέψει προσωπικές φωτογραφίες από τους αρραβώνες και το γάμο τους, ανάμεσά τους φωτογραφίες που απεικόνιζαν τους ίδιους και τους καλεσμένους τους με τρόπο καθόλου κολακευτικό. Δεν μπόρεσαν, ωστόσο, να βρουν την αιτία μιας τέτοιας πράξης, γεγονός που περιγράφεται εκτενέστερα στο πολυπόθητο βιβλίο και κάνοντας λόγο για μια σειρά από τρομοκρατικές ενέργειες που δεν είχαν υποψιαστεί οι ίδιοι.

Ήταν κάποιοι που απλώς ήθελαν να αξιοποιήσουν τον ελεύθερό τους χρόνο σπάζοντας πλάκα με τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους σε παγκόσμια κλίμακα ή μήπως κρύβεται κάτι πιο ύποπτο πίσω από την όλη υπόθεση;

Η ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο Παλάτι από την άλλη, είχε βαρύνει κι άλλο για εκείνους, μετά την πρωτοβουλία της Meghan να στραφεί εναντίον του εκδοτικού ομίλου AssociatedNewspapers -βρισκόμενος σε στενό πλαίσιο της οικογένειας και διατηρώντας άριστες σχέσεις εδώ και χρόνια-, ενώ ο prince Harry είχε ξεπεράσει κάθε στάδιο διαφωνίας με τον αδελφό του, εφόσον τσακώνονταν συχνά τόσο για τα περιουσιακά τους στοιχεία όσο και για ασήμαντους λόγους. Ο «ψυχρός πόλεμος» που υπήρξε μεταξύ τους, δίνει ακόμα μια αφορμή για να μην ανταλλάζουν ούτε κουβέντα πλέον ή να διατηρούν τις απολύτως τυπικές σχέσεις.

Η ψυχρότητα αυτή που διαιωνιζόταν σε συνδυασμό με τα πικρόχολα σχόλια του Williamγια την αμερικανική καταγωγή της γυναίκας του αδελφού του που τον είχαν προσβάλει από την αρχή της γνωριμίας τους και τον είχαν κάνει να διατηρεί μια απόμακρη στάση απέναντί της, έκαναν το ζευγάρι να αποδράσει για ένα μικρό χρονικό στον Καναδά, όπου φλέρταραν με την ιδέα να ζήσουν για πάντα εκτός παλατιού -κάτι στο οποίο και κατέληξαν.

Ήταν η σκιαγράφηση μια θριαμβευτικής εξόδου που απέσπασε αμέτρητες κριτικές και σκανδάλισε ολόκληρη τη βασιλεία.
6-xKcfS.jpg

Επιστρέφοντας στο Λονδίνο, με ένα email που έλαβε ο Κάρολος από το γιο του, δόθηκε το σταδιακό τέλος των βασιλικών καθηκόντων του ζευγαριού και ξεκίνησε μια «διαμάχη» που ακόμα και τώρα, έπειτα από την κυκλοφορία του αυτοβιογραφικού αναγνώσματος των Sussex, πρωταγωνιστεί στον κύκλο της επικαιρότητας.

Με σκοπό να απεικονιστεί το πραγματικό πρόσωπο του ζευγαριού που συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της ανθρωπιστικής και φιλανθρωπικής του δράσης, το βιβλίογράφτηκε και κυκλοφόρησε για να παρουσιάσει κάθε πτυχή αλήθειας που, ουκ ολίγες φορές, παρουσιάζεται με ανακρίβειες και χωρίς να έχουν αποκαλυφθεί επακριβώς τα ρεαλιστικά συμβάντα εντός κι εκτός παλατιού. Η προσπάθεια των δύο συγγραφέων και ο ρόλος του Harry και της Meghan, έχει ως κίνητρο να δοθεί μια εντελώς αληθινή εκδοχή της πορείας τους κι, επιτέλους, να παρουσιαστούν όλοι εκείνοι οι λόγοι που το ζευγάρι διατηρούσε μια «αμυντική» στάση απέναντι στους υπόλοιπους βασιλείς.

Ο Harry και η Meghan βρήκαν τη δύναμη να βρουν τις απαραίτητες διεξόδους για να εναντιωθούν σε όσα ορίζονται ως κατεστημένα και να βαδίσουν σε μια νέα ζωή δίχως πιέσεις, περιττές στάσεις και κακοπροαίρετες συμπεριφορές...