fbpixel

Search icon
Search
Με αυτά τα design hacks θα κάνετε το μπάνιο σας να δείχνει μεγαλύτερο
MAGAZINE

Με αυτά τα design hacks θα κάνετε το μπάνιο σας να δείχνει μεγαλύτερο

H Πηνελόπη Λαζαρίδου της Lazaridis Ceramics μάς δείχνει τον τρόπο


Απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, η Πηνελόπη Λαζαρίδου  ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο interior design στο University of Central Lancashire. Ως ανήσυχο πνεύμα, ξεκίνησε από νεαρή ηλικία να αναζητά νέες τάσεις και υλικά, με συνεχή παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις κι επαφές με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου. Μαζί με τα αδέρφια της, Δημήτρη και Γιάννη Λαζαρίδη, και μια ομάδα νέων και καταρτισμένων ανθρώπων στοχεύουν στην άμεση και υπεύθυνη εξυπηρέτηση των πελατών, προσφέροντας ό,τι πιο φρέσκο και υποσχόμενο στον τομέα των πλακιδίων και ειδών υγιεινής στη Θεσσαλονίκη.

Πόσο εύκολα μπορούμε να ανανεώσουμε τους χώρους μας και τι προτείνετε ως κύριους άξονες ενός refresh

Την περίοδο που διανύουμε, οι περισσότεροι ζούμε το σπίτι και όλοι το θέλουμε πιο όμορφο και λειτουργικό. Μικρές πινελιές στη διακόσμηση ή μια αντικατάσταση χρώματος στους τοίχους είναι εύκολες και γρήγορες λύσεις. Αν είμαστε διατεθειμένοι για πιο ριζικές αλλαγές, θα πρότεινα την ανανέωση του μπάνιου. Με την ανακαίνιση ενός χώρου, αυτόματα αλλάζει η ψυχολογία μας!

lazaridis3.jpg

Ποιες είναι οι τρέχουσες design τάσεις στις επιφάνειες δαπέδων και στα μπάνια;

Σε ποια υλικά, φόρμες και χρώματα να προσανατολιστούμε; Στα πατώματα των εσωτερικών χώρων πρωταγωνιστούν οι μεγάλες διαστάσεις. Όσον αφορά στο στιλ, πλακάκια απομίμησης πέτρας σε ματ υφή είναι ό,τι πιο μοντέρνο. Οι πιστές αντιγραφές μαρμάρων και μωσαϊκών παραμένουν, καθώς αποτελούν πρώτες επιλογές του κοινού, τα σχέδια, όμως, γίνονται πιο ιδιαίτερα. Τέλος, πολύ δυναμικά μπαίνουν φέτος μοτίβα που θυμίζουν ταπετσαρίες. Στα μπάνια, μπαταρίες «κρυμμένες» στους τοίχους σε ξεχωριστά χρώματα και είδη υγιεινής σε σύγχρονες φόρμες και λιτές γραμμές συνθέτουν το ιδανικό αποτέλεσμα.

Όλοι αναζητάμε λύσεις που συνδυάζουν ευελιξία, αισθητική και λειτουργικότητα. Πώς υλοποιείται αυτό στο δικό σας αντικείμενο;

Όσον αφορά στο δάπεδο, συμβουλεύω ν’ αποφεύγουμε τα μονόχρωμα πλακάκια για πρακτικούς λόγους. Καλό είναι να κινηθούμε σε αυτά με όψεις πέτρας, μαρμάρου, τσιμεντοκονίας ή μωσαϊκού, που έχουν σχέδιο και αποτελούν διαχρονική επιλογή. Για το μπάνιο προτείνω εντοιχισμένες μπαταρίες, είτε σε ντουζιέρα είτε σε μπανιέρα. Καλύπτουν μικρότερες επιφάνειες, οπότε είναι πιο καλαίσθητες και σύγχρονες.

lazaridis1.jpg

Δώστε μας κάποιες βασικές συμβουλές για να κάνουμε το μπάνιο μας να δείχνει μεγαλύτερο.

Για να το πετύχουμε αυτό, επιλέγουμε φωτεινά πλακάκια. Καλό είναι να προτιμηθούν τα μεγάλων διαστάσεων, όπως 120x120, 60x120, ακόμη και 120X280, αν το budget μας το επιτρέπει. Έτσι, οι αρμοί είναι ελάχιστοι και οι τοίχοι φαίνονται ενιαίοι, με αποτέλεσμα το μπάνιο να δείχνει μεγαλύτερο. Τέλος, ο σωστός φωτισμός στην οροφή, αν το ύψος το επιτρέπει, πάντα αναδεικνύει και τα πιο μικρά μπάνια.

lazaridis2.jpg
Πηνελόπη Λαζαρίδου

About

Η εταιρία Lazaridis Ceramics δραστηριοποιείται στο εμπόριο πλακιδίων, ειδών υγιεινής και οικοδομικών υλικών εδώ και 40 χρόνια. Με δύο πλήρως ενημερωμένα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και μια ευρεία γκάμα υλικών, απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, κατασκευαστές και ιδιώτες. Με προϊόντα υψηλής ποιότητας κι αισθητικής και συνεργασίες με τους μεγαλύτερους ιταλικούς οίκους, όπως Florim, Iris, Abk, Imola, Emil Group, Caesar κ.ά., εξασφαλίζει στους πελάτες της το ιδανικό αποτέλεσμα σε ποιότητα και καλαισθησία.

Info: Lazaridis Ceramics Εθνικής Αντιστάσεως 68, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, τηλ. +30 2310 451510 Κατάστημα οικοδομικών υλικών: τηλ. +30 2310 431127, www.lazaridisceramics.com

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021