fbpixel

Search icon
Search
Μαρίνα Σάττι: Η τραγωδία της Μεσογείου στο νέο της video clip, το ηχηρό μήνυμα και η συγκινητική αφιέρωση στον πατέρα της
PEOPLE & MOMENTS

Μαρίνα Σάττι: Η τραγωδία της Μεσογείου στο νέο της video clip, το ηχηρό μήνυμα και η συγκινητική αφιέρωση στον πατέρα της

Το τραγούδι της, «Αχ, Θάλασσα», απέκτησε εικόνα και είναι πολλά περισσότερα από ένα καλοκαιρινό music video


Ανήκει στην κατηγορία των καλλιτεχνών που κατάφεραν να προκαλέσουν ένα hype πριν και μετά τη συμμετοχή τους στην Eurovision, χωρίς να έχει ιδιαίτερη σημασία η θέση που κατέκτησαν. Δεν υπάρχει κάποιος αυτήν τη στιγμή που να μη σιγοτραγουδάει κάποιο από τα κομμάτια του νέου της άλμπουμ, "P.O.P", και να υποκλίνεται σε όλα αυτά που η Μαρίνα Σάττι έχει πετύχει μέχρι σήμερα, πάντα με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, που δε θυμίζει σε τίποτα το στιλ κάποιου άλλου καλλιτέχνη.

Τις τελευταίες ώρες όλος ο κόσμος μιλάει και πάλι για εκείνη, καθώς κυκλοφόρησε το νέο της video clip για το τραγούδι «Αχ, Θάλασσα». Ένα καλοκαιρινό σκηνικό, απόλυτα ελληνικό. Άνθρωποι που χαλαρώνουν στην παραλία και απολαμβάνουν τον καυτό ήλιο και την ηρεμία της θάλασσας, παιδιά που παίζουν στο νερό και νέοι που ακούν μουσική. Όλα θυμίζουν μια κλασική καλοκαιρινή εικόνα, στην οποία όλοι μας έχουμε πρωταγωνιστήσει.

Ο Cyprien Clément-Delmas, σκηνοθέτης του clip, δε μένει μόνο εκεί...

Η τραγωδία της Μεσογείου

satti-ax-thalassa.webp

Σχεδόν μια δεκαετία. Τουλάχιστον 29.984 καταγεγραμμένα θύματα που έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο. Ανάμεσα σε αυτά 1.274 παιδιά. Τόσοι ανώνυμοι άνθρωποι που βρήκαν τραγικό θάνατο σε αυτά τα νερά. Αυτήν την εικόνα αποτυπώνει το video clip της Μαρίνας Σάττι και προκαλεί ανατριχίλα. Υπό την ήχο της μελωδικής αυτής μπαλάντας, βλέπουμε πλάνα με σωσίβια και τα λιγοστά προσωπικά αντικείμενα όσων πέρασαν εκεί τις τελευταίες τους ώρες. Γιατί οι θάλασσες μας δεν είναι μόνο το απέραντο, ειδυλλιακό γαλάζιο, αλλά και το σημείο όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χάθηκαν τόσο άδικα. 

Ένα video clip, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για καλό σκοπό

satti.jpg

Ως μια συμπαραγωγή των Hiersoir και Nomad Productions, το video clip του «Αχ, Θάλασσα» περνάει ένα ηχηρό μήνυμα που αξίζει να ακουστεί. Τα έσοδα της Μαρίνας Σάττι και της Mad House Records θα διατεθούν στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) για την υποστήριξη των παιδιών προσφύγων. Μια συνεργασία που έχει στόχο να βοηθήσει τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, με την τραγουδίστρια να αποκαλύπτει την πιο ευαίσθητη πλευρά του εαυτού, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης και το νόημα του να στηρίζει ο καθένας μας με τον τρόπο που μπορεί.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε, πως στην αρχή του music video βλέπουμε να αναγράφεται η φράση "To my dad.". Η καλλιτέχνιδα έχασε τον πατέρα της λίγες ημέρες πριν εμφανιστεί στη σκηνή της Eurovision, και παρά τον πόνο της κατάφερε να δώσει τον καλύτερο εαυτό της. Όταν ερμηνεύει το «Αχ Θάλασσα» στις συναυλίες της, δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της και ξεσπάει. To τραγούδι και το video clip του είναι αφιερωμένα σε εκείνον και σε όλα τα θύματα των πολέμων, σε όσους διώχθηκαν και δεν κατάφεραν να βρουν καταφύγιο στη στεριά.

Απολαύστε το: