fbpixel

Search icon
Search
Meghan Markle & Πρίγκιπας Harry: Τιμούν τη μνήμη της πριγκίπισσας Diana για ακόμη μια φορά
PEOPLE & MOMENTS

Meghan Markle & Πρίγκιπας Harry: Τιμούν τη μνήμη της πριγκίπισσας Diana για ακόμη μια φορά

Και όλες οι φιλανθρωπικές τους δράσεις που καθιστούν σπουδαία την κοινή τους πορεία


Για άλλη μια φορά, το πρώην βασιλικό ζεύγος πραγματοποίησε μια εθελοντική πράξη, γεγονός που δε μας φάνηκε τυχαίο χάρη στη σειρά από παρόμοιες ενέργειες που πραγματοποιούν συχνά. Συγκεκριμένα, ο Harry και η Meghan βρέθηκαν στο Preschool Learning Center στο Λος Άντζελες, όπου πέρασαν αρκετές ώρες με τα παιδιά του σχολείου, φυτεύοντας λουλούδια και διάφορες πρασινάδες στον προαύλιο χώρο και δίνοντας περισσότερο χρώμα στο μέρος όπου περνούν σχεδόν ολόκληρη την ημέρα τους οι μαθητές. Τα χαμόγελα των μικρών κηπουρών είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη την εθελοντική διαδικασία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η δράση λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Μάλιστα, η ημέρα της επίσκεψής τους στο σχολείο ήταν κι αυτή της επετείου θανάτου της μητέρας του Harry, πριγκίπισσας Diana. Συνδύασαν, λοιπόν, το εθελοντικό τους ενδιαφέρον με τη συγκεκριμένη ημέρα που είναι αφιερωμένη στην πριγκίπισσα, η οποία έφυγε από τη ζωή με αποτρόπαιο τρόπο πριν από 23 χρόνια. Με σκοπό να την τιμήσουν, το ζευγάρι φύτεψε από κοινού το αγαπημένο λουλούδι της Diana, το μη με λησμονεί, ενώ μετά τη φύτευση ακολούθησε το διάβασμα παραμυθιών και ιστοριών με επίκεντρο την κηπουρική και τη σημασία αυτής στις ζωές όλων των ανθρώπων.

Η κοινωνική ευαισθητοποίηση των Sussex

Λαμβάνοντας υπόψη τη νέα αυτή είδηση για τον Harry και τη Meghan -τα πρόσωπα που βρίσκονται για ακόμα μια φορά στην πρώτη σειρά της επικαιρότητας-, αξίζει να σημειωθεί πως οι δυο τους έχουν αναγνωριστεί αρκετές φορές μέσα στα χρόνια για την κοινωνική ευαισθητοποίησή τους και ταυτόχρονα για τη φιλανθρωπική τους δράση που, μεταξύ άλλων, αποτελεί μια τρανταχτή αφορμή για να βρίσκονται στις πρώτες συζητήσεις των websites και των τηλεοπτικών πάνελ.

Ως πρόσφατο παράδειγμα εντοπίζουμε την αποστολή της συγκινητικής επιστολής, που έστειλαν με σκοπό να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους σε εργαζόμενους φιλανθρωπικών οργανώσεων. Συγκεκριμένα κι όπως είχε γίνει γνωστό, οι πρώην royals από κοινού ευχαρίστησαν το StreetGames charity που μοίρασε γεύματα από το Hubb Kitchen σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, γεγονός στο οποίο οι ίδιοι τοποθετήθηκαν: «Θέλαμε να γράψουμε και να εκφράσουμε μέσα από την καρδιά μας το "ευχαριστώ" στην ομάδα του StreetGames, για την υποστήριξη στην κοινότητα του Hubb Kitchen που έδειξε παραδίδοντας γεύματα στο Λονδίνο. Το να ξέρουμε ότι το North Paddington Youth Club, το Solidarity Sports και το St Matthews Project συνέβαλε δίνοντας εκατοντάδες γεύματα μέσα από το δίκτυό του που αποτελείται από νέους ανθρώπους, είναι υπέροχο».

Πριν από λίγο καιρό, μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα η είδηση με αντίστοιχες φωτογραφίες κι έγινε γνωστό πως οι Sussex εργάστηκαν εθελοντικά με τη φιλανθρωπική οργάνωση Baby2Baby, η οποία παρέχει βασικές ανάγκες, όπως πάνες, αερομάντης και ρούχα σε παιδιά και οικογένειας που τα έχουν ανάγκη. Αυτή ήταν και η πρώτη τους δράση από τη στιγμή που μετακόμισαν στις ΗΠΑ κι έπειτα από το «σάλο» που δημιούργησαν οι νέες αποκαλύψεις για την απομάκρυνσή τους από τη βασιλική οικογένεια.

shutterstock-1216108309.jpg

Μέσα στο καλοκαίρι, επίσης, βρέθηκαν να παρέχουν εθελοντική εργασία σε ένα φούρνο στην πόλη του Λος Άντζελες και συγκεκριμένα σε μέλη πρώην συμμοριών. Φορώντας δίχτυ στο κεφάλι και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, βοήθησαν σημαντικά στην προετοιμασία φαγητού κι άντλησαν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του οργανισμού που συνηθίζει να λαμβάνει μέριμνα για τις κοινωνικά αδύναμες ομάδες.

Η δούκισσα του Sussex, Meghan, ως γνωστόν στηρίζει τις κοινότητες Αφροαμερικανών στις Η.Π.Α., γεγονός που αποδείχθηκε πρόσφατα σε μια δημόσια εμφάνισή της μαζί με το σύζυγό της με σκοπό να παρέχουν είδη πρώτης ανάγκης σε φτωχές κι άπορες οικογένειες, κατά την οποία φορούσε μια μάσκα προστασίας που ανήκει σε ανεξάρτητο brand Αφροαμερικανών. Με έμπνευση από την αφρικανική κουλτούρα και την ποικιλομορφία της όλης ηπείρου, η εταιρία ενδυμάτων Royal Jelly Harlem, εστιάζει στη σημασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην απαραίτητη θέσπιση νόμων υπέρ αυτών, ακόμα και μέσα από τις δημιουργίες της.

Οι πράξεις αγάπης της Meghan την έκαναν πιστή στον αγώνα της για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ακόμα και πριν γίνει μέλος της βασιλικής οικογένειας, δίνοντας το έναυσμα και στον Harry να ακολουθήσει τα χνάρια της.

Το τέλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης που διατηρούσαν

shutterstock-1206373087.jpg

Μπορεί πριν από μερικούς μήνες να βρέθηκε στο φως της δημοσιότητας η είδηση που αφορούσε στο οριστικό τέλος της φιλανθρωπικής τους οργάνωσης που διατηρούσαν για όσα χρόνια βρίσκονταν εντός Παλατιού και τιτλοφορούνταν ως "Archewell", αλλά συνεχώς αποδεικνύουν πως το γεγονός αυτό δεν τους πτόησε ούτε στο ελάχιστο, καθώς συνεχίζουν να αποτελούν πρότυπα με πλήρη φιλανθρωπική επίγνωση και δράση. Η οδήγηση του ζευγαριού στο κλείσιμο της Archewell, οφείλεται στο νέο ξεκίνημα που επιθύμησαν να πραγματοποιήσουν πριν από μήνες, χωρίς να θέλουν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με την πρώην βασιλική τους ζωή και με μια απλή, πιο ανθρώπινη, καθημερινότητα να τοποθετείται στα σκαριά.

Οι εθελοντικές τους ενέργειες είχαν τον πρώτο λόγο στην κοινή τους πορείας από το ξεκίνημα της σχέσης τους μέχρι τώρα που είναι ελεύθεροι ως προς τα βασιλικά τους καθήκοντα και τοποθετώντας ισχυρά θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον που η ευαισθητοποίηση προς τις φαινομενικά αδύναμες κοινωνικές ομάδες θα λαμβάνεται υπόψη από τον καθένα. Ας τους μιμυθούμε κι ας κάνουμε αυταπόδεικτα αυτά που θα έπρεπε να θεωρούνται ήδη!