fbpixel

Search icon
Search
Με αυτά τα tips θα είστε δραστήριοι και το απόγευμα στο γραφείο
WELLNESS

Με αυτά τα tips θα είστε δραστήριοι και το απόγευμα στο γραφείο

Ακολουθήστε τα και θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα


Είναι αλήθεια ότι τα σύγχρονα επαγγελματικά ωράρια είναι εξαντλητικά και δε μας επιτρέπουν να εκμεταλλευόμαστε τον ελεύθερο χρόνο μας, χρησιμοποιώντας τον προς όφελος δικό μας και της υγείας μας -με αποτέλεσμα συχνά, να αισθανόμαστε κουρασμένοι και να χρειαζόμαστε ένα συνολικό day off, προκειμένου να είμαστε και πάλι παραγωγικοί στο εργασιακό μας περιβάλλον. 

Ιδιαίτερα, οι καθημερινές ώρες στο γραφείο αποτελούν το πιο μελανό σημείο του οργανισμού μας, με εκείνον να εξαντλείται περισσότερο, κατά τη διάρκεια του απογεύματος. Αυτός είναι κι ο λόγος που συνήθως πιάνετε τους εαυτούς σας κατάκοπους λίγο μετά το lunch break, όταν πλέον έχετε ολοκληρώσει ένα εξάωρο εργασίας και η κούραση είναι εμφανής. 

Don't worry! Εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε συμβουλές και tips που θα σας κρατήσουν ξύπνιους τις δύσκολες αυτές ώρες και θα σας χαρίσουν εκείνο το απαιτητικό project ή την προαγωγή που πάντα επιθυμούσατε!  

1. Σηκωθείτε από την καρέκλα

shutterstock-777441025.jpg

Όπως είναι λογικό η καθιστική ζωή, αλλά και οι πολλές ώρες στην καρέκλα ενεργοποιούν το sleep mode του σώματος. Αυτός είναι κι ο λόγος που νιώθετε κόπωση και παράλληλα τα μάτια μας βαραίνουν από την κούραση. Θα ήταν προτιμότερο να σηκώνεστε κάθε μια ώρα ή όσο συχνότερα γίνεται από το γραφείο σας, ώστε να ξεμουδιάζετε και να κρατάτε ξύπνιο τόσο το μυαλό, όσο και το σώμα σας.

2. Ακούστε μουσική

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από την εμπνευσμένη ατμόσφαιρα στον χώρο εργασίας, όπως αυτή που μπορεί να δημιουργήσει η αγαπημένη σας playlist. Η μουσική μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό κίνητρο για μια άκρως παραγωγική μέρα ή ακόμη και το υπόλοιπο της ημέρας. Μάλιστα, μελέτες έχουν αποδείξει ότι όταν ακούμε το αγαπημένο μας τραγούδι ή δίσκο μπορούμε να ελαττώσουμε το στρες και την πίεση που αισθανόμαστε εκείνη τη στιγμή, αλλά και να συγκεντρωθούμε καλύτερα στη δουλειά και τα projects μας!

3. Ενυδατωθείτε καλύτερα 

shutterstock-325903265.jpg

Ο πιο απλός τρόπος για να νιώσετε καλύτερα όταν αισθάνεστε ότι αποκοιμιέστε είναι να πιείτε ένα ποτήρι δροσερό νερό. Όταν ο οργανισμός μας είναι αφυδατωμένος, νιώθουμε πιο έντονα το γεγονός, ότι πέφτουν οι ρυθμοί μας και ταυτόχρονα δε μπορούμε να αποδώσουμε. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν νιώθετε έτσι, καλό θα ήταν να πίνετε μπόλικο νερό και να έχετε στο γραφείο σας πάντοτε δίπλα σας ένα γεμάτο μπουκάλι.

4. Μασήστε μια τσίχλα

Ναι κι όμως! Όσο περίεργο κι αν σας ακούγετε το μάσημα της τσίχλας βοηθάει στη διατήρηση της συγκέντρωσης και της προσήλωσης σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό project. Έρευνες μάλιστα έχουν δείξει, λοιπόν, ότι μασώντας τσίχλα για λίγη ώρα θα καταφέρετε να νιώσετε πιο ξύπνια κι έτοιμη για νέες επαγγελματικές αναθέσεις. Δοκιμάστε το συγκεκριμένο tip με την πρώτη ευκαιρία και δε θα χάσετε!

5. Βάλτε τη μαύρη σοκολάτα στη διατροφή σας 

shutterstock-1033103851.jpg

Είναι γνωστό ότι η ζάχαρη βοηθάει στη σωστή ρύθμιση της διάθεσής μας, ενώ παράλληλα μας δίνει το κατάλληλο boost, με σκοπό να βγάλουμε εις πέρας καθεμιά υποχρέωση μας. Τι καλύτερο λοιπόν, από το να βάλετε τη γευστική μαύρη σοκολάτα στη διατροφή του γραφείου σας; Ετοιμάστε τον απογευματινό σας καφέ και αφήστε αυτό το φυσικό τονωτικό υλικό, με την ελάχιστη ποσότητα καφεΐνης να κάνει το θαύμα του!

Extra Tip: Επιλέξτε μια σοκολάτα με περιεκτικότητα σε κακάο τουλάχιστον 70%, που είναι πιο υγιεινή και ταυτόχρονα θα σας τονώσει αμέσως!

Κεντρική Φωτογραφία: Alfred Sung